VIDEO Dezbateri în fiecare școală, la care să participe profesorii și părinții care vor să pună întrebări despre vaccinare – printre planurile anunțate de ministrul Educației

3.375 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Ne gândim să solicităm în fiecare școală organizarea unor dezbateri, la care să participe nu numai angajații din sistemul de învățământ, ci la care să poată participa și părinții”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la HotNews.ro. Acesta a spus că la astfel de dezbateri pot participa și părinții care doresc răspunsuri la întrebări despre necesitatea și importanța vaccinării.

“Am solicitat tuturor școlilor să desemneze o persoană care să poată asista, până la, dacă vreți, sprijin pentru înscrierea în platforma de vaccinare, atâta vreme cât programările în platforma informatică se vor mai face.

Mai mult decât atât, ne gândim să solicităm în fiecare școală organizarea unor dezbateri, sigur, cu respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară, la care să participe nu numai angajații din sistemul de învățământ, ci la care să poată participa și părinții care doresc să găsească răspunsuri la întrebări despre necesitatea și importanța vaccinării”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În România sunt peste 18.000 de unități de învățământ. Circa jumătate dintre cadrele didactice s-au vaccinat în prezent.

Ministerul a încheiat săptămâna trecută o campanie de o lună de zile, în toate cele 42 de inspectorate școlare județene, la care au participat secretarii de stat. Încă nu există un rezultat concret al acestei campanii în creșterea numărului de persoane vaccinate din sistemul de Educație.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: captura HotNews.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii
  1. Gargara, gargara.. In loc sa ii fi lasat pe profesori ca între cele doua minivacante de Paști sa fi tinut lecții online măcar cu elevii claselor 2,4, 6,care vor fi în mod abuziv evaluati național acum, imediat după reînceperea scolii.

  2. Va mai aduceți aminte de “dezbaterile” pe legea educației “abramburite”? Asa va fi și acum. Ce hârtii, ce poze pe Facebookul scolii, ce tabele de semnături, ce feedback spre minister cu ce s-a discutat… o minunăție. SUSTIN! Cum zice un contemporan în viata. 🤪

  3. Personalul nevaccinat ar trebui sa participe la cursuri de felul asta contra cost pina constientizeaza importanta vaccinarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Recordul din fundul curții. Profesor într-una dintre cele mai performante școli din mediul rural: Avem nevoie de o toaletă funcțională, cu apă care nu se oprește și nu afară, în curtea școlii. O toaletă pentru o școală. Atât

În luna iunie, o școală rurală din județul Buzău ajungea pe principale posturi de știri din România. Motivul? Patru elevi luaseră nota 10 la examenul de Evaluare Națională, iar alți…
Vezi articolul