VIDEO Papa Francisc: Educația sexuală trebuie oferită în școli. Sexul nu este un ”bau-bau”, este un dar de la Dumnezeu

17.530 de vizualizări
“Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi.” Asta a declarat Papa Francisc într-un răspuns dat unui jurnalist în avion, în zborul de întoarcere din Panama. Mesajul este foarte important mai ales în contextul în care, în România, Biserica Ortodoxă Română se opune educației sexuale în școli.

Mesajul Papei Francisc poate fi ascultat în VIDEO de mai jos.

Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi. Că unii îl folosesc pentru a câștiga bani, sau pentru a-i exploata pe alții, asta este o altă problemă. Trebuie să se predea o educație sexuală obiectivă, așa cum e, fără colonizări ideologice.

Dacă în școli se predă o educație sexuală îmbibată de colonizări ideologice, distrugi persoana. Sexul ca dar al lui Dumnezeu trebuie educat, fără rigiditate, a educa vine de la verbul ‚e-duccere’, a obține ce e mai bun din persoană și a o însoți pe drum. Problema este la educatori, fie la nivel național, fie local sau de unitate școlară, ce profesori sunt aleși și după ce manuale

Eu am văzut până acum tot felul de abordări. Sunt abordări care maturizează, altele care dăunează. Cred că … nu știu dacă este sau nu obiectiv, nu există educație sexuală în Panama, și spun asta fără să intru în problemele politice din Panama.

Trebuie să existe educație sexuală pentru copii. Ideal ar fi să înceapă acasa, cu părinții. Nu este întotdeauna posibil, datorită atâtor situații în familii, sau pentru că nu știu cum să o facă. Școala ajută în acest sens, și trebuie să o facă, altfel rămâne un gol care este umplut de orice ideologie.

Traducerea și fotografia au fost preluate de la părintele Francisc Doboș. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salariile personalului nedidactic și cadrelor didactice auxiliare nu vor fi majorate prin proiectul legii educației, potrivit ministrului Cîmpeanu: Diferența care deja există va fi și mai mare între didactic și nedidactic

„În lege nu sunt reglementate salariile nici pentru didactic auxiliar, nici pentru nedidactic. În momentul în care vom obține aceste creșteri salariale, diferența care deja există va fi și mai…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Naţională 2024. Profesorii asistenţi scanează lucrarea cu numele la vedere în prezenţa elevilor / Ce se întâmplă dacă nu este scanată corect sau scrisul este foarte mic?

La simularea pentru Evaluarea Națională 2024, care începe pe 5 februarie, în premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Profesorii asistenţi scanează lucrarea în…
Vezi articolul

FOTO Elevii și profesorii din șapte județe din România îl vor primi în școlile lor pe Pepper, robotul interactiv care le va spune și despre cum să-și gestioneze banii sau ce sunt nevoile și dorințele. Turneul național a început deja la Timișoara (P)

Elevii din 7 județe vor avea ocazia să învețe cum să-și gestioneze banii alături de roboțelul Pepper într-un turneu național de educație financiară organizat de BCR și Școala de Bani. Turneul…
Vezi articolul

G4Media.ro: Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu este nașa fiului fostului rector de la Academia SRI, Gheorghe-Teodoru Ștefan, trecut în rezervă după scandalul plagiatelor / A fost și coordonatorul ei de doctorat

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii și Solidarității Sociale, a confirmat pentru G4Media că este nașa de cununie a lui Alexandru Ștefan, fiul fostului rector al Academiei Naționale de Informații…
Vezi articolul

Absolvirea studiilor superioare se “impune” și pentru învățători-educatori, printr-o nouă calificare la nivel de licență, susține Asociația Română de Cercetare în Educație, condusă de Lucian Ciolan / Aceasta invocă o recomandare a Comisiei Europene, dar prezintă considerații generale ale Consiliului UE

Absolvirea studiilor universitare se “impune” pentru o carieră didactică “indiferent de nivelul educațional la care este practicată”, afirmă, într-un comunicat transmis luni redacției Edupedu.ro, Asociația Română de Cercetare în Educație…
Vezi articolul