VIDEO “Water Song”, cântecul copiilor din România pentru Ziua Mondială a Apei / “Prețuiește apa!”

530 de vizualizări
Foto: © Zerbor | Dreamstime.com
“Water Song” sau “Cântecul Apei” este o premieră națională, un cântec realizat de copiii din numeroasa comunitate de 60.000 de membri ai Programului Național Cantus Mundi. Cel mai amplu proiect de integrare prin artă muzicală din țară, Cantus Mundi se desfășoară sub îndrumarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

În mod oficial, „Water Song” a fost lansat luni, pe 22 martie. Videoclipul conține înregistrări ale copiilor cu apa din natură – cascade, cursuri de apă – din zona din care provin.

Înregistrările din natură sunt împletite cu voci ale corurilor participante, precum și cu alte intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats, aparținând de Cantus Mundi și coordonat de muzicienii Bogdan Pop și Zoli Tóth.

Motivul cântecului este unul de specific românesc, Paparuda fiind o veche divinitate autohtonă, deci de origini locale, invocată adesea de femeile din sate în vremuri de secetă; se spune că aducea, astfel, ploaia, iar în timp, tradiția ei s-a rezumat la scheme de ritual.

Campania în care se lansează “Water Song” are ca îndemn “Prețuiește apa!” și este campania internațională desfășurată prin programul Națiunilor Unite: UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021.

Foto: 37039478 © ZerborDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, despre contrele cu Valeriu Gheorghiță: A fost o eroare de comunicare / Cîmpeanu: O soluție ar fi organizarea de centre de vaccinare în Casele Corpului Didactic. Gheorghiță: Modalitatea este să asigurăm echipe mobile

A fost o eroare de comunicare în public în privința prioritizării profesorilor la vaccinare, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri seară la B1TV. Oficialul s-a referit la pozițiile diferite…
Vezi articolul

Școlile din statul Florida, SUA, pot decide cu privire la obligativitatea măștilor, după ce au fost amenințate de un senator cu tăieri de buget pentru consiliile școlare dacă va trebui ca elevii să le poarte – decizia unui judecător

Un judecător din statul Florida, Statele Unite ale Americii, a respins vineri un decret al guvernatorului republican Ron DeSantis, al statului Florida, care spunea că școlile nu pot obliga elevii…
Vezi articolul