244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ, confirmați Covid-19 de la începutul școlii. Ministerul Educației: Incidența cumulată e mult mai redusă decât în rândul populației generale

6.867 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com

244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ au fost confirmați cu noul coronavirus în primele 4 zile de la redeschiderea școlilor, arată Ministerul Educației într-un comunicat emis joi seară. Acesta precizează că incidența cumulată în rândul elevilor este mult mai mică decât în rândul populației generale, iar în opt județe nu există cazuri de infectare în rândul elevilor.

Principalele date:

 1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244
 2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171
 3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Incidența cumulată în rândul elevilor, pentru cele 4 zile de la debutul semestrului II, este de 1 caz confirmat/10.000 de elevi, “mult mai mică decât în rândul populației generale”.

Județele fără cazuri de infectare în rândul elevilor, raportate până acum: Argeș, Brașov, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea.

Comunicatul notează:

 • “Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.”

Photo 184273177 © MartinmarkDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii
 1. Cei care ne conduc sunt rupți de realitate sau mai rău, vor sa facă genocid. Pe zi ce trece nr celor îmbolnăviți crește, dar noi nu vrem sa vedem realitatea. Aveți normă la morți sau ce? Sau dacă nu-s vaccinuri facem imunizare de turmă? Cine scapă scapă, cine nu…

 2. Toată lumea își dorește revenirea la o viață fără interdicții, dar dacă boala există, de ce ne încăpățânăm? Ce rezolvă părinții că duc copiii la școală pentru,, socializare” , școală pe care o negau înainte de 10 martie, nu vor să își testeze copiii pentru că dacă sunt pozitivi nu mai pot merge la serviciu. Ce vor de fapt părinții? Sper să ne maturizăm și să acceptăm realitatea, iar sănătatea este pe primul loc, altfel nu este viață.

 3. Cadre didactice – total cca 175.000,
  Angajati invatamant cca 300.000
  Elevi cca 2.800.000
  NU toti sunt la scoala in acest moment.

 4. Aplicați și voi metoda din Al Doilea Război Mondial:negati realitatea și spuneți că totul e bine și oamenii cred.Era cat pe ce sa cred.

 5. Incidența e mică…? În 4 zile la puțin peste jumătate din numărul de elevi și personal din învățământ? Cu cine ai făcut matematica?

   1. Am gasit un articol precum ca doar in constanta 770 elevi au fost confirmati de la revenirea in scoli.
    Pana la urma sunt 300 si ceva in toata tara, sunt 770 in toata tara sai sunt de fapt mii de elevi in toata tara bolnavi de covid?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Ari Pokka, director de școală în Finanda: A venit vremea să reinventăm școala cu totul, să avem complet alte strategii de predare, nu să ne predăm, să spunem că nu avem cu ce și să nu facem nimic

Educația trebuie reinventată acum, iar profesorii nu trebuie să se predea și să spună că nu au cu ce, trebuie să se gândească în ce mod pot să pregătească copiii…
Vezi articolul

Monica Anisie este noul președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat, iar Sorin Cîmpeanu devine președintele unei comisii nou-înființate, pentru știință și inovare

Monica Anisie, actualul ministru al Educației, este noul președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat. Amintim că această comisie este decisivă pentru orice modificare legislativă pe educație. Sorin Cîmpeanu a…
Vezi articolul