Un cadru didactic poate fi numit coordonator pentru proiecte educaționale europene de către director, în școlile cu mai mult de 3 proiecte ale UE, anunță Ministerul Educației. Versiunea finală a proiectului de ROFUIP a fost trimisă la Monitorul Oficial

14.014 vizualizări
Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com
Directorii școlilor și liceelor în care se derulează mai mult de 3 programe ale Uniunii Europene (UE) în domeniul educației vor putea desemna un cadru didactic coordonator pentru proiecte educaționale europene, potrivit Ministerului Educației, care a anunțat astăzi, 7 august, pe Facebook că a trimis noile proiecte ale regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar și Statutului elevului la Monitorul Oficial pentru publicare.

Anunțul din această dimineață al Ministerului Educației este următorul: „În unitățile de învățământ preuniversitar în care se derulează mai mult de trei programe ale UE în domeniul educației, directorul poate numi, după consultarea consiliului profesoral, un cadru didactic coordonator pentru proiecte educaționale europene”.

  • De reținut este faptul că Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ si Federatia Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au avizat negativ ROFIUP, întrucât propunerile făcute de aceste organizații nu au fost incluse în textul final al proiectului.

În draftul inițial al regulamentului, la articolul 60, alineatul 6, se prevede: „În unitățile de învățământ preuniversitar în care se derulează mai mult de trei programe ale UE
în domeniul educației, directorul poate numi, după consultarea consiliului profesoral, în baza hotărârii consiliului de administraţie, un cadru didactic coordonator pentru proiecte educaționale europene”.

Atribuțiile coordonatorului pentru proiecte educaționale europene nu sunt precizate în proiectul final.

În plus, nu este specificat dacă profesorul responsabil pentru aceste proiecte educaționale va fi remunerat suplimentar.

În acest proiect propus inițial nu sunt definite proiectele Uniunii Europene în domeniul educației. Nu este clar nici dacă proiectele finanțate din fonduri europene vor fi coordonate de cadrele didactice desemnate la nivelul școlilor și liceelor.

Edupedu.ro va actualiza articolul cu forma finală a acestei măsuri după publicarea versiunii finale a proiectului de ROFUIP în Monitorul Oficial.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. In ce domeniu bugetar mai vorbim de șef sau coordonator fără remunerare?

    Că tot vorbim de salarizare diferențiată.
    Păi tocmai asta ar fi soluția evidenta.
    Ești președinte de comisie ești remunerat pe perioada activității suplimentare.

    Numai in învățământ primești tot felul de obligații suplimentare față de fișa postului fără plată.

    Abia aștept momentul in care cineva va chema în judecată școala pt a fi platit pentru munca suplimentară de acest tip (comisia proiecte, burse, transport, achiziții, casări, psi etc )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curiozități din viețile cercetătorilor de geniu, la Minutul Nobel: Cântărețul fără talent din corul școlii care a rezolvat celebra problemă a neutrinilor solari și scoțianul care a descoperit toate gazele rare, heliu, neon, argon, kripton și xenon

La „Minutul Nobel” Teach4u – Radio România Cultural de săptămâna trecută, am vorbit despre destine fascinante, care au schimbat soarta omenirii. Am vorbit despre : Mulți profesori îmi cer textele, pentru…
Vezi articolul

Lista cu elevii care au obținut în 2022 medalii și mențiuni la concursurile internaționale, publicată de Ministerul Educației. Aceștia vor primi burse de merit de olimpic de până la 2.500 de lei – documente

Ministerul Educației (ME) a publicat lista nominală cu elevii olimpici care, în anul școlar trecut, au obținut medalii sau mențiuni la competițiile internaționale. Sunt 164 de distincții, conform documentului. Potrivit…
Vezi articolul

Motivele invocate oficial pentru organizarea Bacalaureat 2025 în timpul cursurilor: canicula, înscrierea la universități străine, supraaglomerarea de examene organizate de minister vara / Secretarul de stat Sorin Ion despre numărul mic de înscriși la Bac: „un minim natural”

Dorința de a evita temperaturile mari din timpul verii, o presupusă neatenție a universităților din străinătate și din țară față de calendarul școlar din România, nevoia de „odihnă” a unor…
Vezi articolul

Fosile de rechini și pisici de mare, descoperite de arheologi în județele Sălaj și Maramureș. Cercetătorul Nicolae Trif: Sunt dinți cu morfologii complet noi. Urmează analiza lor în profunzime

Un grup de cercetători coordonați de paleontologul Nicolae Trif anunță descoperirea a numeroase fosile de rechini și pisici de mare în două situri din nordul Sălajului și sudul Maramureșului, scrie Turnul…
Vezi articolul