124.308 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi la liceu, în prima etapă

1.203 vizualizări
Foto: Freepik.com
În total, 124.308 elevi au fost repartizați în învățământul liceal de stat în prima etapă, a transmis vineri Ministerul Educației.

Cei mai mulți dintre aceștia au fost repartizați la filiera teoretică.

  • 67.803 în învățământul liceal – filiera teoretică;
  • 40.909 în învățământul liceal – filiera tehnologică;
  • 11.984 de elevi la specializări vocaţionale;
  • 600 de elevi în învăţământul militar;
  • 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă
  • 944 de elevi în învățământul special.

În total, au fost completate 1.713.512 opțiuni, rezultând o medie de 15 opţiuni/elev, a mai transmis Ministerul Educației.

De asemenea, 188 de candidați au fost admiși cu media generală 10.

Nu în ultimul rând, 4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.

Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, care va avea loc în perioada 31 iulie – 1 august, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat:

  • 15 – 18 iulie – depunerea dosarelor de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
  • 19, 22 – 23 iulie – comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.
Citește și:

2 comments
  1. In toata tara au fost 188 de copii admisi in liceu cu media 10 !
    Oare cati primari au premiat acesti copii pentru munca lor titanica ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Unele domenii ale universităților românești au rata de angajabilitate de 20-30%, susține președintele Autorității Naționale pentru Calificări, fără să spună care sunt acestea. Dobrescu: Sunt finanțate din bani publici, formăm profesioniști pe ocupații care nu mai sunt cerute

„Sunt programe din zona de învățământ superior care au rata de ieșire ca angajabilitate undeva la 20-30%. Încă la noi în țară formăm profesioniști pe ocupații care nu mai sunt…
Vezi articolul

Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni, în premieră. Iohannis: O a doua sesiune de Evaluare, cu începere din 29 iunie, va fi numai pentru copiii cu probleme medicale / La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an

Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că “Evaluarea…
Vezi articolul

Neasigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu tulburări de învățare, care susțin Bacul și Evaluarea Națională: Explicațiile ISMB pentru organizațiile de părinți și elevi sunt că ministerul întârzie răspunsurile, școlile trebuie să ofere îndrumare pentru materiale compensatorii

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) spun că Ministerul Educației nu a transmis în timp util răspunsul său privind aprobarea măsurilor compensatorii pentru candidații care au depus cereri, acesta…
Vezi articolul

Marcel Ciolacu: Este evident că am avut o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluții ca să acoperim suma. Noua lege a salarizării o să vină cu reguli de performanță. Nu înseamnă numai măriri de salariu

„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Impactul bugetar este de 2 miliarde, 2…
Vezi articolul