Uniunea Europeană lansează un nou instrument de garantare in valoare de 50 de milioane de euro destinat dezvoltării abilităților și educației pe continent

342 de vizualizări
Vicepresedintele CE, Margaritis Schinas / Sursa: Youtube-European Commission
Fondul European de Investiții și Comisia Europeană au anunțat, miercuri, lansarea unei noi facilități-pilot de garantare, destinată îmbunătățirii finanțării pentru persoane fizice și organizații interesate să investească în întărirea abilităților și în educație. Schema de garantare, de 50 de milioane de euro, va sprijini finanțarea pentru studenți și alți cursanți, pentru întreprinderi care investesc în dezvoltarea profesională a angajaților și pentru organizații care oferă servicii educaționale și de instruire.

Instrumentul, numit Skills&Education Guarantee Pilot (S&E Pilot), este o nouă inițiativă de finanțare dedicată stimulării investițiilor în educație, instruire și dezvoltarea abilităților, inițiativă care, potrivit anunțului oficial, face parte din soluția europeană de sprijin pentru ocuparea forței de muncă și de răspuns în fața schimbării nevoilor economice. Comunicatul Comisiei arată că instumentul va fi util companiilor și elevilor “în timpul și în urma crizei (cauzate de epidemia Covid-19, n.red.)”.

Potrivit vicepreședintelui CE Margaritis Schinas, instrumentul-pilot “are potențialul să mobilizeze 200 de milioane de euro în investiții pentru dezvoltarea educației și abilităților. (…) El poate oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea oportunităților de învățare și a abilităților pentru sectoare esențiale precum sănătatea, educația, securitatea, digitalul și economia verde.”

În faza-pilot, instrumentul va oferi garanții europene de până la 40 de milioane de euro, cu sprijinul Fondului European pentru Investiții Strategice. Instituțiile financiare și furnizorii educaționali interesați pot cere să devină intermediari financiari și să participe la această schemă răspunzând la call-ul publicat de Fondul European de Investiții, care administrează selecția intermediarilor.

Beneficiarii vizați de program:

  • Persoane fizice (elevi, cursanți) care vor să-și continue studiile și să-și asigure mobilitatea
  • Întreprinderi europene care investesc în pregătirea personalului propriu
  • Organizații europene active în dezvoltarea abilităților, instruire și educaie sau în proiecte de dezvoltare în sectorul educației.

Comunicatul Comisiei Europene, integral


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape toți coordonatorii județeni ai programului de ore remediale cu finanțare europeană de 30 de milioane de euro sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene și au fost singurii candidați pe post – document

Aproape toți coordonatorii județeni (41 din 42) din cadrul Programului național de educație remedială sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene, potrivit unui document publicat de Romaniacurata.ro. Potrivit sursei citate, în…
Vezi articolul