Universitățile chineze lansează cursuri de inteligență artificială bazate pe DeepSeek, pentru a profita de boom-ul AI

198 de vizualizări
ChatGPT în școli
Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com
Universitățile din China au lansat în această lună cursuri de inteligență artificială (AI / IA) bazate pe startup-ul chinez DeepSeek, a cărui descoperire în domeniul IA a fost descrisă drept un „moment Sputnik” pentru China și a atras atenția generală, relatează Reuters, preluat de G4Media.ro.

Măsura vine în contextul în care autoritățile chineze urmăresc să stimuleze inovarea științifică și tehnologică în școli și universități, care poate crea noi surse de creștere pentru a doua cea mai mare economie a lumii.

DeepSeek, un start-up cu sediul în Hangzhou, a fost lăudat atât de directorii din Silicon Valley, cât și de inginerii companiilor americane de tehnologie, care spun că modelele sale DeepSeek-V3 și DeepSeek-R1 sunt la același nivel cu cele mai avansate modele OpenAI și Meta.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor, potrivit Legii învățământului preuniversitar: de la observația individuală și până la exmatriculare. Toate sancțiunile se comunică individual, în scris, atât elevilor, cât și părinților

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 prevede sancțiuni pentru elevii care nu-și respectă îndatoririle. Sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor, în funcție de gravitatea faptei, pornesc de la observația individuală și…
Vezi articolul

Unul dintre grupurile cu cea mai mare aplecare să folosească inteligența artificială în educație, în viața profesională și socială, studenții din domeniul sistemelor informaționale – atrași în principal de familiaritatea cu tehnologia IA și cel mai puțin interesați de problemele etice – studiu

„Nu constatăm că evaluările de legitimitate etică ar conta în formarea intențiilor comportamentale ale utilizatorilor” în ceea ce privește inteligența artificială generativă (GenAI), apreciază autorii unui studiu realizat de cercetători…
Vezi articolul