Un profesor de la Cambridge își păstrează postul deși o investigație a confirmat faptul că a plagiat

832 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Un profesor universitar de la Cambridge își va păstra locul de muncă în pofida faptului că o anchetă a confirmat faptul că a plagiat după eseurile unui student, relatează Financial Times. Potrivit sursei citate, decizia de a-l menține pe post pe profesorul respectiv, Dr. William O’Reilly,, pune sub semnul întrebării procesele disciplinare de la Cambridge, universitate care se bazează pe profesori atunci când colegii acestora sunt judecați academic.

FT notează că profesorul respectiv, specializat în istorie, a semnat o lucrare publicată în Journal of Austrian-American History in 2018. Dar largi segmente din acea lucrare erau copiate din eseurile unuia dintre studenții săi, lucru descoperit în 2021, când studentul a descoperit articolul și a informat universitatea, oferind dovezi privind pasajele plagiate.

  • Deși plagiatul determină “în condiții normale” demiterea plagiatorului, potrivit regulilor de la Cambridge, o investigație de doi ani a dus la concluzia că, în acest caz, plagiatul a fost rezultatul unor “neglijențe”, nefiind o acțiune “intenționată”. Totuși, FT spune că documentele pe care le-a consultat publicația arată că profesorul a citit și lăudat eseurile originale.

Articolul în cauză a fost, însă, retras de către jurnalul respectiv, iar universitatea a refuzat să comenteze pe această temă, notează Financial Times.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este noul ministru al Educației din Franța. Fosta jucătoare profesionistă de tenis Amélie Oudéa-Castéra, colegă de promoție la facultate cu președintele Macron, preia un mega-portofoliu al Educației, Sportului și Jocurilor Olimpice

Noul ministru al Educației din Franța, după ce fostul deținător al portofoliului, Gabriel Attal, a devenit premierul Republicii, este Amélie Oudéa-Castéra, o fostă jucătoare de tenis care a absolvit Școala…
Vezi articolul