VIDEO Vor fi dați afară profesorii care nu vor să se vaccineze? Cîmpeanu: Întotdeauna o să pledez pentru argumente, nu cu forța / Cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință

140.031 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Întotdeauna o să pledez pentru argumente, nu cu forța”, a răspuns ministrul Educației Sorin Cîmpeanu unei întrebări la Digi24 despre posibilitatea de a-i da afară din sistemul de învățământ pe angajații care nu vor să fie vaccinați. Cîmpeanu a spus că va veni cu argumente și că cei care sunt credibili, mai ales cei din sistemul de Sănătate, trebuie să explice astfel încât să risipească semnele de întrebare pe care „până și cadrele didactice le au”.

Moderator:Există această posibilitate în educație să-i dați afară pe profesorii care nu vor să se vaccineze?

Sorin Cîmpeanu: „Întotdeauna o să pledez pentru argumente, nu cu forța, ci prin prezentarea de argumente cât mai convingătoare, cât mai logice și cu perseverență, fără să mă las descurajat de curente de opinie care pot să mă întristeze, dar nu să mă descurajeze”.

Moderator:Deci să fie dați afară profesorii care nu s-au vaccinat?

Sorin Cîmpeanu: „Nu am vorbit și nu voi vorbi de această posibilitate. Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege…”

Moderator:În cele din urmă? Ce trebuie să se mai întâmple?

Sorin Cîmpeanu: „Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, sunt persoane – și persoane credibile – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au. Deși cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință”.

Întrebat despre afirmația premierului Cîțu, potrivit căreia putem vorbi despre revenirea la școală cu prezență fizică a tuturor elevilor abia după vaccinarea întregului personal din învățământ, Cîmpeanu a declarat că „nu cred că premierul a condiționat strict, clar în acest sens, dar sunt convins că premierul, la fel ca și noi toți, își dorește o rată cât mai ridicată de vaccinare a personalului din învățământ. Riscul nu poate fi eliminat complet, știm foarte bine, nici în exemplele din viața de zi cu zi nu putem să eliminăm riscul, dar trebuie să-l ducem la acel nivel de la care el poate fi gestionat”.

Foto: gov.ro


59 comments
 1. Bună ziua!
  Există posibilitatea în politică să fie dați afară guvernanții care încalcă drepturile cetățenilor?… Dreptul la muncă, la libertate, la libertatea de opinie, dreptul copiilor la educație – se putea trece în online, nu vacanță obligatorie, deși, de cele mai multe ori, tot din resursele profesorilor se face, iar la preșcolari și antepreșcolari dezastru…parcă nici nu se știe de existența acestor sectoare, ele și spitalele…subechipate și pline…riscuri”0″ și spor de risc tot 0…

 2. Învățământul românesc și așa lipsit de cadre didactice capabile, cu vaccinarea obligatorie, nenorocitul de ministru al învățământului câmpeanu sorin, are să aducă sistemul de învățământ românesc în pragul colapsului, un alt dobitoc pus în fruntea învățământul românesc, chiar vrea să pună pe chituci tot ce mai rămas bun și în picioare în învățământul din România,
  huuuuuuuuuuuuuuuo !

  1. Cu ce sa iti puna pe chituci sistemul, boule? E singurul om care a luptat ca copiii sa se intoarca fizical la scoala si sa invete carte.

   Daca nu era el, stateau acasa si se indobitoceau la tv, ca online e o prostie, nu ajuta pe nimeni.

   Cine are dubii legate de prezenta fizica la scoala sa mearga sa se vaccineze.

