USR acuză PNL pentru calitatea consilierilor ministrului Educației și cere: “Fără pile de partid, doar oameni integri” / Niciun cuvânt despre prezența Danielei Vișoianu la Minister, cu proiect pe fonduri europene în derulare și legături cu băieții deștepți din energie

1.771 de vizualizări
Foto: gov.ro
USR face bilanțul guvernării PNL pe Educație, la aproape o lună de când liberalii au preluat guvernarea, și nominalizează fiecare consilier sau secretar de stat considerat “cu probleme” din perspectiva usr-istă. USR cere PNL: “depolitizați Educația! Fără pile de partid, doar oameni integri și profesioniști” și menționează numirea la Minister a fostului impresar sportiv Bogdan Steriopol, a fostului șef SIE Claudiu Săftoiu, menținerea secretarilor de stat Gigel Paraschiv și Irina Elisabeta Kovacs.

Niciun cuvânt, în bilanțul USR pe Educație, despre numirea Danielei Vișoianu în poziția de consilier al ministrului Educației, după ce partidul a analizat numirile pe aceste funcții. Vicepreședintă a unei Asociații care chiar în urmă cu un an încheia un contract pe fonduri europene cu Ministerul în care astăzi lucrează și alături de ONG-ul lui Cumpănașu, Vișoianu a intrat în atenția presei printr-un alt proiect pe fonduri europene derulat tot de Asociația C4C în care activează împreună cu soțul său, Claudiu Vișoianu, fost consilier al premierului Ponta și partener al băieților deștepți din energie, conform viitorulilfovean.ro. Citește aici mai multe despre Daniela Vișoianu.

Bilanțul integral făcut de USR pe Educație și publicat pe Facebook:

“Bilanț la aproape o lună de la preluarea șefiei Ministerului Educației Naționale:

2,08 miliarde lei tăiate la rectificare, deși ministrul Monica Anisie spunea că ar avea nevoie de 10 miliarde în plus pentru a „mișca” lucrurile în Educație.

numirea drept consilier personal al ministrului a lui Bogdan Steriopol, fost impresar și jurnalist sportiv, concediat de la un cotidian sportiv pentru că ar fi încălcat etica jurnalistică, masterand la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a SRI

numirea drept consilier personal al ministrului a lui Claudiu Săftoiu, membru PNL, fost consilier prezidențial și director al Serviciului de Informații Externe, demisionar după ce a explicat unei comisii parlamentare de anchetă cum interceptează SIE telefoanele unor cetățeni străini pe teritoriul României.

păstrarea ca secretar de stat a lui Gigel Paraschiv, numit în mai 2012 de Victor Ponta, susținut de Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu, aflat în centrul unui scandal după ce a demis ilegal 13 inspectori școlari pentru a numi apropiați ai PSD în funcții.

păstrarea în funcția de secretar de stat a Irinei Elisabeta Kovacs, fost candidat UDMR pentru Senat în 2008, 2012 și 2016, numită în Ministerul Educației Naționale de Sorin Grindeanu și implicată în scandalul ordonanței de urgență privind predarea orelor de română la clasele în limba minorităților naționale.”

Informații de background

Daniela Vișoianu a anunțat pe 25 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că a devenit consiliera ministrului Educației, Monica Anisie. “Decizia mea de a accepta invitația Monicăi Anisie înseamnă că am ales să văd cum funcționează ministerul și cum sunt organizate procesele”, a scris Vișoianu.

“Una dintre primele reacții din mediul apropiat a fost că ‘e prea puțin’. Relativ, posibil, improbabil: așa simt eu acum că este bine. Pare o alegere modestă dar, în fapt, e despre mine (…). Mai știu că mai mult decât a lucra la Cabinetul Ministrului ar fi însemnat o alegere politică și o alegere de carieră pentru care nu sunt pregătită”, a continuat Vișoianu să detalieze pe pagina sa Facebook informația că a devenit consilier al ministrului Educației.

O zi mai târziu, deputatul USR Cristina Iurișniți saluta numirea Danielei Vișoianu în cabinetul ministrului Educației. 

“După o alegere mai puțin inspirată de competențe în Educaţie și în managementul fondurilor europene pentru formarea continuă a cadrelor didactice în persoana unui fost impresar de fotbaliști , de data aceasta alegerea doamnei ministru Anisie nu a mai fost influențată de politic ci de expertiză, experiență și competențe. Salut și susțin numirea expertului Daniela Visoianu în echipa de consilieri ai ministrului Educației Monica Anisie”, scria deputatul USR Cristina Iurișniți pe pagina sa de Facebook.


1 comment
  1. Dar ce pretenții sa avem de la USL iohannis sau pnl ? Nici una…pina după anul nou vaicareala pe buget -“greaua mostemire” (perdea de fum), apoi pe restructurarea Guvern/ministere și cohortele de șobolani psd angajați pina pe 4 noiembrie inclusiv vor fi nemișcați. .
    La departamentul Cercetare același haos în care psd si-a numit tot ce a vrut și unde a vrut…și zeci de pensionari plătiți degeaba de Institute naționale de cercetare sa se plimbe prin departament (strada Mendeleev)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

După mai multe controale SRI la Ministerul Educației, instituția decide desecretizarea documentelor clasificate din 1972 până în 2002 / Ce categorii de informații conțin documentele secrete

Ministerul Educației propune, printr-un proiect de hotărâre de Guvern publicat în transparență decizională, declasificarea documentelor emise înainte de 2002. Aceste documente au fost emise fie de către Ministerul Educației, fie…
Vezi articolul

Ateliere gratuite de educație cinematografică pentru elevi și profesori, la UNATC, în Săptămâna „Școala altfel”: vizite pe platoul de filmare, lecții de montaj și de istorie a filmului / Profesoara Iulia Voicu: Învățăm să navigăm conștient într-o lume inundată de imagini

Un atelier gratuit de educație cinematografică, despre istoria filmelor, montaj, creare de film, selecție și interpretare de imagini este organizat pentru elevi și profesori la Universitatea Națională de Arte Teatrale…
Vezi articolul