Un om de ştiinţă chinez, în prima linie în gestionarea epidemiei de COVID-19, suspectat de plagiat

185 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Un om de ştiinţă din China, în prima linie în gestionarea epidemiei de coronavirus, este vizat de o anchetă pentru plagiat, după ce acesta şi-a exprimat îndoielile public în legătură cu strategia chineză de luptă împotriva COVID-19, relatează AFP luni, citată de Agerpres.

Zhang Wenhong, expert în boli infecţioase din Shanghai, şi-a exprimat îndoielile la sfârşitul lunii iulie cu privire la strategia Chinei împotriva COVID, considerând că este mai degrabă necesar să ‘învăţăm să trăim cu virusul’. Aceste declaraţii, care păreau să pună la îndoială succesul gestionării epidemiei de coronavirus, au provocat o dezbatere aprinsă la nivel naţional.

Unii internauţi l-au acuzat pe virolog că ‘vehiculează idei străine’, în timp ce alţii îl suspectează că şi-ar fi plagiat lucrarea, redactată în 2000.  

Duminică, Universitatea Fudan din Shanghai, unde Zhang Wenhong şi-a desfăşurat activitatea, a anunţat lansarea unei anchete. Oameni de ştiinţă şi academicieni şi-au exprimat sprijinul pentru Wenhong, în vârstă de 51 de ani.

Gestionarea epidemiei de COVID-19 de către autorităţile chineze reprezintă un subiect relativ sensibil în ţara asiatică. În provincia centrală Jiangxi, o profesoară a fost reţinută timp de 15 zile pentru că a comentat online un articol din presă, în care a afirmat că China poate ‘coexista’ cu virusul. 

China a raportat luni 51 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul său, inclusiv 13 de origine locală, un număr foarte mic comparativ cu cele înregistrate în alte ţări. În pofida măsurilor drastice, ţara se confruntă de luna trecută cu o reapariţie a cazurilor pe teritoriul său, cea mai importantă din ultimele luni în ceea ce priveşte întinderea geografică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Proiectul prin care elevii ar fi fost testați în școală dacă au consumat droguri a fost respins în comisiile din Senat: “Nu a fost scris cel mai bine, dar se va găsi o formulă de a putea face teste neinvazive în şcoală”, spune senatorul PSD Robert Cazanciuc

Comisiile juridică şi pentru învăţământ din Senat au dat, marţi, raport comun de respingere pentru proiectul iniţiat de deputaţi de la PSD privind combaterea consumului de droguri în şcoli. Senatorul…
Vezi articolul

Alexandru Rafila: Din păcate, prevederile din actele normative nu reglementează explicit posibilitatea adaptării scenariului în mod strict la condițiile din școli. Este normal să mergi pe verde în localitățile încadrate în scenariul galben, dar unde numărul de elevi din clase este mic

Chestiunea scenariilor “trebuie să fie adaptată fiecărei școli”, atrage atenția doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Acesta a avertizat că “este normal” ca, în localitățile încadrate de Ministerul…
Vezi articolul