 3. Pentru ….moderator :
  ” Amice, esti idiot ! ” , vorba lui nenea Iancu, avand in vedere intrebarile stupide si insistenta asupra lor

 4. Mama ce rad cind toata lumea care comenteaza aici isi da cu parerea de acest virus zici ca toti sunt medici si virusologi… scrieti numai tampeni..va faceti fel si fel de scenarii ca o sa stiti voi cum va fi.. sa va vad la ATI cind o sa va ganditi …

  1. Mai mult ca sigur ca esti o trompeta a acestor criminali….o sa va vina randul sa platiti ptr toate crimele…scursurilor ce sunteti…

 5. Dragilor, aici e o mana mafiota, cum totii de altfel știm asta. 1.Vor control asupra umanității și doar asa vor reuși. 2.Acum vaccinurile sunt gratuite, gândiți-vă ca după ce toată populația va fi vaccinata va deveni dependenta de acest vaccin la fiecare 6 luni. Ei dragii mei într-o buna zi acest faimos vaccin va fi în farmacii ca de altfel și cel antigripal, însă spre surprinderea tuturor va avea un preț colosal pe care mulți nu și-l vor permite deși vor fi dependenți de el. Va fi o lupta pe viata și pe moarte. O noua serie de morți din cauza sărăciei și a lipsei banilor de a-și achiziționa următoarea doza. Sunt vremuri grele în care doar Dumnezeu ne rămâne loial, restul sunt doar mascote. Dumnezeu sa aibă grija de noi toți.

  1. @Tu
   Ai dreptate, dar ai uitat sa mentionezi un lucru important. Nu-i bai, draga, ca il stim cu totii. De fapt oculta mondiala, masonii 5G (cu Gheiț Bil in frunte), big pharma si producatorii de microcipuri s-au constituit intr-o uriasa organizatie planetara si interstelara, al carei scop este controlul asupra umanitatii trecute, prezente si viitoare. Si cum au stat ei asa la o vorba si un șpriț, s-au sfatuit si ce si-au zis? Ne trebuie controlul suprem. Trebuie sa ramanem in istorie, nu ca fraierii aia de Illuminati. Bai Bil, ai vreo idee? Asta, desi era suparat ca nevasta-sa cerea divortul, percuteaza si zice: bai, am, facem un virus (”decat” o gripa, nimic mai mult) si pentru asta facem si-un vaccin, dar din ala super, de da dependenta. Booon, dar dupa asta si-au dat seama ca n-are cine sa-i reprezinte. Si atunci s-au gandit la Don Cor Leone, zis si Brando Marlon. L-au cautat, dar asta nu mai era de mult in peisaj, asa ca au ajuns la Al Ca Pone. Asta a zis ca nu se baga ca el lucreaza pe alta nișă, Got Ty n-a vrut nici el ca era un pic bolnav. Singurul care s-a bagat a fost Luc Ky Lu Ciano, ca asta lucra in domeniu, avea afaceri cu din astea de dau dependenta. Dar asta le-a pus o conditie. Bai, va ajut, da ”time is money”, asa ca mie ce-mi iese? Rezultatul a fost ca prima transa e gratis (desi si pe asta o platesc niste fraierici de-i cheama UE, nu insistam ca-s din alt film), dar dupa aia, peizane, daca simti nevoia de ser, platesti frate! Astia zic da, Lucky, da e lumea saraca, o sa fie razboi de gherila, ”pe viata si pe moarte”! Vrei ”o noua serie de morți din cauza sărăciei și a lipsei banilor de a-și achiziționa următoarea doza?”. Nu ma intereseaza de ”mascotele” voastre, zice asta, ”deal or not”? Deal. Asa ca motto-ul afacerii a devenit fraza “I’m going to make them an offer they can’t refuse.” Si asa au trecut la turnarea episodului pilot.
   Acum, cum tu ti-ai dat seama de toate astea, de buna seama ca Dumnezeu are mai multa grija de tine decat de altii. Dragut. Noi, astialalti, viitorii dependenti, ne pregatim de lupta.

  2. Vad ca oricine poate comenta, fie ca anonim, fie cu nume, o caruta de inteligenti rasturnata pe un site din ce in ce mai “subtire” din punctul de vedere al informatiei, ce tinde sa atraga prin titlurile articolelor, nu prin continut. Cititorii, pestriti. Din ce in ce mai aproape de DDTV. Pacat. Parea o sursa de informare nu de interpretari ale unor informatii.

