VIDEO Protest cu porci “zburători” la Ministerul Educației, față de lipsa tabletelor promise în școli: Toate măsurile au avut un puternic iz electoral / E o pasare a responsabilității de la o instituție la alta

1.186 de vizualizări
Foto: edupedu.ro
Nemulțumiți față de promisiunile neonorate ale guvernanților, circa 10 tineri din Consiliul Național al Elevilor și din comunitatea Declic protestează în fața Ministerului Educației. Aceștia au adus ca recuzită mai multe baloane cu heliu, în formă de porci roz. Tinerii reclamă pasarea responsabilității în chestiunea tabletelor promise elevilor pentru acest început de an școlar.

Mesajul transmis de protestatari este acela că “până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școli”.

“Ministrul Educației a anunțat că Ministerul face tot ce ține de el pentru ca aceste tablete să ajungă în teritoriu, nu știm exact dacă au ajuns tabletele sau câte au ajuns. Toate măsurile au avut un puternic iz electoral în această perioadă”, a declarat Rares Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

“Este o pasare a responsabilității de la o instituție la alta”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promisede ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauză că n-au avut laptop sau tabletă. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar ”, a mai declarat Racheleanu.


Aproape 25.000 de membri ai comunității Declic au semnat petiția „Țară, țară, vrem laptopuri pentru școala online” și, alături de Consiliul Național al Elevilor, cer Ministerului Educației să asigure echipamente tuturor celor 900.000 de elevi care nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor.

Consilierul ministrului Educației, Jean Badea, a declarat că se reiau procedurile de licitație pentru restul de 160 de mii de tablete.

Foto: edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testare obligatorie bisăptămânală pentru elevii și personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școli, solicitată de Consiliul Național al Elevilor. Organizația remarcă lipsa de coerență la nivel înalt: Stânga nu știe ce face dreapta în Guvernul României

Într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor (CNE), reprezentanții acestora susțin că “impredictibilitatea din sistem și lipsa de asumare a unor decizii ferme și adaptate contextului în care…
Vezi articolul