VIDEO 2 aprilie – Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată în plină epidemie / Ana Dragu, psiholog: Un părinte de copil autist în ATI = un copil singur pe lume, incapabil să își ia un pahar cu apă

1.664 de vizualizări
“O persoană cu tulburări din spectrul autist ar fi greu spre imposibil de tratat într-o secție ATI. Un părinte de copil autist în ATI = un copil singur pe lume, incapabil să își ia un pahar cu apă”. Astfel prezintă riscurile pe care le înfuntă persoanele cu autism, în special copiii, în plină criză a coronavirusului, Ana Dragu, psiholog clinician și președintele Asociației Autism Europa Bistrița, într-un mesaj publicat pe Facebook cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 aprilie. Ea arată “azi nu facem marșuri, nici proteste (…) orașele sunt pustii și deloc albastre (…) Azi stăm în casă și ne rugăm (…)” Ana Dragu prezintă un documentar despre “cum putem deveni cu toții cea mai bună versiune a noastră” și îi invită pe oameni să privească, astfel, autismul în față.

Mesajul Integral al Anei Dragu:

“DOCUMENTAR MICUL PRINȚ

CE ÎNSEAMNĂ AUTISMUL PENTRU TINE?

Astăzi este 2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Azi nu facem marșuri, nici proteste, nici evenimente de conștientizare sau de fundraising. Orașele sunt pustii și deloc albastre cum ar fi fost de obicei. Azi stăm în casă și ne rugăm ca la sfârșitul acestei epidemii nici un copil și nici un părinte – cu sau fără autism – să nu fie bolnav.

Un persoană cu tulburări din spectrul autist ar fi greu spre imposibil de tratat într-o secție ATI. Un părinte de copil autist în ATI = un copil singur pe lume, incapabil să își ia un pahar cu apă.

Azi, vă rog să vă rupeți câteva minute din timpul vostru și să priviți autismul în față. Nu vreau like și inimioare. Vreau chiar să alocați din timpul vostru și să priviți acest film până la capăt.

Părinții persoanelor diagnosticate cu autism, copiii diagnosticați cu autism, videoreporterul Vlad Gavrilă și Yazee Jay și-au rupt din timpul lor să creeze emoția zilei.

CE ÎNSEAMNĂ AUTISMUL PENTRU TINE? DAR ÎNȚELEGI CE ÎNSEAMNĂ PENTRU NOI? Azi vă explicăm!

Edy (DUDU) vă invită să aflăm împreună în acest DOCUMENTAR despre cum putem deveni cu toții cea mai bună versiune a noastră.

Un share la acest mesaj înseamnă că ați înțeles și vreți ca și alții să înțeleagă.”

  • Documentarul semnalat de Ana Dragu:

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FSE condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ și amenință cu greva în toamnă, dacă vor fi probleme cu salariile

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ, conform unui comunicat primit la redacție. Sindicaliștii spun că decizia este cu…
Vezi articolul
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Liga Studenților Iași acuză că Ministerul Educației “îl apără” pe Codruț Olaru, al cărui titlu de doctor a fost retras pentru “plagiat grosier”. Organizația îi cere ministrului Cîmpeanu să explice de ce CNATDCU tergiversează decizii în cazul mai multor “gulere albe”

Liga Studenților Iași susține, într-un comunicat emis luni, că Ministerul Educației “îl apără pe plagiatorul Codruț Olaru prin amânarea unui aviz al Direcției Juridice” și cere instituției să emită acel…
Vezi articolul