 6. În mod cert vaccinarea este o soluție….Să devină obligatorie și sa conditioneze păstrarea unui loc de muncă obținut prin concurs este ilegală și chiar penală. Oare răspunde cineva din acești vremelnici guvernatori dacă din zecile de mii de dascăli vaccinați mai și mor câtiva? Bineînțeles că nu, după cum s-a și întâmplat. Și dacă ar răspunde, cum ar suplini eu viața unui om? Cu bani? Cu propria viată? Cu viata cuiva drag lor? E absurd și de aceea solicit un punct de vedere și un sprijin clar și din partea sindicatelor din învățământ care de prea multe ori tace la abuzurile guvernanților. Oricum pe cei care sunt obligați să se vaccineze, doar așa că vrea un ministru pentru a avea mai multă notorietate, îi indemn să se adreseze justiției pentru că în cauză se încalcă legi penale și cei care o fac sunt infractori , chiar dacă au gulere albe. Și da…de ce nu s-ar vaccina toți? Și copiii și părinții deopotrivă ?

  1. Un vaccin pentru memorie exista? Vad ca ministrul Cimpeanu a uitat cu totul de plata orelor remediale (un program ratat)… E luna decembrie și nici acum nu s-au făcut plățile pentru luna mai. Bătaia de joc continua! Sa vedem ce va mai inventa în 2022…

 7. Nu au niciun drept sa oblige pe nimeni sa se vaccineze. Unii poate s au imunizat natural,n au niciun drept sa specifice ca ii dau afara din învățământ daca nu fac un vaccin care poate provoca Tromboza sau chiar moarte. Încalcă un drept legal, libertatea umanității.

 8. Domnule Prelipceanu, de ce nu insistați deloc și pe vaccinarea elevilor peste 16 ani și a studenților ? Au cea mai mare mobilitate și proliferează virusul cel mai mult, nu profesorii. Pt obiectivitate, d-le Prelipceanu, în cazul în care elevii merg în clasa cu un profesor nevaccinat e mare riscul și ar trebui concediat profesorul ? Dar când profesorii merg cu elevii nevaccinati peste 16 ani (un număr f mare clasele 10-12)nu mai exista risc pt profesor? Sunteți o rușine domnule Prelipceanu. Provocați doar ura cu lipsa dvs de obiectivitate. Apropo, sunt vaccinata și totuși obiectivă ! Și nici dvs, d-le ministru nu i-ați atras atenția asupra acestui aspect.

 9. De ce nu insistați deloc și pe vaccinarea elevilor peste 16 ani și a studenților ? Au cea mai mare mobilitate și proliferează virusul cel mai mult, nu profesorii. Pt obiectivitate, în cazul în care elevii merg în clasa cu un profesor nevaccinat e mare riscul ? Dar când profesorii merg cu elevii nevaccinati peste 16 ani (un număr f mare, clasele 10-12)nu mai exista risc pt profesor? . Apropo, sunt vaccinata și totuși obiectivă !

  1. Pai nu ai auzit ca pe studenții care refuza vaccinarea ii va obliga sa poarte combinezoane? :))))

 10. Despre actul educativ, mai bine spus lipsa acestuia, nu se mai discuta.
  Doar despre o boala care nu are impact asupra copiilor.

  1. Se îngroașă gluma!!
   Dacă ajungi sa obligi prin tot felul de subterfugii atunci situația devine gravă și confirma suspiciunile multora!
   Unde mai este libertatea de alegere?!
   Dictaturile s-au instalat totdeauna sub diferite pretexte “legitime”!!

 11. Eu nu stiu de ce atata ura fata de cei care nu se vaccineaza!!! Am fost la scoala in acenariu verde aproape doua luni, nu s a intamplat nimic, dsr cand au inceput colegii sa se vaccineze au inceput si cazurile. S au infectat inclusiv colegii vaccinati. Plus ca multi am trecut pron boala, de ce dintr odata nu mai sunt buni anticorpii naturali? Sa ne raspunda dl ministru de ce se poate si la profesori si la studenti sa vina la scoala fizic un semestru si nu se intampla nimic rau si apoi gata, prof sa se vaccineze, la fel studentii… care e interesul????? Vaccinul nu e obligatoriu, dar il face fiacare ministru sa fie!!! Rusine tuturor!

