Inaugurare ca în comunism a unei grădinițe din Focșani / Copiii au fost aduși de acasă, deși făceau cursuri online din cauza infectărilor cu virusul Covid-19 / Oficialii, inclusiv primarul, și-au dat măștile jos pentru poza de grup

786 de vizualizări
Dezvoltarea copiilor în creșă și la grădiniță
Foto: Pixabay.com
Inaugurare ca în ”epoca de aur” la Grădinița 18 Focșani. Copiii, deși făceau cursuri online din cauza infectărilor cu virusul Covid-19, au fost aduși de acasă ca să cânte și să danseze auditoriului. Cu toate acestea, potrivit unei comunicări oficiale, Grădinița 18 desfășura cursurile și din cauza reabilitării sediului, scrie G4Media.ro.

La eveniment au participat, într-o sală devenită neîncăpătoare, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, directorul Grădiniței – Doina Dima, șefa Inspectoratului Școlar Județean Vrancea – Daniela Marchitan, consilieri locali, copii și elevi.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

3 comments
  1. titlul articolului mi se pare mai degraba un clickbait. Inaugurari de genul asta se intampla peste tot, in fiecare an. Pornind de la inaugurarile de inceput de an (director + primar + preot + milițian + multe flori pentru ”doamna”). Problema nu este la Focșani. Problema este la (genul asta de ”informație” și la ) intreg sistemul educațional din romania.

    Am putea spune că articolul este indirect despre ceva ce iese la iveala într-un studiu recent, intitulat Educatie pentru democratie in scolile din Romania. S-a scris despre rezultatele studiului si pe acest site. Zice așa:
    „… aproape jumătate dintre-aceştia [profesorii din romania] au un “ataşament scăzut faţă de prezenţa unui regim democratic” (în schimb sunt sensibili la un lider autoritar şi – e de bănuit – carismatic), au o încredere ridicată în instituţiile de forţă (armată şi poliţie) şi în “gardianul tradiţiei” (Biserica), sunt (din ce în ce mai) reticenţi faţă de “străini” – romi, imigranţi, cupluri dezorganizate (ca să nu mai vorbim de homosexuali) – şi cred că şcoala românească e mai bună decât cea din alte ţări (dar nu tot aşa de bună ca pe vremea lui Ceauşescu). (https://www.edupedu.ro/declasarea-profesorimii-romane/)

    De ce au acceptat părinții ca să-și trimita copiii la marele eveniment? În cele mai multe cazuri ei acceptă pentru că așa li se zice să facă. Ei NU sunt o notă discordantă într-un sistem bazat și promovat prin valori ierarhice și autoritare. Nota discordantă sunt acei profesori (nu mai spunem de directori de școală) care vorbesc despre promovarea unei „gandiri critice” dar care se comportă ca niște mici dictatori atât cu elevii cât și cu părinții acestora.
    ps. Respect pentru colegii de la Focșani – și nu numai – care rezistă și luptă împotriva acestor mentalități autoritare! (colegii/colegele despre care nu se scrie în acest „articol”)

  2. Faptul ca niște imbecili cu educație comunista au luat aceasta decizie nu ma mira. Ce ma mira este faptul ca părinții au acceptat așa ceva. De ce nu au refuzat? Problema nu pleacă doar de la imbecilii care cer așa ceva fără sa se gândească la interesul și sănătatea celorlalți. Problema pleacă și de la cei care executa ce li se spune ca pe vremea lui Ceausescu. Au dreptul sa refuze. De ce au acceptat?

  3. Încă nu am scăpat de urmele comunismului. Sa arătăm ce???…. Ca este totul roz și perfect. Dar sa ne uitam cine ne conduce și găsim ușor răspunsul…. Păcat de sacrificiul celor care și-au dat viata pentru noi sa fim liberi….. Nu suntem liberi!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rafila: Şcoala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Să punem în balanţă şi protecţia, dar şi dezvoltarea normală a copiilor/ Părinţii trebuie să ştie că discutăm de o boală transmisibilă, iar evitarea în totalitate a transmiterii nu este posibilă

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că, într-un fel sau altul, şcoala trebuie să reînceapă, argumentând că trebuie puse în balanţă protejarea copiilor de infecţia cu noul coronavirus,…
Vezi articolul

Ministerul Educației va trimite în curând o adresă tuturor școlilor să utilizeze ghidurile de educație rutieră, lansate astăzi, anunță Ligia Deca / Descarcă Ghidurile de educație rutieră pentru învățământul primar, gimnazial și liceal

Ministerul Educației va transmite o adresă tuturor școlilor prin care le va ruga ca ghidurile de educație rutieră, lansate astăzi pe pagina instituției, să fie utilizate în perioada următoare, a…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Am pe cap o problemă uriașă, fiindcă tot felul de mișcări în Parlament au introdus tot felul de discipline și teme pe care dacă le-aș adăuga în planul-cadru, copiii ar trebui să stea toată ziua la școală / În propunerea pe care o fac, aceste teme nu vor fi discipline, ci unități de învățare în materii pe care deja le avem

Ministrul Educației a atras atenția că parlamentarii au legiferat de-a lungul timpului introducerea unui număr atât de mare de discipline și teme în școală, încât aplicarea lor ar ține elevii…
Vezi articolul

DDS Diagnostic, una dintre cele două companii acuzate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență că „nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale” în privința livrării testelor de salivă pentru elevi, anunță că are un stoc de peste 2,4 milioane de teste și că IGSU ar fi cerut rezilierea contractului pentru o întârziere de 30 de ore

Compania DDS Diagnostic anunță într-un comunicat de presă că are pe stoc 2.400.000 de teste pentru școli, pe care le poate livra imediat, anunță societatea care susține că are contract…
Vezi articolul
Reducerea normei didactice pentru profesorii cu vechime

Ministerul Educației: Federația părinților susține proiectele de planuri-cadru, care „includ multe dintre propunerile” acesteia / Părțile anunță un „grup de lucru” pentru învățământ dual / La 3 săptămâni de la lansarea consultării publice, organizația părinților nu a prezentat public nicio propunere concretă pentru planurile-cadru

Ministerul Educației a anunțat că Federația Națională a Părinților Edupart sprijină noile proiecte de planuri-cadru pentru liceu și că „multe dintre propunerile” reprezentanților federației au fost incluse în aceste proiecte,…
Vezi articolul