Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

852 de vizualizări
Foto: gov.ro
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la această instituție rusă de învățământ superior. Anunțul a fost făcut de UAIC după ce rectorul Tudorel Toader și alți profesori ai săi au luat parte, miercuri, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat între alții de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea din Kazan și Academia de Științe ale Educației din Rusia.

UAIC precizează într-un comunicat de presă că a fost reprezentată, la eveniment, de: 

 • prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector
 • prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare 
 • prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic
 • conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere
 • lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al departamentului de învățământ preuniversitar. 

Aceștia au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”.

UAIC descrie Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic (pagina oficială), ce reunește peste 1500 de participanți din 40 de țări, drept “o platformă științifică pentru a prezenta, dezbate și promova cercetarea științifică în domeniul învățământului pedagogic”.

Foto: gov.ro / Tudorel Toader


2 comentarii
 1. E de #ninonino la bun simt 2021, nenikule.
  Ce fel de valori morale poți împărți cu un mediu academic sovietizat si butnonat la bunul plac al unei găști dictoriale adăpostite de FsB Kremlin?!

  Zic sa cereți de urgență detașarea cu azil politic la tatuka-n ograda ca sa va lumineze academic și propagandistic direct la sursa. Hilar este ca nici nu știi unde aterizezi.

  Ilf și Petrov sunt de o șocantă actualitate prin stampilarea situației de sus.
  “Cunosc mașinatiunile voastre. Polihaev”
  #intunecatti

 2. Da,ne intoarcem la marele prieten de la rasarit,mai aproape si la fel de puternic ca prietenii de peste ocean,felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce n-au intrat școlile de poliție în vacanță ca toate celelalte școli de stat – explicațiile MAI / De patru ori mai multe concedii medicale decât cazuri de Covid-19 înregistrate în unitățile de învățământ ale Internelor

Școlile aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate nu au intrat, acum două săptămâni, în vacanța forțată decisă de Ministerul Educației, după cum Edupedu.ro a semnalat atunci. Acest…
Vezi articolul
Munca de acasă și îngrijirea copiilor

DOCUMENT Zile libere și indemnizații pentru părinții care stau acasă cu copiii în școala online, aprobate de Guvern. Suma zilnică e de maximum 150 de lei, din care statul va cere impozit și contribuții

Guvernul a aprobat sâmbătă Ordonanța de Urgență privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului Sars-CoV-2, pe care ministrul Muncii, Raluca Turcan,…
Vezi articolul