Un bacalaureat unitar, bazat pe competențe, cel mai devreme în anul 2027, anunță ministrul Educației / Ar urma să fie susținut de elevii care intră acum clasa a VII-a

2.532 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 în legătură cu bacalaureatul bazat pe competențe că: „Un bacalaureat unitar, bazat pe competențe, ar putea să apară cel mai devreme în anul 2027”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că examenul de bacalaureat va fi unul bazat pe competențe „În cazul în care vom avea o lege prin care să agreăm acest lucru și să înceapă în anul 2023 un elev de clasa a IX-a, știind cum va trebui să se pregătească pentru un bacalaureat care va fi diferit abia în anul 2027”.

Asta înseamnă că acest tip de examen nou va fi susținut de elevii care intră în acest an școlar în clasa a VII-a.

În luna iulie a acestui an, ministrul Educației declarase la Digi 24 că primul Bacalaureat bazat pe competențe va fi în anul 2026.

Reamintim că elevii care intră în anul școlar 2021-2022, în clasa a IX-a, sunt prima generație care a dat Evaluarea Națională pe competențe și au avut până acum – din clasa pregătitoare până la a VIII-a – curriculum bazat pe competențe.

Ei ar fi trebuit să înceapă clasa a IX-a cu un curriculum nou, planuri-cadru noi, cu programe noi, cu profesori formați pentru predarea bazată pe competențe și pe noile conținuturi, cu manuale noi.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Poate bacalaureat bazat pe cunoștințele dobândite în școală. De când elevii au ” competente ” 40 % din absolventi sunt analfabeți funcționali de cate ” proiecte ” și ” referate ” au făcut în școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GRAFIC Cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani, la Bacalaureat 2022 – nivelul a urcat pentru prima dată peste momentul introducerii camerelor de supraveghere, situație similară și la Evaluarea Națională / Cîmpeanu: Subiectele au fost corect calibrate

Rata de promovare anunțat de Ministerul Educației în urma publicării rezultatelor de la bacalaureat 2022 este de 73,3%, cea mai mare de acest fel din ultimii 12 ani, potrivit unei…
Vezi articolul