Universitatea din București: În anul universitar 2021-2022, facultățile vor funcționa în sistem hibrid, fiecare va decide cum va începe și își va organiza activitățile

17.043 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Senatul Universității București a decis ca, în anul universitar 2021-2022, facultățile să desfășoare activități în sistem mixt/hibrid, anunță instituția într-un comunicat de presă. Acesta precizează că modalitatea de începere și organizare a anului universitar va fi decisă la nivelul conducerii celor 19 facultăți, în funcție de propriul specific.

Prin măsurile adoptate de Senat, se recomandă ca, în noul an universitar, cursurile și seminariile, laboratoarele, lucrările practice la care participă mai puțin de 50 de studenți să se desfășoare în sistem fizic, iar cursurile și activitățile didactice și de cercetare cu mai mult de 50 de studenți participanți să se desfășoare online.

Senatul recomandă, totodată, ca activitățile didactice să înceapă cu prioritate, la începutul semestrului. Alte recomandări:

  • reducerea interacțiunii între studenți din grupe diferite de studii;
  • evitarea formării de grupuri sau aglomerări de persoane în timpul activităților didactice sau al pauzelor;
  • utilizarea platformelor de e-learning pentru facilitarea accesului studenților la materialele de la curs și lucrări practice/seminare.

Universitatea din București precizează în comunicatul de presă că “recomandă întregii sale comunități academice – studenți, cadre didactice, cercetători și personal administrativ – să se vaccineze, minimizând astfel riscurile îmbolnăvirii și ale transmiterii virusului.”


2 comments
  1. Nu știu pe ce planetă trăiesc cei care hotărăsc asemenea tâmpenii. De obicei, doar la seminarii se găsesc grupe cu mai puțin de 50 de studenți, sunt în jur de 5-6 seminarii săptămânal la litere, restul cursuri unde numărul de studenți depășește adesea 100. Este nevoie de cazare pentru un sistem hibrid, cui îi convine să stea în chirie și să plătească utilități duble pentru a face școala și online și fizic?

  2. Adica fiecare facultate va decide cum vrea desi studenții se pot vaccina daca vor, iar elevii mai mici de 12 ani care nu se pot vaccina stau cate 30 in clase până la 6 la mie că așa vrea domnul Câmpeanu ! Universitățile sunt in alta tara ? Regulile în pandemie ar trebui sa fie unice când este vorba de sănătatea publică .Parca învățământul on line sau hibrid nu era bun .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicaliștii din Iași, despre vizitele ministrului Educației la școlile din Ialomița: Dacă facem abstracție de tonul mai ridicat în fața copiilor, doamna învățătoare era la oră și își facea datoria

“Vizita din 14 ianuarie 2020 a Doamnei Ministru Monica Anisie la două școli din județul Ialomița nu poate rezolva gravele probleme din învățământul preuniversitar românesc”, spun sindicaliștii din Iași, într-o…
Vezi articolul