 12. Vor purta ,,combinezoane” precum e ,,preconizat” in cazul studentiilor. Astfel, o parte din populatie se va simtii ca pe Marte. Bine, unii profesori mai ciudosi se vor simtii ca doctorii (ca tot aspirau sa urce la nivelul acestora). Altii vor gandi ca orisicum e mai bine-n combinizoane decat la cules sparanghel. Suporta o luna, leafa vine si-s ,,la catedra” ,,educand” ,,loaze”. Totul pentru un ,,consimtamant informat”, se intelege.

  1. Eu zic sa muncim pe gratis daca tot aveti parerea ca stam degeaba. E usor sa critici de pe margine!
   Mult succes iar noi ne vom apara drepturile noastre!

 13. Păi oamenii normali ar gândi la rece și și-ar da seama că ministrul Câmpeanu nu și-a putut onora promisiunile și acum nu face decât să distragă atenția poporului de la eșecul creat în învățământ! Păi a uitat când a spus că își va pune demisia pe masă dacă nu își îndeplinește promisiunile? Noi așteptăm să vedem dacă se ține de cuvânt!
  Mai sunt toalete în curtea școlii?
  Se mai face focul în sobă în școlile din mediul rural?
  Este apă curentă în toate școlile?
  Au toți copiii tablete și acces la educație?
  Păi, domnul C., despre ce corectitudine vorbiți aici?
  Ați rezolvat aceste probleme și v-ați băgat și peste sănătate?

  Credeți că ne prostiti pe toți?
  Faza cu vaccinul este doar să ne distrageti atenția ca să nu vă cerem demisia pentru incompetența de care dați dovadă și să uităm ce ați promis!
  Onorați-vă obligațiile și apoi ne impuneti nouă ce să facem!
  Să vă urmăm exemplul (în minciuni, delăsare și impunere cu forța)? Nu ar fi corect!

  1. Si-n ziua de azi profesorii predau dispozitive si resurse proprii. Fiind o primavara rece mi-a iesit pe ochi plata la curent electric si gaz. Si internet si al doilea laptop, unul a crapat de atata online. Noi avem dispozitive casnice, nu profesionale, care sa reziste la 8 ore online si inca pe atata de corectat teme sau mai ai si un copil poate pe el si alte documente de facut. Nu ii este rusine??!

 14. Nu inteleg aceasta insistenta.Se stie ca si o persoana vaccinata se poate imbolnavi si poate transmite virusul.Prin urmare,cel care se vaccineaza se protejeaza pe sine.Nu poate fi nimeni obligat sa si faca un vaccin care inca se testeaza,este un ABUZ!

 15. 1. Fiecare om este unic în ceea ce privește starea de sănătate, deci…
  De vreme ce nimeni nu a spus CLAR :
  -Daca ai cutare sau cutare boală cronică nu este bine sa te vaccinezi.
  -Dacă ai cutare alergii nu este bine sa te vaccinezi.
  -Dacă ai nu știu ce alte afecțiuni nu este bine sa te vaccinezi.
  Abia după ce s-au vaccinat vreo 2 milioane iese in față și ne spune că…dacă ai una sau mai multe boli cronice este mai bine sa întrebi medicul de familie înainte să te înțepi.

  2. Din cunoscuții mei 90-95% sunt imunizați natural(au avut boala), deci dacă asta e rata de imunizare naturală cel mai probabil în curând vom vedea cum covrigul se stinge de la sine.

 16. Mai intai sa se vacineze sistemul medical in proportie de 100%, ca ei cunosc cel mai bine si dupa sa se treaca la altii, ei au inceput vacinarea in cu 4 luni inainte si sunt sub noi la procentul de vacinare.
  Ii da pe medici afara?!

