VIDEO Ciucă: Educația, un domeniu cheie ce reprezintă o prioritate pentru Guvern și pentru mine personal / Vom lua toate măsurile care se impun pentru ca elevii să nu mai aibă de suferit din cauza pandemiei

2.322 de vizualizări
Foto: captură – Facebook.com
Noul premier al României, Nicolae Ciucă, a declarat în discursul său de la Parlament de joi, la învestirea Guvernului, că Educația este “un domeniu cheie ce reprezintă o prioritate pentru Guvern și pentru mine personal”. Învățământul a avut de suferit extrem de mult în ultimul an. De aceea, vom lua toate măsurile care se impun pentru ca elevii să nu mai aibă de suferit din cauza pandemiei”.

UPDATE: Guvernul PSD-PNL-UDMR a fost învestit de Parlament cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”, scrie G4Media.ro.

Mai jos, declarațiile lui Ciucă privind Educația:

“În programul de guvernare, punctul de plecare pentru construcția în educație pentru perioada 2021 – 2024 este operaționalizarea și implementarea Proiectului „România Educată”, acest deziderat fiind inclus în Strategia Națională de Apărare a Țării, adoptată de Parlamentul României, și asumat de Guvernul României. 

În fața problemelor generate de pandemie, Guvernul României va pune un accent deosebit pe pregătirea sistemului de învățământ pe următoarele cinci paliere: conectivitate generalizată, echipamente electronice adecvate nivelului de învățământ pentru toți beneficiarii sistemului de educație, conținut digital pentru toate disciplinele și toate nivelurile, formare a tuturor cadrelor didactice pentru pedagogie digitală și platforme de evaluare dedicate și securizate. Este, însă, deosebit de important să asigurăm accesul la educație pe tot teritoriul României și să sprijinim mediile acut defavorizate.

Pentru prosperitatea Statului Român, deosebit de importante sunt integrarea socială a tinerilor și sprijinirea acestora prin accesul la studii, astfel încât să își asigure pregătirea necesară pentru un loc de muncă. 

O contribuție importantă în scăderea șomajului în rândul populației tinere o poate avea sistemul de învățământ dual. Experiența profesională este foarte apreciată de companii, iar lipsa unei astfel de experiențe este un obstacol major pentru cei care caută să se angajeze pentru prima oară. Majoritatea tinerilor se confruntă cu dificultăți în găsirea primului loc de muncă, iar practica din sistemul de învățământ dual se poate dovedi atractivă pentru angajatori.”


1 comment
  1. Dacă învățământul era prioritar nu puneati ministru pe Cîmpeanu, vedeți nemulțumirile profesorilor părinților și ale copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like