Ziua internaţională a păcălelilor

64 de vizualizări
Foto: Pixabay.com

 

Tradiţia Zilei păcălelilor de 1 aprilie are rădăcini care s-au pierdut în istorie, scrie Agerpres, într-un amplu material despre semnificația acestei zile. Google, care timp de 20 de ani a pus la cale tot felul de farse de Ziua păcălelilor (‘April Fools’), şi-a anulat anul acestea toate planurile în acest sens, potrivit unor informaţii publicate de Business Insider.

Directorul de marketing al companiei ar fi anunţat angajaţii că scopul companiei Google în acest moment este să fie de ajutor oamenilor în contextul pandemiei de coronavirus, astfel că glumele de 1 aprilie sunt amânate pentru anul viitor.

Unii istorici consideră că Ziua Păcălelilor își are originea în Franţa și că ar fi pornit de la mutarea zilei de Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie, odată cu adoptarea calendarului Gregorian, în secolul al XVI-lea. Cei care au continuat să celebreze Anul Nou pe 1 aprilie în loc de 1 ianuarie erau numiţi ”păcăliţii de aprilie”.

Citește pe Agerpres mai multe despre Ziua internațională a păcălelilor

 

Imagine de Галина Шарапова de la Pixabay

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 70 de studenți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, unii dintre ei cu 0 credite anul trecut, “sunt promovați” până la iarnă, când riscă să fie “exmatriculați” / Rectorul Lucian Georgescu declară că, dacă acei studenți nu își rezolvă problemele, “nu vor mai beneficia de buget în niciun fel”

Universitatea Dunărea de Jos din Galați a decis, luna aceasta, să nu mai aplice, pentru un grup de peste 70 de studenți ai uneia dintre facultățile sale, provenind din Republica…
Vezi articolul