VIDEO “Water Song”, cântecul copiilor din România pentru Ziua Mondială a Apei / “Prețuiește apa!”

566 de vizualizări
Foto: © Zerbor | Dreamstime.com
“Water Song” sau “Cântecul Apei” este o premieră națională, un cântec realizat de copiii din numeroasa comunitate de 60.000 de membri ai Programului Național Cantus Mundi. Cel mai amplu proiect de integrare prin artă muzicală din țară, Cantus Mundi se desfășoară sub îndrumarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

În mod oficial, „Water Song” a fost lansat luni, pe 22 martie. Videoclipul conține înregistrări ale copiilor cu apa din natură – cascade, cursuri de apă – din zona din care provin.

Înregistrările din natură sunt împletite cu voci ale corurilor participante, precum și cu alte intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats, aparținând de Cantus Mundi și coordonat de muzicienii Bogdan Pop și Zoli Tóth.

Motivul cântecului este unul de specific românesc, Paparuda fiind o veche divinitate autohtonă, deci de origini locale, invocată adesea de femeile din sate în vremuri de secetă; se spune că aducea, astfel, ploaia, iar în timp, tradiția ei s-a rezumat la scheme de ritual.

Campania în care se lansează “Water Song” are ca îndemn “Prețuiește apa!” și este campania internațională desfășurată prin programul Națiunilor Unite: UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021.

Foto: 37039478 © ZerborDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ce spun cititorii Edupedu.ro că au optat să citească la clasă, la orele fixe stabilite de ministrul Educației, de Ziua Lecturii? / “Am ales Legea Educației, articolul care prevede 6% din PIB pentru educație”

Trimiteri la Legea Educației, la Codul Muncii, la teza de doctorat a lui Sorin Cîmpeanu, dar și la volumul președintelui Klaus Iohannis, “Pas cu pas” s-au numărat printre răspunsurile ironice…
Vezi articolul
caldura calorifer

Prețul facturat pentru căldura furnizată în unitățile de învățământ din municipiu Tulcea este cu 78% mai mare decât cel de anul trecut / Primăria trebuie să suporte facturi de aproape 11 milioane de lei din bugetul local

Costurile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea vor creşte anul acesta cu aproape 3 milioane de lei, față de 2021, pe fondul creșterii prețurilor la utilități. Suma…
Vezi articolul