60,76% este rata de promovare a concursului național de Titularizare 2020 după rezolvarea contestațiilor

1.682 de vizualizări
Rata de promovare a concursului național de Titularizare
Foto: © Dark1elf | Dreamstime.com

Rata de promovare a concursului de Titularizare 2020 a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială (58,66%), în urma rezolvării contestațiilor, a transmis Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Comparativ, în 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 4.181.

În cazul a 4.028 de contestații (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Situația finală pe note:

  • 244 de candidați (număr ușor modificat în raport cu prima afișare: 239) au obținut nota 10 (zece);
  • 14.789 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,19% (58,38% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

În centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât:

  • 2.145 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei;
  • 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă;
  • lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată  în sistemul preuniversitar (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.


1 comment
  1. E normal sa dai continuitate unuia cu 5 si altul din acelasi an, care nu are continuitate dar are nota peste 7, sa ocupe post după ce ia continuitate cel cu 5?Ambii candidați cu examen în același an.
    S-au făcut niste discriminări rar întâlnite anul acesta.
    De ce are prioritate la ocuparea postului cel care are deja post dar a fost titularizat în școală?A dat acelasi examen ca si ceilalți. Si atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Horia Onița, Alianța Organizațiilor Studențești: Frauda nu trebuie tolerată / Chiar în cadrul Facultății de Drept există un profesor infractor / În iunie am avut în jur de 30 de studenți într-o situație similară, aceștia nu au fost exmatriculați

„Frauda academică nu trebuie tolerată, trebuie să existe sancțiuni energice și viguroase pentru a combate această cangrenă din învățământ”, a declarat Horia Onița la Radio România Cultural. Președintele Alianței Naționale…
Vezi articolul

Până astăzi, la ora 14, inspectoratele școlare transmit Ministerului Educației raportul centralizat al comenzilor de manuale școlare pentru elevii minorităților naționale / În unele școli, adresa CNPEE a ajuns foarte târziu

Până marți, 23 aprilie, ora 14, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației raportul centralizat al comenzilor de manuale școlare pentru elevii minorităților naționale, unui adrese a Ministerului Educației, document…
Vezi articolul