100 de elevi participă la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, organizată la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

191 de vizualizări
Sursă foto: usv.ro
Aproximativ 100 de elevi participă zilele acestea la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, organizată la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (USV), potrivit Agerpres. Ei au fost selectaţi prin etape judeţene ale competiţiei și împărţiţi pe două categorii de vârstă: juniori (gimnaziu) şi seniori (liceu).

Probele au început astăzi şi vor avea loc și mâine, în amfiteatrele Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

Conform comunicatului de presă, manifestarea găzduită de USV Suceava îşi propune să pună în valoare elevii capabili să facă performanţă în cadrul unei discipline ce nu se găseşte în curricula şcolară şi pentru a stabili componenţa loturilor olimpice naţionale ale României la olimpiadele internaţionale din acest an.

“Deşi astronomia şi astrofizica nu fac parte din disciplinele curriculei şcolare din gimnaziu sau liceu în Romania, există numeroase cercuri şi ateliere organizate în instituţiile de învăţământ din întreaga ţară, în care elevii pot face performanţă sub coordonarea unor profesori de valoare. Performanţa elevilor români este validată anual de medaliile obţinute la olimpiadele internaţionale, România clasându-se an de an printre ţările cu cele mai frumoase rezultate internaţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ, Codruţ Şerban.

Lotul olimpic român, ce reprezintă ţara la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, este coordonat de profesorul Petru Crăciun şi se reuneşte anual la Suceava în vederea pregătirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Proiect pilot în școlile „identificate ca fiind cele mai predispuse consumului de droguri”, anunțat de Sorin Cîmpeanu după cazul de la Școala Centrală din București / Ministrul Educației spune că va da un ordin comun cu miniștrii Sănătății și Internelor pentru combaterea consumului de droguri în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, într-o conferință de presă, după o întâlnire la sediul instituției pe care o conduce cu toți inspectorii școlari din țară că “săptămâna viitoare…
Vezi articolul