VIDEO Rafila îl laudă pe Cîmpeanu că a ținut școlile deschise: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație, față de mandatul anterior, când Ministerul Educației se ocupa doar cu modul în care se închid mai repede școlile

1.920 de vizualizări
Foto: EuropaFM
Medicul Alexandru Rafila, senator PSD, a lăudat acțiunile recente ale ministrului Sorin Cîmpeanu, prin care școlile au fost menținute deschise. A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație, față de mandatul anterior, când Ministerul Educației se ocupa doar cu modul în care se închid mai repede școlile, a spus Rafila într-o conferință online organizată de Salvați Copiii.

Alexandru Rafila a spus că redeschiderea școlilor nu a contribuit la creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Nu sunt elemente care să genereze suspiciune, care să arate că redeschiderea sau funcționarea școlilor a dus la o creștere a numărului de cazuri.

Totdeauna trebuie să ne uităm pe cifre să vedem care e incidența în populația generală, care este incidența în rândul elevilor și cadrelor didactice, evident în rândul elevilor cifrele sunt mai mici decât în populația generală, deci e clar că impactul a fost negativ.

Mai mult, dezvoltarea unor reguli de bună practică igienică și de protecție individuală în rândul copiilor cred că ajută la controlul pandemiei, nu i se opune, iar vaccinarea cadrelor didactice va duce și la înlăturarea temerilor privind eventualele riscuri privind interacțiunea profesorilor cu copiii.

Deci e clar că din punct de vedere al pandemiei, și lucrul ăsta de fapt a fost demonstrat în foarte multe țări, școala bine organizată, cu reguli foarte clare, cu personal instruit, cu copii care sunt îndrumați să respecte aceste principii de protecție individuală, nu reprezintă în niciun fel un risc și cred că lucrul ăsta trebuie luat foarte serios în considerare atunci când se iau decizii.

Îmi pare bine că Ministerul Educației a fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație în acest mandat, față de mandatul anterior, când Ministerul Educației, din păcate, se ocupa doar cu proiecția privind modul în care se închid mai repede școlile, să le ținem închise. Sigur că e cel mai ușor să închizi ceva, dar cred că interesul copilului e mai presus de celelalte interese, de exemplu al administrației”, potrivit lui Alexandru Rafila. 

Doctorul Alexandru Rafila este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Foto: EuropaFM


2 comentarii
  1. Campeanu e un inconstient care pune în pericol sănătatea elevilor, părinților și profesorilor. Anisie macar a fost precauta.

  2. Domnule rafila, nu ai stat nici o oră în spital sau cabinet medical ca să vindeci vreun bolnav de covid. Să îți fie rușine că împreună cu Ponta și colegul tău de partid Câmpeanu condamni copii la boală în mod voit. Vă compătimesc pentru ce va urma din cauza voastră! Nu veți scăpa de pușcărie pentru zădărnicirea bolilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspecțiile școlare

BREAKING Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ, de stat sau private, închise prin hotărâri emise de Comitetele județene pentru situații de urgență

Asociația Școlilor Particulare solicită în instanță redeschiderea școlilor și grădinițelor ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru situații de urgență. Organizația anunță, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că…
Vezi articolul