Universitățile din Marea Britanie își deschid centre de vaccinare în campus pentru a încuraja imunizarea studenților

123 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Universitățile își înființează propriile centre de vaccinare pentru a face campusurile cât mai sigure pentru începerea cursurilor în noul an universitar, potrivit The Guardian. Odată cu sosirea a milioane de studenți în septembrie, unele universități i-au anunțat că nu vor putea participa la evenimente sociale mari decât dacă sunt complet vaccinați.

Universitatea din Vestul Angliei (UWE) din Bristol și Universitatea Kingston din sudul Londrei au deschis deja centre de vaccinare în campus. Alte universități, inclusiv Cardiff, Manchester, Birmingham și Portsmouth, au confirmat că sunt în discuții despre înființarea serviciilor de vaccinare. Aceste centre vor fi conduse și echipate de Serviciul Național de Sănătate, dar universitățile se oferă să pregătească studenți sau personal universitar pentru a se oferi voluntari.

Autoritățile au a avut în vedere introducerea unei posibile obligativități privind vaccinarea studenților în Anglia, pentru a participa fizic a cursuri, dar Boris Johnson a exclus ulterior acest lucru.

Susan Michie, directorul centrului pentru schimbări comportamentale de la University College London și membru al echipei guvernamentale de știință comportamentală legată de Covid, a spus că universitățile trebuie să insiste în rândul noilor studenți că vaccinarea nu înseamnă doar să te protejezi. „Este vorba despre protejarea celorlalți care ar putea fi mai vulnerabili și asta include angajații și familiile lor, precum și alți studenți.”

Studenții de la Universitatea din Sussex, care pot dovedi că au fost imunizați, participă la o tragere la sorți pentru a câștiga 5.000 de lire sterline. Alte universități iau în considerare stimulente similare.

Foto: © Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Funeriu: Dacă am fi mers până la capăt cu această luptă împotriva plagiatelor, am fi decapitat toate instituţiile de forţă ale României / Eu astăzi cred că a devenit o problemă de siguranţă naţională

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, cel care a început demersurile pentru descoperirea tezelor academice plagiate, susţine că dacă demersul început în urmă cu aproximativ un deceniu ar fi fost…
Vezi articolul

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a…
Vezi articolul