USR și PLUS se alătură Alianței studenților și cer măsuri pentru ca aceștia să poată vota în alegerile locale, organizate cu o zi înainte să înceapă anul universitar

1.521 de vizualizări
La vot / Sursa: roaep.ro
USR și PLUS se alătură Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și atrag atenția că alegerile locale au loc cu o zi înainte de începerea anului universitar, fapt ce i-ar putea împiedica pe mulți studenți să-și exercite dreptul la vot. Din această cauză, Alianța USR-PLUS cere amânarea începerii anului universitar până la data de 5 octombrie.

Pentru aceasta și pentru propunerea ca procedurile de preluare a locurilor de cazare studențești să se desfășoare în intervalul 1-4 octombrie, a fost inițiată inclusiv o petiție, accesibilă aici.

Mesajul USR-PLUS, publicat pe pagina de Facebook a alianței, vine la scurtă vreme după ce ANOSR a solicitat măsuri pentru ca suprapunerea alegerilor cu începutul anului universitar să nu împiedice studenții să-și exercite dreptul să voteze.

Apelul USR-PLUS, adresat universităților:

“Studenții vor să voteze! Universitățile doresc același lucru?

27 septembrie, data aleasă de clasa politică pentru desfășurarea alegerilor locale din acest an, este exact cu o zi înainte de începerea anului universitar, ceea ce înseamnă că zeci de mii de studenți nu vor putea vota „acasă” și nici în orașul în care învață pentru că nu vor apuca să obțină viza de flotant, fie că vor fi pe drum, fie că vor fi ocupați cu preluarea căminului.

Generația PLUS și USR Tineret susțin dreptul la vot și consideră că toți studenții trebuie să aibă posibilitatea de a-și exercita acest drept. Prin urmare, solicităm universităților să amâne începerea anului universitar pentru data de 5 octombrie, iar procedurile de preluare a locurilor de cazare să se desfășoare în intervalul 1-4 octombrie.

O petiție a fost deschisă în acest sens: https://bit.ly/32HtdYt.

Ajută-ne și tu cu o semnătură și convingeți și prietenii să se implice!”

Citește și: Apel: Alegerile locale se suprapun în multe cazuri cu începutul anului universitar. Autoritățile să faciliteze exercitarea dreptului la vot pentru studenți

1 comment
  1. Sa stea acasa si sa voteze, ca nu-i obliga nimeni sa vina la deschiderea festiva! Bine, daca au chef sa votee, fiindca domniile lor au adesea alte preocupari.., numai de vot nu se intereseaza, fiindca s-au obisnuit cu sistemul de pile si plocoane dupa ce termina facultatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tinerii, încurajați să rămână în România de premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat: „Să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici”

„Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România și să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici, în țară”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă…
Vezi articolul