Un profesor de la Cambridge își păstrează postul deși o investigație a confirmat faptul că a plagiat

823 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Un profesor universitar de la Cambridge își va păstra locul de muncă în pofida faptului că o anchetă a confirmat faptul că a plagiat după eseurile unui student, relatează Financial Times. Potrivit sursei citate, decizia de a-l menține pe post pe profesorul respectiv, Dr. William O’Reilly,, pune sub semnul întrebării procesele disciplinare de la Cambridge, universitate care se bazează pe profesori atunci când colegii acestora sunt judecați academic.

FT notează că profesorul respectiv, specializat în istorie, a semnat o lucrare publicată în Journal of Austrian-American History in 2018. Dar largi segmente din acea lucrare erau copiate din eseurile unuia dintre studenții săi, lucru descoperit în 2021, când studentul a descoperit articolul și a informat universitatea, oferind dovezi privind pasajele plagiate.

  • Deși plagiatul determină “în condiții normale” demiterea plagiatorului, potrivit regulilor de la Cambridge, o investigație de doi ani a dus la concluzia că, în acest caz, plagiatul a fost rezultatul unor “neglijențe”, nefiind o acțiune “intenționată”. Totuși, FT spune că documentele pe care le-a consultat publicația arată că profesorul a citit și lăudat eseurile originale.

Articolul în cauză a fost, însă, retras de către jurnalul respectiv, iar universitatea a refuzat să comenteze pe această temă, notează Financial Times.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Avocatul Poporului solicită organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul: „Reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI”

Organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul „reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar și…
Vezi articolul

Ministerul Educației a cerut, cu 13 minute înainte de ședința Consiliului Economic și Social, retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de Hotărâre de Guvern care modifică funcționarea agenției care acreditează școlile – DOCUMENT SURSE

Ministerul Educației a transmis, cu doar 13 minute înainte de începutul ședinței de astăzi a Consiliului Economic și Social (CES), o adresă prin care a cerut amânarea de pe ordinea…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Aproape 190 de inspectori școlari și angajați ai inspectoratelor primesc sporuri de 50% mai mari din salariu, pentru că figurează în proiecte PNRR, în timp ce personalul din școli nu este plătit pentru managementul de proiect

Inspectori școlari și angajați ai inspectoratelor primesc salarii cu până la 50% mai mari, pentru că sunt implicați gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență…
Vezi articolul

Remus Pricopie, rector SNSPA: Ministrul Educației „se află într-un balet mediatic incoerent de la preluarea mandatului / Produce confuzie în sistemul pe care-l gestionează / Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor, nesusținută de tabloul epidemiologic, este imorală”

Fostul ministru al Educației Remus Pricopie, rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), spune despre actualul ministru Sorin Cîmpeanu că „se află într-un balet mediatic incoerent de…
Vezi articolul