VIDEO Vlad Voiculescu: Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați / Tot personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare care a început astăzi

29.645 de vizualizări
Foto: gov.ro
Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați, iar tot personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare, a anunțat astăzi ministrul Sănătății într-o conferință de presă de la Guvern, unde a fost aprobată Hotărârea de Guvern care reglementează noile măsuri sanitare și strategia de vaccinare.

Declarațiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu:

„Președintele a anunțat ieri că de la începutul lunii februarie vor fi deschise școlile în anumite condiții de siguranță și epidemiologice, mai precis dacă trendul rămâne același pe care-l vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătățesc. Nu e o garanție, dar este o promisiune că dacă evoluția lucrurilor ne permite, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern să redeschidă școlile, însă nu o vom face fără măsuri de precauție:

Vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor, tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.

A doua măsură este testarea tuturor persoanelor simptomatice, contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din școală, este sau lucrează în acea școală, va fi imediat testat cu teste antigen, fie că este copil sau adult.

De asemenea, dacă oricine are simptome, va fi testat, dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați.

Lucrăm la minister chiar acum și peste weekend la un ghid de bune practici și pentru școli care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate încă de pe acum pentru începerea școlii pe 8 februarie. Toate măsurile care au fost luate înainte în școli vor fi acum și mai strict supravegheate de autoritățile locale, vorbesc de decalarea programului școlar pentru asigurarea distanțării, vorbesc despre purtarea corectă a măștii, despre igiena mâinilor.”

„Până în acest moment au venit teste antigen din diverse surse, o parte au fost achiziționate cred că prin ONAC de către DSU, au fost, dacă nu greșesc, vreo 3 milioane care au fost transmise în țară către UPU, apoi către ambulanțe și către spitale, au fost de asemenea, din partea ministerului Sănătății, dacă nu greșesc, undeva la 400.000 – 450.000 de teste care au fost achiziționate de către minister și transmise în țară, există diverse posibilități aici.

În principiu, cred că este în interesul tuturor să învingem această pandemie și credința mea este că în următoarele luni avem vaccinul și măsurile de igienă și distanțare, dar și testarea care ne ajută să separăm apele și să ne protejăm.

Mă aștept de la orice autoritate publică locală responsabilă care poate să ajute inclusiv prin achiziționarea de teste și testare la fiecare nivel să facă acest lucru și vă asigur că Ministerul Sănătății, în măsura resurselor disponibile, va face același lucru.”


3 comments
 1. Pentru copii nu exista vaccin, copiii din clasele primare nu stiu sa se protejeze singuri, isi dau masca jos, se imbratiseaza. In schimb ei sunt chemati la scoala chiar si in scenariul rosu, pana se carantineaza localitatea. Va rugam NU ne omorati copiii! Se invata chiar mai bine online!

 2. Cat despre vaccinarea profesorilor… trista realitate în scoli.
  Acolo unde managerul scolii /liceului face propaganda anti vaccinare, practic se formează doua “tabere”,cea a doritorilor de vaccinare, privita cu ironie.
  Am întrebat dacă ne va înscrie angajatorul pe platforma, ca la orice alt loc de munca la care am cunoștințe.
  Nu am primit răspuns, apoi nu s-a spus sa ne înscriem individual pe platforma.
  Medicul de familie deasemenea ne-a transmis e-mail în acest sens, celor cu boli cronice de pe lista ceruta.
  In condițiile în care nu am văzut nici o alta șansă să fim înscriși de către angajator sau, după caz, de medicul de familie, am încercat cu disperare, după nopți nedormite și în care ne și vedeam infectati în februarie de elevii asimptomatici, ne-am sfătuit între noi și am întrat unii pe platforma, alții au telefonat la call center.
  Am fost lăsați de izbeliste, nu ni s-a promis ca vom fi înscrisi de angajator, iar la insistente de a obține răspuns la aceasta întrebare, am fost invitați sa ne înscriem individual pe platforma sau telefonic. Asta am și făcut o parte dintre noi, sa scăpăm de coșmarul ca nu vom fi vaccinați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România obține la Olimpiada Internațională de Matematică 2020 cele mai bune rezultate din ultimii 5 ani: locul 15 pe națiuni, în competiția dominată de China, Rusia și SUA / Descarcă subiectele de la internaționala de matematică

Lotul de olimpici la matematică al României a ocupat locul 15 pe țări la Olimpiada Internațională de Matematică 2020. Aceasta este prima olimpiadă internațională care nu a mai adunat într-o…
Vezi articolul

Soluții radicale pentru a stopa violența în școli, propuse de Asociația Vedem Just: Exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină să fie reintrodusă, jignirea sau amenințarea la adresa profesorilor să fie considerate infracțiune de ultraj, iar părintele obligat să plătească o sumă profesorului defăimat

Să se reintroducă exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină sau comiterea de infracțiuni, începând cu vârsta de 14 ani, indiferent de nivelul clasei frecventate și regulamentul-cadru școlar să prevadă…
Vezi articolul