VIDEO “Water Song”, cântecul copiilor din România pentru Ziua Mondială a Apei / “Prețuiește apa!”

566 de vizualizări
Foto: © Zerbor | Dreamstime.com
“Water Song” sau “Cântecul Apei” este o premieră națională, un cântec realizat de copiii din numeroasa comunitate de 60.000 de membri ai Programului Național Cantus Mundi. Cel mai amplu proiect de integrare prin artă muzicală din țară, Cantus Mundi se desfășoară sub îndrumarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

În mod oficial, „Water Song” a fost lansat luni, pe 22 martie. Videoclipul conține înregistrări ale copiilor cu apa din natură – cascade, cursuri de apă – din zona din care provin.

Înregistrările din natură sunt împletite cu voci ale corurilor participante, precum și cu alte intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats, aparținând de Cantus Mundi și coordonat de muzicienii Bogdan Pop și Zoli Tóth.

Motivul cântecului este unul de specific românesc, Paparuda fiind o veche divinitate autohtonă, deci de origini locale, invocată adesea de femeile din sate în vremuri de secetă; se spune că aducea, astfel, ploaia, iar în timp, tradiția ei s-a rezumat la scheme de ritual.

Campania în care se lansează “Water Song” are ca îndemn “Prețuiește apa!” și este campania internațională desfășurată prin programul Națiunilor Unite: UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021.

Foto: 37039478 © ZerborDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu schimbă referința pentru bugetul alocat educației, de la PIB la bugetul național: “Susțin alocarea a cel puțin 15% din bugetul național” / Aceasta ar însemna doar puțin mai mult decât banii de acum și tot sub 6% din PIB cât prevede legea, procent calificat drept “himeră” de către ministru 

“Sunt printre cei care susțin alocarea a cel puțin 15% din bugetul național pentru cheltuielile din educație (…) Mai mult de un leu din șapte din bugetul național, în opinia…
Vezi articolul

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul