VIDEO Două companii specializate pe instrumente digitale în Educație și una care trimite personalizat cărți angajaților din firme au fost premiate la gala Bursei de Valori București

401 de vizualizări
Foto: Gala de Premiere Made in Romania
Două companii specializate pe instrumente digitale în Educație și una care trimite personalizat cărți angajaților din firme au fost premiate la Gala de Premiere Made in Romania. „Știți cu toții că educația este grea, educația durează, la fel și investițiile în educație”, a declarat Cosmin Mălureanu, CEO și cofondator Ascendia. Acesta a menționat că foarte mulți „vorbesc despre investițiile în educație, dar știți prea bine că investițiile în educație, cel puțin în România, sunt mici”.

Evelina Necula, cofondatoare și chief marketing officer Kinderpedia, a spus în cadrul evenimentului că „ne-am luat un angajament de a-i împuternici pe profesori cu instrumente de lucru simple și inovative.”

Cosmin Mălureanu a vorbit despre lipsa investițiilor în educație și despre educația digitală.

Cosmin Mălureanu, CEO și cofondator Ascendia: „Fără colegii noștri, nu putem să facem absolut nimic, pentru că suntem într-un domeniu aparte, și anume educație. Știți cu toții că educația este grea, educația durează, la fel și investițiile în educație. Foarte mulți de pe toate palierele vorbesc despre investițiile în educație, dar știți prea bine că investițiile în educație, cel puțin în România, sunt mici.

Cu toate acestea, compania noastră s-a îndârjit, a vrut și a reușit să facă un business în zona educației. Vorbim de platforme de tip learning management sistem pentru companii, conținuturi digitale pentru companii și, mai departe, și zona publică, așa cum a fost precizat și în prezentare.

Istoric vorbind, ce să pot să spun? Mama mea a fost profesoară, cumva era natural să calc pe un numele ei, împreună cu fratele meu, Alex, și să facem și noi educație, doar că de data aceasta educație digitală.”

Evelina Necula, cofondatoare și chief marketing officer Kinderpedia, a adus în atenție cum platforma îi ajută pe profesori, elevi și părinți.

Evelina Necula, cofondatoare și chief marketing officer Kinderpedia: „Ne-am luat un angajament de a-i împuternici pe profesori cu instrumente de lucru simple și inovative, și accesibile chiar în palma lor, direct pe smartphone, de a le oferi elevilor o educație personalizată și mai mult control și autonomie în modul în care își desfășoară învățarea. Și totodată le oferim părinților posibilitatea să-și sprijine copiii în acest demers educațional, astfel încât ei să fie fericiți, încrezători și, de ce nu, niște viitori adulți de succes.

Suntem bucuroși să vedem Kinderpedia astăzi în peste 26 de țări din lume și să sprijinim, cu ajutorul produsului nostru, peste 25.000 de profesori și peste 200.000 de familii. Dar suntem departe de a ne fi încheiat misiunea și, tocmai de aceea, recunoașterea de astăzi vine și cu o responsabilitate foarte mare. Continuăm să inovăm și continuăm să creștem. Suntem în colaborare permanentă cu autoritățile, cu ONG-urile și cu companiile care doresc să se implice în educație, pentru a le oferi copiilor noștri o învățare relevantă, echitabilă și inclusivă. Și vă invităm și pe voi să fiți alături de noi, astfel încât școlile din România să devină comunități unite, sănătoase, pozitive, care să faciliteze învățarea și starea de bine a copiilor.”

O a treia companie premiată a fost Bookster, o firmă care trimite cărți pentru angajații care vor să citească.

„Am plecat cu câteva ipoteze la drum atunci. 1- oamenii vor citi mai mult dacă vor avea acces mai facil la cărți, dacă le vom livra cărțile la birou sau acasă. Oamenii vor citi mai mult atunci când un prieten le va recomanda o carte care se potrivește contextului profesional sau personal. Și oamenii vor citi mai mult dacă accesul la educație va fi gratuit. Așa l-am construit pe Bookster (…). Astăzi, după 10 ani, suntem 60 de colegi, avem 1200 de parteneri în toată țara, peste 140.000 de cititori și în curând vom sărbători și împrumutul cu numărul 7 milioane”, a spus Cătălina Barabaș, head of marketing Bookster.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ Concursurile școlare, olimpiadele și competițiile sportive pentru care elevii pot lua bursă de merit sau de excelență în anul școlar 2023-2024 / Este nevoie de o copie a diplomei și o cerere pentru acordare

Concursurile școlare, olimpiadele și competițiile sportive pentru care elevii cu premii pot lua bursă de merit sau de excelență olimpică în anul școlar 2023-2024 sunt cele publicate în câteva liste…
Vezi articolul