Remus Pricopie, rector SNSPA: Ministrul Educației „se află într-un balet mediatic incoerent de la preluarea mandatului / Produce confuzie în sistemul pe care-l gestionează / Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor, nesusținută de tabloul epidemiologic, este imorală”

5.541 de vizualizări
Sorin Cimpeanu si Remus Pricopie / Colaj foto: Sursa INQUAM Photos
Fostul ministru al Educației Remus Pricopie, rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), spune despre actualul ministru Sorin Cîmpeanu că „se află într-un balet mediatic incoerent de la preluarea mandatului”, iar „o comunicare incoerentă a unui demnitar poate produce confuzie în sistemul pe care-l gestionează, în cazul de față sistemul de educație”.

Mai mult, spune Pricopie, este important să existe “o singură voce guvernamentală”. „Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor (poziția Ministerului Educației) care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic (poziția Ministerului Sănătății) este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală”, atrage atenția Pricopie într-un comunicat de presă.

Declarații rectorului SNSPA:

  • „De la preluarea mandatului de ministru al Educației, dl. Sorin Cîmpeanu se află într-un „balet mediatic” incoerent. Vorbește mult, despe orice, dar fără să fie în stare să clarifice măcar un singur subiect. Nu-i cunosc motivele, dar trebuie să afle, dacă nu știe deja, că o comunicare incoerentă a unui demnitar poate produce confuzie în sistemul pe care-l gestionează, în cazul de față sistemul de educație.”
  • „Declarațiile și opiniile exprimate în ultimele zile în spațiul public referitoare la redeschiderea școlilor trebuie să fie purtate corect, realist și cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluția pandemiei de Covid-19. Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date și informații certe, venite din partea specialiștilor, poate crea așteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor și părinților.
  • Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății au o responsabilitate imensă în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituțional, dar și din perspectiva comunicării publice. De asemenea, este important să existe “o singură voce guvernamentală”. Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor (poziția Ministerului Educației) care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic (poziția Ministerului Sănătății) este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală.
  • În comunicarea publică pe acest subiect sensibil al redeschiderii școlilor, se impune mai multă prudență și mai multă onestitate, în primul rând din partea ministrului Educației, dl. Sorin Cîmpeanu.”

Sursa foto: INQUAM Photos

Citește și:
Cîmpeanu anunță înainte de întâlnirea de la Cotroceni că școlile sunt pregătite să se deschidă pe 8 februarie: Ne dorim deschiderea școlilor pentru a putea recupera din pierderile generate de online
Cîmpeanu: „Vom da un răspuns părinților cu privire la forma începerii semestrului II până la finalul lunii ianuarie, deci cu cel puțin o săptămână înainte de începerea cursurilor”
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
  1. Se pare ca nu avem suficiente imbolnaviri, asa ca sa dam drumul copiilor mici, care chiar daca nu se imbolnavesc atat de mult, raspandesc virusul cu o eficienta incredibila. Asa ca dati drumul la copii, dati drumul la infectari masive. Nu putem noi sa ramanem fara performanta remarcabila si remarcata, macar la imbolnaviri.

  2. O descriere perfecta a activitatii de pana acum a acestui ministru. Ameteala, confuzie, incoerenta, prostii si blah blah blah.

  3. Marele domn Remus Pricopie, considera ca tarile din Europa care nu au avut scolile inchise nici macar o zi, tot o atitudine imorala au avut?

  4. Domnul ministru pare ca trateaza presa ca pe o acadea pe care a dorit-o excesiv. Deschizi un post tv, este acolo, comuti, este dincolo. Pare omniprezent, precum un copil dezechilibrat emotional care isi doreste atentie. Si macar de ar fi coerent. Dar, ma tem ca traseismul, inconserventa, incoerenta, vor deveni cauzele unei nebunii generalizate. Cine crește la umbra Abramburicăi pare că știe bine a abramburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, după începutul anului școlar

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar.…
Vezi articolul

Studiu: Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017. Capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetățeni contribuie semnificativ la decizia de a migra

Numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în…
Vezi articolul