VIDEO Răbufnire a premierului Orban la adresa ministrului Educației, după ce Anisie a cerut introducerea a 2 ordonanțe de urgență pe Educație: Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am. Nu mai accept!

24.467 de vizualizări
Tensiuni în ședința de guvern de astăzi, între premier și ministrul Educației. Ludovic Orban i-a replicat dur ministrului Monica Anisie, după ce aceasta i-a cerut să accepte introducerea pe ordinea de zi suplimentară a două proiecte de ordonanță de urgență. După ce i-a aprobat solicitarea, Orban i-a transmis: “nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanțe de urgență pe care nu o discutați în prealabil cu mine. Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am”.

Replica premierului vine după ce proiectul de OUG care prevede că studenții Academiei SRI nu trebuie înregistrați în Registrul Matricol Unic a fost pus în dezbatere publică de Minister doar cu o zi în urmă, iar proiectul de OUG care amână evaluarea transdisciplinară la clasa a VIII-a a fost pus în dezbatere în urmă cu o săptămână.

VIDEO Răspunsul dur al premierului Ludovic Orban după ce Monica Anisie a cerut introducerea a 2 OUG pe ordinea suplimentară de zi a ședinței de guvern:

Redăm integral schimbul de replici dintre ministrul Educației, Monica Anisie, și premierul Ludovic Orban, de la ședința de guvern din această dimineață:

“Monica Anisie:

Domnule prim-ministru, vă rog să acceptați să fie introdusă pe ordinea de zi suplimentară proiectul de ordonanță de urgență al guvernului privind unele măsuri în domeniul educației și pentru prorogarea unor termene. Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la Evaluarea Națională, la Bacalaureat și la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a să se realizeze după modelul actual și nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment. Totodată, în această prorogare de termene, se prevede să se proroge termenul pentru evaluarea școlilor doctorale, având în vedere că ARACIS nu a realizat o metodologie pentru această evaluare. Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020 școlile doctorale se blochează și nu își mai pot desfășura activitatea.

Totodată, vă rog să introduceți pe ordinea de zi proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru completarea art. 201 din LEN 1/2011 cu modificările și completările ulterioare. Aici se prevede exceptarea de la obligativitatea înregistrării în Registrul Matricol Unic a studenților înmatriculați la Academia Națională de Informații ‘Mihai Viteazul’, la programele de master, licență și programe postuniversitare.

Ludovic Orban:

Aprobat!

Monica Anisie:

Mulțumesc!

Ludovic Orban:

Dar vă spun de acum: nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanțe de urgență pe care nu o discutați în prealabil cu mine. Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am. Ca să nu mai spun că sunt subiecte care trebuia discutate anterior.”

 

 

 


2 comentarii
  1. In sfarsit s-a trezit si Ludovic!
    Cand nu mai are putere subit vede nenorocirile pe care le fac cei pusi de el la guvernare!
    Macar s-a trezit, chiar daca nu este in scop umanitar, fa ceva nea Orban!
    Demasca-i pe nenorociti si mai spala-ti pacatele!

  2. Doamna Anisie cam face chestii de neînțeles că sa nu zic dubioase. A semnat niste chestii ciudate (ordine și adrese fara aviz juridic, pe baza unor prevederi abrogate sau pur și simplu fara temei legal) și am crezut că le – a făcut că primarul, din neștiință, dar acum realizez că o face intenționat. Doamna ministru joaca in și pentru echipa PNL sau a făcut blat cu alta echipă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Ghidul pentru gimnaziu și liceu

Raport oficial: Părerea prietenilor contează cel mai mult în alegerea liceului pentru aproape 40% din elevii din București care acum se înscriu la admitere. Sfaturile profesorilor, luate în considerare doar de 1 din 10 adolescenți. Top 10 cele mai căutate licee

Pentru aproape 40% din elevii claselor a VIII-a contează părerea prietenilor în consultarea referitoare la alegerea liceului, iar pe ultimul loc s-a aflat consilierul școlar, potrivit unui studiu privind opțiunile…
Vezi articolul

OFICIAL 6 școli pilot vor funcționa anul acesta, din care una este din mediul rural și una privată, după ce au fost depuse peste 20 de cereri. Cea mai importantă componentă pilotată – „transformarea curriculară” / Se va pilota și înlocuirea tezelor semestriale cu un portofoliu al elevului

Începând cu anul școlar 2021-2022 vor funcționa șase școli-pilot, anunță Ministerul Educației într-un comunicat primit de Edupedu.ro. „În cele șase școli-pilot elevii și profesorii vor avea parte de un proces…
Vezi articolul

Redeschiderea școlilor – ghidul pentru părinți: e nevoie de consimțământul lor informat și semnat pentru testarea copiilor simptomatici / Recomandări și sfaturi pentru comunicarea cu elevii

Copiii care prezintă simptome Covid-19 în timpul prezenței la școală pot fi testați dacă există un consimțământ informat și semnat al părinților, prevede proiectul de Ghid pentru redeschiderea școlilor din…
Vezi articolul