UPDATE Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, își însușește în discursul public un citat din James Freeman Clarke, fără să precizeze autorul

134 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

UPDATE: Ministrul Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a transmis o precizare potrivit căreia în discursul susținut marți a atribuit citatul unuia dintre mentorii săi.

Într-adevăr, așa cum rezultă din înregistrarea video, Sebastian Burduja a spus: „Închei cu ceea ce unul dintre mentorii mei mi-a spus la un moment dat, și anume că diferenţa dintre un politician şi un lider este simplă: politicienii se gândesc la următoarele alegeri, iar liderii se gândesc la următoarele generaţii”.

În citatul publicat de Agerpres și preluat de G4Media.ro în știrea inițială nu apărea partea „închei cu ceea ce unul dintre mentorii mei mi-a spus la un moment dat”.

Totuși, într-un articol publicat în anul 2014 în Adevărul, semnat de Sebastian Burduja, apare citatul respectiv fără nicio atribuire.

Știrea inițială: Liberalul Sebastian Burduja, ministru al Digitalizării în guvernul Ciucă, a folosit, marți, din nou, într-un discurs public, un citat din James Freeman Clarke, fără nicio precizare la autor.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

SURSE: Articolul care prevedea închiderea școlilor private de luni ar fi fost eliminat din Hotărârea de Guvern la nivelul Secretariatului General al Guvernului, înainte de trimiterea actului normativ la Monitorul Oficial / Șeful SGG: Procedural SGG nu avea cum să elimine sau să adauge pe text

Articolul care prevedea închiderea școlilor private de luni ar fi fost eliminat din Hotărârea de Guvern la nivelul Secretariatului General al Guvernului, înainte de trimiterea actului normativ la Monitorul Oficial,…
Vezi articolul

Irlanda, prima ţară din UE cu restricţii pentru întreaga populaţie timp de 6 săptămâni, lasă școlile şi creşele deschise. Premierul irlandez: “nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat luni premierul…
Vezi articolul