Vaccinul BioNTech-Pfizer să fie rezervat elevilor, pentru a nu exista dificultăți de vaccinare când începe noul an școlar – ministrul german al Sănătății

591 de vizualizări
Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com
Vaccinul împotriva Covid-19 realizat de BioNTech-Pfizer ar trebui să fie rezervat elevilor, așa încât aceștia să se poată vaccina fără probleme când se vor întoarce la clasă în noul an școlar, la sfârșitul verii, a cerut ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, citat de Deutsche Welle

El a declarat pentru publicația Bild am Sonntag că “o modalitate ca școala să se desfășoare normal după vacanța de vară este să se vaccineze tinerii”, obiectivul autorităților fiind ca vaccinul să fie oferit, până la sfârșitul lunii august, tuturor elevilor care au vârsta necesară vaccinării și doresc să se vaccineze.

Oficialul german a menționat vaccinul BioNTech-Pfizer deoarece este singurul care, în acest moment, este pe cale să fie aprobat la nivelul Uniunii Europene, pentru folosință în rândul copiilor de 12-15 ani. De aceea, a spus Spahn, el ar trebui rezervat pentru această categorie de vârstă.

Moderna a anunțat la rândul său, duminică, intenția de a cere, la începutul lunii iunie, autorizația pentru vaccinul destinat adolescenților, în Uniunea Europeană.

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Nu au decât sa se vaccineze ei cu ce și cât vor. Pe copii nu au dreptul sa ii vaccineze fără acordul părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Greva profesorilor și PNRR au provocat o alocare bugetară de 4,3% din PIB pentru Educație pentru anul 2024, cea mai mare din ultimii cel puțin 20 de ani, dar cu 36 de miliarde de lei mai mică față de prevederile legii Deca-Iohannis

Ministerul Educației a publicat pe Facebook un anunț prin care susține că a crescut alocarea pentru Educație în bugetul pentru anul 2023 până la echivalentul a 4,3% din PIB. Proiectul…
Vezi articolul

Până pe 31 mai, se pot depune proiecte pentru formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală. Prioritară este formarea profesorilor din mediul rural și zone defavorizate / Ministerul Educației a scos termenul „non-binar” din Ghidul solicitantului

Ministerul Educației a lansat apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro. Valoarea unui proiect este de minim 2,4  milioane euro…
Vezi articolul