Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

870 de vizualizări
Foto: gov.ro
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la această instituție rusă de învățământ superior. Anunțul a fost făcut de UAIC după ce rectorul Tudorel Toader și alți profesori ai săi au luat parte, miercuri, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat între alții de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea din Kazan și Academia de Științe ale Educației din Rusia.

UAIC precizează într-un comunicat de presă că a fost reprezentată, la eveniment, de: 

 • prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector
 • prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare 
 • prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic
 • conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere
 • lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al departamentului de învățământ preuniversitar. 

Aceștia au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”.

UAIC descrie Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic (pagina oficială), ce reunește peste 1500 de participanți din 40 de țări, drept “o platformă științifică pentru a prezenta, dezbate și promova cercetarea științifică în domeniul învățământului pedagogic”.

Foto: gov.ro / Tudorel Toader


2 comments
 1. E de #ninonino la bun simt 2021, nenikule.
  Ce fel de valori morale poți împărți cu un mediu academic sovietizat si butnonat la bunul plac al unei găști dictoriale adăpostite de FsB Kremlin?!

  Zic sa cereți de urgență detașarea cu azil politic la tatuka-n ograda ca sa va lumineze academic și propagandistic direct la sursa. Hilar este ca nici nu știi unde aterizezi.

  Ilf și Petrov sunt de o șocantă actualitate prin stampilarea situației de sus.
  “Cunosc mașinatiunile voastre. Polihaev”
  #intunecatti

 2. Da,ne intoarcem la marele prieten de la rasarit,mai aproape si la fel de puternic ca prietenii de peste ocean,felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Responsabilitatea pentru deschiderea școlilor și grădinițelor cu prezență fizică, prin creșterea ratei de vaccinare, este a directorilor, spune ministrul Educației: Noi nu putem face nimic, dumneavoastră, directorii, puteți să discutați cu colegii

“Noi nu putem face nimic, dumneavoastră, directorii, puteți să discutați cu colegii”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR1, vineri seara, amintind că a primit mesaje de la directorii…
Vezi articolul
elevi ucraina

Ministerul Educației: Aproape 400 de elevi ucraineni, inclusiv preșcolari, s-au înscris ca audienți la școlile din România / Profesorii vor primi vineri ghiduri și resurse online pentru a ajuta elevii ucraineni să se integreze

Până joi, erau înscriși cu statut de audient, în jur de 400 de elevi și preșcolari ucraineni, iar Ministerul Educației va colecta și va anunța săptămânal aceste date, spune pentru…
Vezi articolul