60,76% este rata de promovare a concursului național de Titularizare 2020 după rezolvarea contestațiilor

1.681 de vizualizări
Rata de promovare a concursului național de Titularizare
Foto: © Dark1elf | Dreamstime.com

Rata de promovare a concursului de Titularizare 2020 a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială (58,66%), în urma rezolvării contestațiilor, a transmis Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Comparativ, în 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 4.181.

În cazul a 4.028 de contestații (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Situația finală pe note:

  • 244 de candidați (număr ușor modificat în raport cu prima afișare: 239) au obținut nota 10 (zece);
  • 14.789 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,19% (58,38% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

În centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât:

  • 2.145 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei;
  • 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă;
  • lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată  în sistemul preuniversitar (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.


1 comment
  1. E normal sa dai continuitate unuia cu 5 si altul din acelasi an, care nu are continuitate dar are nota peste 7, sa ocupe post după ce ia continuitate cel cu 5?Ambii candidați cu examen în același an.
    S-au făcut niste discriminări rar întâlnite anul acesta.
    De ce are prioritate la ocuparea postului cel care are deja post dar a fost titularizat în școală?A dat acelasi examen ca si ceilalți. Si atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Barcari, despre recomandările pentru redeschiderea școlilor, de la Ministerul Sănătății: Nu am fost anunțați. Dacă am fi mers pe regulile colegilor mei, nici nu s-ar mai fi putut face experimente, ceea ce nu am fi putut accepta

Ministerul Educației discută în prezent mai multe “strategii pentru revenirea elevilor la școală în toamnă” și “în curând” va publica în dezbatere “variantele de lucru”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul

Peste 225.000 de elevi au fost înscriși pentru participarea la orele remediale, anunță ministrul Educației. Numărul este la mai puțin de jumătate față de cel al elevilor despre care tot ministrul spunea că nu au avut acces la școala online

Peste 225.000 de elevi au fost înscrişi pentru participarea la orele remediale, care se vor putea organiza în forma fizică în toate şcolile din localităţile în care rata de incidenţă…
Vezi articolul