12 elevi ai unui liceu privat din România, „avocați” sau „procurori” ai unui lider nazist, în cadrul unui eveniment organizat la New York sub egida ONU

805 vizualizări
Foto: Complexul Educațional Laude-Reut
O delegație de 12 elevi reprezintă marți, 31 ianuarie, România în cadrul Outreach Programme on the Holocaust (Programul de Comunicare despre Holocaust), organizat anual de Națiunile Unite la New York, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Scopul este de a informa și sensibiliza publicul cu privire la crimele regimului nazist din Germania și ale aliaților acestuia.
  • Cei 12 elevi provin de la Complexul Educațional Laude-Reut.

„Aceștia au fost selectați, alături de alți circa 30 de elevi și studenți cu vârsta de 15-22 de ani din întreaga lume, să participe la un proces simulat care se va desfășura la New York, la sediul ONU, pe data de 31 ianuarie și care îl va avea în „boxa acuzaților” pe Ernst Rüdin (1874-1952). Rüdin a fost creierul legislației „igienei rasiale” naziste, promotor al programului nazist de sterilizare forțată, dar și un pionier în domeniul cercetărilor originilor genetice ale bolilor psihice”, se arată în informare.

  • Procesul poate fi urmărit live, începând cu ora 21 (ora României), aici.

Elevii români au trecut printr-un proces de selecție care a durat 2 ani. Selecția participanților s-a făcut în urma analizei contribuției lor în combaterea antisemitismului, precum și a activităților pe care le-au desfășurat pe tema Holocaustului.

Conform sursei citate, procesul „Omenirea vs. prof. Ernst Rüdin” a fost pregătit timp de doi ani, prin cercetări documentare și redactarea de scenarii care le-au fost prezentate elevilor din întreaga lume, și va dezbate următoarele subiecte: drepturile omului și încălcările acestora, rasism și discriminare, precum și responsabilitatea liderilor pentru consecințele îndemnurilor și acțiunilor acestora.

Elevii vor juca rol de „avocați” sau „procurori”

„Procesul este susținut de către tineri (elevi și studenți) de religii diferite din 15 țări, împărțiți în echipe de procurori și avocați ai apărării. Cinci judecători au formulat capetele de acuzare, printre care: sterilizare forțată, rasism, violare gravă a drepturilor omului și ale persoanelor cu dizabilități, experimente umane și conducerea de acte de ucidere în masă”, conform comunicatului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nereguli la admiterea 2024 la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Rezultatele au fost publicate din nou marți, 23 iulie, după erori informatice la preluarea notelor – UPDATE / Zeci de părinți protestează

Rezultatele admiterii 2024 la Arhitectură, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, vor fi republicate marți, 23 iulie, până la ora 10:00, anunță instituția într-un…
Vezi articolul

Condițiile de admitere la Rezidențiat 2023 se înăspresc prin creșterea pragului minim la 130 de întrebări cu răspuns corect, față de 120 cât era anul trecut – proiect / Propunerea invocă „ridicarea nivelului de selecție“, deși a mai fost o încercare similară eșuată în 2022, când 600 de locuri au rămas neocupate

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat în 2023 crește la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu, față de pragul…
Vezi articolul

Achizițiile pentru dotarea școlilor, printr-un program PNRR de aproape un miliard de euro, nu sunt condiționate de Manualul Beneficiarului, afirmă acum autoritatea responsabilă, după ce programul a fost blocat de două luni tocmai din cauză că lipsea acest document

Achizițiile făcute prin programul de dotare a școlilor, estimat la aproape un miliard de euro, nu sunt condiționate de publicarea Manualului Beneficiarului, potrivit unei noi informări către beneficiarii de proiect,…
Vezi articolul

Repartiția candidaților la Rezidențiat 2023 s-a încheiat / 197 de locuri și posturi au rămas neocupate la Medicină, cele mai multe sunt pe specialitățile de chirurgie generală și medicină de familie

Repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Rezidențiat – sesiunea 19 noiembrie 2023 s-a finalizat. Situația locurilor și a posturilor neocupate la finalul repartiției pentru Domeniul Medicină a…
Vezi articolul

Desfășurarea activității didactice în anul școlar 2021-2022 – tema unei declarații a ministrului Educației, luni, la 13:00, după o săptămână de vacanță pentru toți elevii din sistemul public

Desfășurarea activității didactice în anul școlar 2021-2022 este tema unei declarații a ministrului Educației, luni, la 13:00, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației. Declarația vine după o săptămână de vacanță…
Vezi articolul