Unde mergem pe 1 iunie 2024, de Ziua copilului, în București: De la o plimbare cu tramvaiul Cofetărie, festivaluri în parcurile Al. Ioan Cuza și Operei, show aviatic, la spectacole de teatru și activități la muzee

12.236 de vizualizări
Foto: © Famveldman | Dreamstime.com
Pe 1 Iunie 2024, Ziua copilului, în București, parcurile Al. Ioan Cuza, Operei și Plumbuita vor găzdui evenimente și festivaluri pentru copii de dimineață până seara, la Muzeul Antipa va fi o petrecere, la Clinceni un show aviatic va începe la 17:00, care se va încheia cu un spectacol de artificii.

Mai jos sunt câteva dintre evenimentele care vor avea loc în București, pe 1 iunie 2024, de Ziua copilului.

Cea mai lungă bandă desenată din România

De 1 Iunie, la Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va organiza o serie de ateliere și expoziții. Recitalul de pian susținut de elevii Cercului de instrumente muzicale de la Clubul Copiilor sector 4 va avea loc la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, iar vernisajul expoziției de artă vizuală „Dualități textile/ la intersecția dintre micro și macro” al artistelor Laura Greaca și Livia Greaca – la sediul MNLR (strada Nicolae Crețulescu 8).

La Romexpo, în cadrul Bookfest 2024, copiii vor realiza cea mai lungă bandă desenată din România, inspirată din literatura română. Evenimentul este organizat de MNLR, a anunțat Primăria Capitalei.

Ziua Porților Deschise la STB: Puternicul “KrAZ” se alătură expoziției din Depoul Dudești, între orele 10.00 și 16.00

De 1 Iunie, Societatea de Transport București va deschide porțile Depoului Dudești (Calea Dudești nr. 184, Sector 3, București) în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Vor putea fi vizitate tramvaiele vechi, modele din anii 1912 și 1956, dar și noile vehicule Imperio achiziționate de Primăria Capitalei. Principalul punct de atracție al evenimentului va fi plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 (Tramvaiul Cofetărie), care va circula pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești.

1uniFEST, în Parcul Al. Ioan Cuza din București – festival cu intrare liberă, 9:00 – 20:00

Copiii și părinții vor descoperi pe aleile din Parcul Al. Ioan Cuza zeci de motive de sărit în sus de bucurie împreună cu SuperEroii Itsy Bitsy. De dimineață, începând cu ora 9:00, și până searăa târziu la ora 20:00, copiii au ocazia să-și antreneze toate puterile la activitățile pregătite special pentru a le oferi o zi frumoasă ca sufletele lor.

Ziua de sărbătoare se va încheia cu vizionarea animației „Super Mario Bros: Filmul” (Illumination Entertainment, 2023, AG – dublat în limba română) începând cu ora 21:00, la cinematograful amenajat în aer liber.

Festivalul KZilla la Esplanada Operei Naționale, pe 1 și 2 iunie 2024

Organizatorii vor aduce pe scenă 12 artiști, sportivi și campioni remarcabili, care să întrețină atmosfera. Totodată, în cadrul evenimentului din Parcul Operei vor fi organizate ateliere pentru copii și părinți, concerte, va fi montat și un parc de distracții cu piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitație și demonstrații.

Sărbătoarea Copilăriei de 1 Iunie în Parcul Plumbuita, de la ora 15:00
  • Picturi pe față
  • Planșe cu nisip
  • Jucării și trambulină
  • Muzică pentru copii
  • Desene pe asfalt
Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” , Intrare liberă. Sâmbăta, între 10:00 și 14:00 

Agenția Națională pentru Sport (ANS), alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” și federațiile sportive naționale organizează un festival multi-sportiv, de Ziua Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20).

Participă aproape 20 de federații sportive naționale: Badminton, Box, Rugby, Baschet, Ciclism, Scrimă, Tenis de Masă, Culturism și Fitness, Haltere, Judo, Kempo, Lupte, Oină, Sportul pentru Toți, Șah, Tir cu Arcul și Volei.

Parada micilor biciclişti şi curse de ciclism pe Splaiul Independenţei

Parada Micilor Biciclişti West Side, care urmăreşte promovarea mersului pe bicicletă, în siguranţă, în rândul copiilor şi West Side Kids Race, reprezentând 11 curse de ciclism, vor avea loc, sâmbătă, pe Splaiul Independenţei şi marchează Ziua internaţională a copilului, Ziua mondială a bicicletei (3 iunie) şi Ziua mondială a mediului (5 iunie)

Evenimentul va avea loc pe Splaiul Independenţei 319, lângă Sema Parc – SEK Bucharest International School – metrou Petrache Poenaru, în intervalul orar 9,00-18,30.

Petrecere în aer liber în curtea Muzeului Antipa, intrare gratuită, între 10.00 și 17.00

Între orele 10.00 şi 17.00, în curtea din spatele muzeului vor fi organizate activităţi cu animatori, ateliere de creaţie şi lectură, precum şi ateliere de şah sau robotică, zone dedicate tinerilor artişti în care aceştia vor putea picta sau desena, dar şi zone de dans şi muzică.

Spacefest – participarea este gratuită, dar trebuie sa te înscrii, perioada de desfășurare este 31 mai – 3 iunie

Ce înseamnă să fii astronaut? Ce echipamente poartă astronauții? Cu ce se hrănesc în spațiu?

Politehnica București vă invită să aflați răspunsurile la aceste întrebări de la astronauți NASA și specialiști în domeniu, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat explorării spațiului cosmic. SpaceFEST se adresează pasionaților de spațiu de toate vârstele și promite o experiență unică pentru toți participanții!

Clinceni Air Show, la aerodromul de lângă București, începând cu ora 17:00, intrare liberă. 

Evenimentul va include o serie de demonstrații aeriene impresionante. Printre momentele de vârf ale zilei se numără evoluțiile formației Hawks of Romania, cu aeronavele lor Extra 300 L și Extra 330 SC, evoluțiile partenerilor noștri de la Forțele Aeriene Române, ce ne sunt alături, ca întotdeuna, cu un număr semnificativ de aeronave, precum F-16, C-27 Spartan, IAR-330 Puma, IAK-52, IAR-316B și IAR-99 Șoim.

Inspectoratul General de Aviație va prezenta elicopterele din dotare. Demonstrația aeriană va avea un final plin de culoare însoțit de efecte pirotehnice, atât la sol cât și în aer, iar ziua de zbor se va încheia cu un spectacol de artificii.

Festivalul Opera Copiilor

Programul detaliat al evenimentelor din Bucuresti cu programul spectacolelor de teatru si al muzeelor, publicat de Primăria Capitalei

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, despre majorarea salariilor profesorilor: Avem un plan, dar nu putem face legea salarizării unitare pe bucăţi, acum pentru profesori, săptămâna viitoare pentru altă categorie salarială. Din păcate, nu se poate peste noapte

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că Guvernul are deschidere spre dialog, referindu-se la nemulţumirile angajaților din învățământ privind salariile, şi există un plan în acest sens, însă legea salarizării…
Vezi articolul