VIDEO Anisie, mesaj la începutul anului școlar: Întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilității și asupra asumării publice

240 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilității și asupra asumării publice, asta a declarat ministrul Educației la începutul anului școlar, în fața Colegiului Național Tudor Vianu din Capitală, unde este profesor și unde a anunțat că a preluat anul acesta clasa a V-a în calitate de diriginte.

Mesajul ministrului pentru elevi: “Să pășească cu încredere către școală. Această situație grea prin care am trecut a arătat că avem nevoie de educație, că avem nevoie de școală. Fiți responsabili, fiți prudenți, dar fiți și implicați”.

Pentru profesori: “Le mulțumesc! Au muncit și în timpul examenelor naționale, dar au făcut și eforturi supraomonești când au fost suspendate cursurile”.

Ministrul a transmis și un mesaj pe Facebook:

“Dragi copii, Stimati părinți, Stimați colegi profesori,

Bine ați revenit la școală! Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult. Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare!

Chiar dacă acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice. Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii!

Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru, indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial.

Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați! Dragi elevi, trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează!

Mult succes tuturor și toate gândurile mele bune!”

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an ceremoniile de deschidere a anului școlar nu au mai avut loc, elevii au început școala fără prezența politicienilor sau a autorităților locale ori centrale.

Foto: edupedu.ro


3 comentarii
  1. Ca de obicei….

    Știți ce înseamnă ,,asumare publică” și cine poate face acest lucru?…Evident, nu aveți cum să nu știți, știu că știți, trebuie să știți…și ,,lanțul slăbiciunilor” continuă…Vreți ca toată societatea să-și asume „public”(ceva, orice)?…Nu cumva era de ajuns tot ce ați spus deja până acum?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel al ministerului Educației către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise: „Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video”

Ministerul Educației face un apel către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a ministrului Monica Anisie. Pe lângă încărcarea de resurse educaționale deschise,…
Vezi articolul