VIDEO “Water Song”, cântecul copiilor din România pentru Ziua Mondială a Apei / “Prețuiește apa!”

521 de vizualizări
Foto: © Zerbor | Dreamstime.com
“Water Song” sau “Cântecul Apei” este o premieră națională, un cântec realizat de copiii din numeroasa comunitate de 60.000 de membri ai Programului Național Cantus Mundi. Cel mai amplu proiect de integrare prin artă muzicală din țară, Cantus Mundi se desfășoară sub îndrumarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

În mod oficial, „Water Song” a fost lansat luni, pe 22 martie. Videoclipul conține înregistrări ale copiilor cu apa din natură – cascade, cursuri de apă – din zona din care provin.

Înregistrările din natură sunt împletite cu voci ale corurilor participante, precum și cu alte intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats, aparținând de Cantus Mundi și coordonat de muzicienii Bogdan Pop și Zoli Tóth.

Motivul cântecului este unul de specific românesc, Paparuda fiind o veche divinitate autohtonă, deci de origini locale, invocată adesea de femeile din sate în vremuri de secetă; se spune că aducea, astfel, ploaia, iar în timp, tradiția ei s-a rezumat la scheme de ritual.

Campania în care se lansează “Water Song” are ca îndemn “Prețuiește apa!” și este campania internațională desfășurată prin programul Națiunilor Unite: UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021.

Foto: 37039478 © ZerborDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cât timp vor sta oamenii acasă? Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Afirmația profesorului Streinu-Cercel este foarte binevenită – măcar 6 săptămâni, ar fi mai bine 8 și ideal – 10

Întrebat cât vor sta oamenii acasă, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a făcut trimitere la afirmația profesorului Adrian Streinu-Cercel despre care a spus că „este foarte binevenită”,…
Vezi articolul

VIDEO Cel mai mare program european pentru cercetare, Horizon Europe, a fost lansat cu un buget de 95,5 miliarde de euro / Cristian Bușoi: Estimăm că se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni

Președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene a lansat marți programul Horizon Europe, cel mai mare proiect european destinat cercetării, cu un buget de 95,5 miliarde de euro, la evenimentul de…
Vezi articolul