  1. Incepe sa ma intrige nu disperarea de a vaccina, e una normala, odata procentul de vaccinati mare, putem spera la o redresare a vietii, a economiei. Ma intriga insa obsesia de a scoate mereu negativ in fata, de a condamna, oprima, fiscredira, discrimina tagma profesorilor. Adica, stai putin, un medic caruia ii pasesc zilnic zeci de pacienti pragul, un chirurg care baga mana-n tine efectiv, un radiolog caruia ii sufla zilnic oameni cu covid in fata alege sa nu se vaccineze, ca asa vrea muschiul lui, dar avem un dinte contra profesorului distantat, inconjurat de elevi cu masca etc. Unde e balanta aia normala? De ce? Pentru ca medicii in atari conditii nu pot fi dati afara. Si ce categorie mare dupa medici poate fi tracasata? Profesorii. Ca-s prosti si de ani de zile inghit de toate. N-ai sa vezi. S-a terminat cu prosteala. Nu le dai niciun drept, le iei si pe cele de dinainte si mai vii si cu amenintari. Mie imi pare Campeanu usor sociopat la cate debiteaza. Lipsit de empatie, de moralitate, de remuscari. Eu sa fiu in locul parintilor copiilor de clasa a sasea aflati in online de 1 an jumate nu i-as lasa sa vina la evaluare la o rata de incidenta de 3,8, cum este in orasul meu. Este inuman, imoral sa-i aduci la scoala doar pt asa ceva care este inutil.

 17. Ceea ce deranjează cumplit autoritățile (și nu numai pe cele de la noi) este constatarea că o mare parte a intelectualilor a ales să nu aibă încredere în vaccinul acesta aflat în stadiu experimental, adică au stat și au judecat, nu s-au repezit să execute. Dacă ne referim la profesori, e greu să li se pună eticheta de analfabeți, reduși, conspiraționiști etc. Adică de ce ar fi un om , mai ales unul cu școală multă, etichetat, discriminat, lipsit de drepturi, pentru că a ales să nu se vaccineze? Cine e așa de sigur că posedă adevărul absolut, că știe ce e mai bine pentru ceilalți, încât nu admite opoziție, are toate premizele gândirii opresive.

 18. Păi să facă asta și îl dăm în judecată! Ne apărăm drepturile!
  Sunt părinți, copii, bătrâni și profesori care nu vor să se vaccineze! Nu putem fi obligați! Este dreptul nostru să decidem pentru noi!
  VACCINUL NU ESTE OBLIGATORIU!
  A citit ministrul așa ceva pe gov.ro?

  1. Ministrul C nu stie ca majoritatea nu sunt titulari si nu are cum sa ii dea afara!!!
   O sa faca o varza din Romania Educata!

  2. Cum adică? Pai ei sunt primii care nu trebuie sa fie dați afară… Au obținut un post prin concurs.

  3. Ceilalți. Atunci nu mai au ce căuta în învățământ. Că oricum mulți sunt sub limita in ceea ce privește predarea. Învață pe de rost niste metode didactice dar că și mod de predare și prestanta la clasa lasă de dorit.

   1. Acesti moderatori digi care insistă cu vaccinarea profesorilor sunt toți vaccinați? Tot anul au insistat cu faptul ca scolile trebuie sa stea închise pentru că datorită acestora sunt așa de multe cazuri. Școlile sunt focare in tara asta. Acum vor sa transforme profesorii in cobaii țării.

 19. Mai degrabă sa ii dea afara din scoals pe elevii ai caror părinți se opun ca ai lor copii sa fie testati în scoala periodic, pentru depistarea celor infectati si asimptomatici. Acesti elevi sunt vectorii de transmitere a virusului in scoli, în familii, în comunitate pe unde mai umbla ei.

  1. Aștept cu nerăbdare niște daune de la statul român (pentru îngrădirea accesului la educație), la fel ca profesorii concediați din motiv de…nevaccinare. 😉

 20. L-aș întreba pe acest stimat iluminat dacă știe că 💉 este 1 act medical ce necesită consimțământul informat al pacientului, ca să nu mai vorbim despre măsurile discriminatorii ce încalcă atât constituția țării cât și drepturile și libertățile fundamentale ale omului din carta magna, convenția NÜREMBERG, CONVENȚIA de la Oviedo etc.. Poate că profesorii au și ei dreptul să știe că nimeni nu își asumă vreo răspundere civila sau penală, adică nici măcar marile companii farmaceutice care au avut grijă să ceară exonerarea de orice fel de răspundere înainte de începerea campaniei de înțepare..

 21. …iata noua „problema„ a scolii romanest- vaccinarea profesorilor. In rest nu mai e niciuna…Cu spagile, cu diplomele false, cu cei care ajung manageri pe criteriile pe care-a ajuns ministru d-na de dinaintea d-lui Campeanu, cu toate aceste boli cronice mortale ale scolii romanesti ati rezolvat problema….
  A mai ramas vaccinarea de rezolvat…
  Si ar mai fi o problema evidenta- faptul ca unii oameni dezvolta evidente obsesii pentru vaccinare, in sensul psihiatric al termenului „obsesie”. IAsa, in curand lumea se va imparti in vaccinati, nevaccinati si nebuni. Fereasca Dumnezeu!

  1. Ei bine exact acesta este scopul acestei ,,teme de importanță națională”

   Pedalarea pe vaccinarea 100 la 100 doar distrage de la eșecul permanent al ministerului de a rezolva alte probleme.

   Ce e surprinzator este că din nou corpul profesoral a devenit ,,dusmanul poporului” din nou se încearcă polarizarea societății.
   Vremuri de tristă amintire care au revenit doar pt ca cei care practică acest tip de politică si care s-au refugiat 10 ani din partidul portocaliu au revenit la conducere cu aceleași metehne, același discurs, aceași atitudine arogantă.

   Ce e si mai trist e ca obedienta a atins cote alarmante, nimeni nu are curajul sa spuna ,,Nene ministru tu trebuie sa citezi din lege nu sa dai apă la moară tuturor aberațiilor sugerate de alții…

    1. Nimeni nu ar trebui obligat la nimic. Suntem toti egali in fata legii si in afara de lege nu exista niciun argument pentru a constrange pe cineva. Mai ales ca aceste vaccinuri au efecte secundare asupra carora nu suntem informati…Cine ne plateste daune, in cazul acestor efecte? Nimeni…atunci nu ne poate obliga nimeni sa acceptam aceste riscuri.

     1. Intai ne spun ca vaccinul ne imunizeaza…dar in realitate si vaccinatii se imbolnavesc.
      Apoi ca testele PCR nu sunt concludente 100%. Poate nici testele de anticorpi covid nu sunt 100% relevante. De ce se crede ca cei vaccinati au mai multi anticorpi decat cei care au facut boala? Cati vaccinati au fost testati de anticorpi?
      De ce nu se testeaza obligatoriu si gratuit elevii+ profesorii+ intreg personalul la inceput de an scolar? Macar s-ar cunoaste situatia reala in acel moment, pt a se putea lua masuri.
      Testarea ar trebui sa fie prioritara,nu obligativitatea vaccinarii. Cunosc persoane care s-au vaccinat la 2-3 luni dupa covid ( li s-a spus ca e ok), au facut forma grava dupa vaccinare. Sa mai credem orbeste ce ni se spune…?

     2. Citesc aceste comentarii si ma ingrozesc. Țara asta nu se va face bine niciodata! Parca abia a iesit din grota….

    2. Sigur ai rumegat mult acest răspuns…fiecare este liber să aleagă pentru el și copiii lui. Mai lăsați civismul, cine se vaccinează o face pentru el. Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie sau, mai rău, dascălii să fie dați afară. Oamenii aceia au dat niște examene, concursuri, titularizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Platformă World Vision de consultare pentru cadrele didactice, lansată cu ajutorul unui chestionar: 96% dintre profesorii participanți la sondaj și-ar dori să fie întrebați când se iau decizii în educație

96% dintre profesorii chestionați de World Vision România într-un sondaj spun că își doresc să fie consultați prin chestionare privind decizii în domeniul educației școlare (75% în mare măsură și…
Vezi articolul

VIDEO Piesă Hip-Hop făcută de liceeni din Târgu Frumos cu refren de Ecaterina Andronescu și pe statistica Edupedu.ro: “Orice evaluare evaluează subiecte din evaluarea respectivă”

Videoclip “amar” al liceenilor din Târgu Frumos și al profesorului Dan Chicoș, “pe versuri” de Ecaterina Andronescu și bazat pe statistica prezentată de Edupedu.ro cu privire la generația 2007-2019 ajunsă…
Vezi articolul