VIDEO 2 aprilie – Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată în plină epidemie / Ana Dragu, psiholog: Un părinte de copil autist în ATI = un copil singur pe lume, incapabil să își ia un pahar cu apă

1.684 de vizualizări
Locuri speciale în licee
Foto: Pixabay.com
“O persoană cu tulburări din spectrul autist ar fi greu spre imposibil de tratat într-o secție ATI. Un părinte de copil autist în ATI = un copil singur pe lume, incapabil să își ia un pahar cu apă”. Astfel prezintă riscurile pe care le înfuntă persoanele cu autism, în special copiii, în plină criză a coronavirusului, Ana Dragu, psiholog clinician și președintele Asociației Autism Europa Bistrița, într-un mesaj publicat pe Facebook cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 aprilie. Ea arată “azi nu facem marșuri, nici proteste (…) orașele sunt pustii și deloc albastre (…) Azi stăm în casă și ne rugăm (…)” Ana Dragu prezintă un documentar despre “cum putem deveni cu toții cea mai bună versiune a noastră” și îi invită pe oameni să privească, astfel, autismul în față.

Mesajul Integral al Anei Dragu:

“DOCUMENTAR MICUL PRINȚ

CE ÎNSEAMNĂ AUTISMUL PENTRU TINE?

Astăzi este 2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Azi nu facem marșuri, nici proteste, nici evenimente de conștientizare sau de fundraising. Orașele sunt pustii și deloc albastre cum ar fi fost de obicei. Azi stăm în casă și ne rugăm ca la sfârșitul acestei epidemii nici un copil și nici un părinte – cu sau fără autism – să nu fie bolnav.

Un persoană cu tulburări din spectrul autist ar fi greu spre imposibil de tratat într-o secție ATI. Un părinte de copil autist în ATI = un copil singur pe lume, incapabil să își ia un pahar cu apă.

Azi, vă rog să vă rupeți câteva minute din timpul vostru și să priviți autismul în față. Nu vreau like și inimioare. Vreau chiar să alocați din timpul vostru și să priviți acest film până la capăt.

Părinții persoanelor diagnosticate cu autism, copiii diagnosticați cu autism, videoreporterul Vlad Gavrilă și Yazee Jay și-au rupt din timpul lor să creeze emoția zilei.

CE ÎNSEAMNĂ AUTISMUL PENTRU TINE? DAR ÎNȚELEGI CE ÎNSEAMNĂ PENTRU NOI? Azi vă explicăm!

Edy (DUDU) vă invită să aflăm împreună în acest DOCUMENTAR despre cum putem deveni cu toții cea mai bună versiune a noastră.

Un share la acest mesaj înseamnă că ați înțeles și vreți ca și alții să înțeleagă.”

  • Documentarul semnalat de Ana Dragu:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației primește amendamente la proiectele noi ale legilor Educației, deși acestea nu sunt publice. Președintele Federației Părinților: Am avut un scurt dialog cu doamna ministru, i-am înaintat câteva propuneri de amendamente formulate de către Federație

Ministerul Educației primește amendamentele la cele două proiecte de legi, Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, deși acestea nu au fost făcute publice. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

SURSE Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în privința ordinului ce elimină bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința ordinului ce vizează criteriile de acordare a burselor, potrivit unor surse Edupedu.ro. Audierile…
Vezi articolul

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică, ci doar pentru ciclul primar și Limba română

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie…
Vezi articolul

A sta în bancă opt ore și a scrie de pe tablă nu cred că mai este suficient. Trebuie cât mai multă interacțiune, iar digitalul vine și rezolvă această problemă / Să îndrăznim noi ca primari să gândim proiecte educaționale în care să avem această competență, în care să introducem digitalul – Sergiu Arsene, primarul comunei Bod, județul Brașov

„Dacă nu vom construi conținut multimedia, vom avea o digitalizare doar cu numele. A avea niște device-uri, niște unelte, niște echipamente prin care ne vedem așa cum facem noi acum,…
Vezi articolul