Urmează cea mai scurtă săptămână de școală din acest an școlar – elevii revin la cursuri pentru doar două zile

28.971 de vizualizări
Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com
Cea mai scurtă săptămână de școală din acest an școlar este săptămâna 28 noiembrie – 2 decembrie, care are doar două zile de cursuri pentru elevi – 28 și 29 noiembrie. Este săptămâna în care zilele libere legale de 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 decembrie – Ziua Națională a României au fost completate de ziua de 2 decembrie, stabilită ca zi liberă de Guvern încă de iarna trecută.

Conform calendarului anului școlar 2022-2023 aceasta este cea mai scurtă săptămână de școală.

După cele trei zile liber și după weekendul următor, elevii revin la școală pe 5 decembrie pentru încă 14 zile de cursuri până la finalul Modulului 2 și implicit până la Vacanța de iarnă, care începe pe 23 decembrie și se termină pe 8 ianuarie.

Concret, Modulul 2 de cursuri a început luni, 31 octombrie 2022, și se încheie joi, 22 decembrie 2022.

Modulul 3 de cursuri începe luni, 9 ianuarie 2023, și durează până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz. Vedeți aici calendarul anului școlar pentru fiecare județ în parte.

Pentru a putea fi la îndemână şi mai util, Edupedu.ro a pus într-o formă simplă calendarul anului şcolar 2022-2023, astfel încât să poată fi descărcată, salvată în calculator sau chiar imprimată.

Reamintim că ziua liberă de 2 decembrie va fi recuperată de elevi și profesori până pe 21 decembrie, prevede un document al Inspectoratului Școlar Sibiu

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Crește numărul de copii care sunt în clasele primare la 11 ani, deși ar trebui să fie la gimnaziu, arată datele Ministerului Educației / La fel și în cazul adolescenților de 15 ani care sunt în gimnaziu, deși ar avea vârstă de liceu

Rata elevilor care ar fi trebuit să fie la gimnaziu la vârsta de peste 11 ani, dar sunt cuprinși în învățământul primar, în anul școlar 2021-2022, a crescut ușor față…
Vezi articolul

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, către profesori, după ce a numit toți inspectorii școlari din teritoriu pe criterii politice: Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”

Ministrul Educației a transmis un mesaj pe Facebook, adresat elevilor, părinților și profesorilor, duminică seară, cu puțin timp înainte de începerea anului școlar 2022-2023: “Prin proiectele noilor legi, profesorul va…
Vezi articolul