VIDEO Învățătoarea Gabriela Popescu: Ne-a lipsit socializarea, ne-au lipsit jocurile între noi și copiii noștri, s-a resimțit din plin lipsa școlii

5.176 de vizualizări
Perioada de întrerupere a cursurilor „se va reflecta în activitatea elevilor de la 15 septembrie” susține învățătoarea Gabriela Popescu, colaborator al organizației Salvați Copiii în cadrul campaniei „Sunt profesor, vreau la școală!”. Cadrul didactic spune că în perioada vacanței de vară, prin intermediul organizației, copiii au făcut cursuri remediale, grupați în echipe de câțiva elevi, pentru a recupera unele noțiuni pe care le-ar fi putut uita din cauză că nu au avut acces la învățarea clasică.

„Perioada izolării a fost o perioadă grea pentru copii, dar nu numai pentru ei și pentru părinți și pentru noi, cadrele didactice. Accesul la internet pentru unii a fost o problemă, în sensul că nu aveau gadget-uri, nu aveau internet, iar acolo unde se găseau aceste instrumente pentru desfășurarea activității online, problema a fost că erau prea mulți pentru o tabletă sau un telefon, având în vedere că și părinții, mulți dintre ei au lucrat de acasă”, spune Gabriela Popescu.

Aceasta explică faptul că „s-a pus problema priorității – cine să intre mai întâi, un copil mic sau un elev de clasă mai mare, sau un părinte care trebuia să-și îndeplinească sarcinile de serviciu?”.

Impactul suspendării cursurilor și faptul că mulți elevi nu au făcut școală online, ori au făcut dar cursurile nu au avut efectul în învățare pe care-l aveau cursurile față în față se va resimți, crede învățătoarea.

„Acesta perioadă de trei luni, după părerea mea, se va reflecta în activitatea elevilor de la 15 septembrie în condițiile în care școala s-ar relua firesc, așa cum ne dorim cu toții, sau se va continua cu acumularea de lacune în ceea ce privește dobândirea cunoștințelor.

Pentru școala de vară noi, de la Salvați Copiii, am decis să grupăm copiii pe grupe cu număr redus de elevi. În felul acesta respectăm și normele sanitare, dar în același timp putem lucra mult mai bine, acordând mai multă atenție fiecărui elev în parte.

Cred că s-ar impune o serie de măsuri care să vină în ajutorul copiilor și care să îi determină pe aceștia să rămână în sistemul de învățământ și să reducem pe cât posibil abandonul școlar.

A fost perioadă în care ne-a lipsit socializarea, ne-au lipsit jocurile între noi și copiii noștri, o perioadă în care s-a resimțit din plin lipsa școlii”, închete Gabriela Popescu.

Devino cadru didactic ambasador al campaniei “Sunt profesor, vreau la şcoală!” și împreună putem salva educaţia copiilor.

Trimite măsurile educaţionale pe care le-ai implementat cu succes şi inspiră şi alţi profesori şi comunităţi locale să facă o schimbare!

Edupedu.ro este partener media în această campanie, iar unele dintre mesajele trimise de profesori, la fel ca cel de mai sus, vor fi publicate pe edupedu.ro.

Ce trebuie să faci:
 1. Alege măsurile educaționale pe care le-ai implementat cu succes în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.
 2. Prezintă aceste măsuri în fața camerei, într-un video de 3 – 5 minute.

În cadrul clipului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

 • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
 • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
 • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
 • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor?
 • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
 • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
 • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
 • Ce măsuri de succes, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel național?
 1. Încarcă acest clip în această pagină, apăsând butonul Upload.
 2. Echipa Salvaţi Copiii va verifica clipul şi va posta pe canalele social media Salvaţi Copiii o selecţie cu materiale video potrivite campaniei. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.
 3. După ce clipul tău este postat pe canalele Salvati Copiii, îl poţi reposta (dând share) şi pe pagina ta de Facebook folosind hashtag-ul #VREAULASCOALA
 4. Îndeamnă şi alte cadre didactice să îşi transmită experiența proprie și metodele ori măsurile educaționale pe care le-au implementat pe perioada izolării sau acum pentru a susţine copiii să recupereze materiile pierdute.
Profesorul anonim

În cazul în care îţi doreşti să rămâi anonim, dar vrei să participi dând ca exemplu măsurile pe care le-ai implementat cu succes, o poţi face astfel:

 1. Alege măsurile educaţionale de succes pe care le-ai implementat în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.
 2. Prezintă aceste măsuri într-un document word cu maximum 500 cuvinte (aprox. 2 pagini A4).

În cadrul textului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

 • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
 • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
 • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
 • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copiii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor ?
 • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
 • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
 • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
 • Ce măsuri de success, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel naţional?
 1. Trimite documetul word în la adresa secretariat@salvaticopiii.ro
 2. Echipa Salvaţi Copiii va încărca o selecţie a recomandărilor anonime pe această pagină. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.


Foto: Gabriela Popescu/Salvati Copiii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA celor 114 profesori-lideri de sindicat, degrevați de norma didactică în acest an, care-și primesc salariile întregi fără să predea nicio oră sau doar o parte din cursuri, a fost aprobată cu două zile înaintea anunțului ministrului că salariile din învățământ nu mai cresc / Nicio reacție din partea sindicatelor la o săptămână de la acel moment

În anul școlar 2021-2022 vor fi 114 cadre didactice, reprezentanți ai sindicatelor din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care au fost degrevați de norma didactică parțial sau total prin ordin…
Vezi articolul

Concurs de selecție pentru doi profesori români la Școala Europeană de la Bruxelles, anunță Ministerul Educației. Posturile sunt de Fizică-Chimie și Biologie – Științe integrate, iar salariile de câteva mii de euro – înscrierile se încheie marți, 12 iulie

Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea a două posturi la Școala Europeană de la Bruxelles. Candidații se pot înscrie până pe 12 iulie 2022, prin depunerea dosarelor la registratura ministerului…
Vezi articolul