76 de cazuri pozitive astăzi în școli, în urma testării pe bază de salivă, anunță Ministerul Educației

1.388 de vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com
76 de cazuri pozitive în școli au fost raportate astăzi, anunță în această seară Ministerul Educației, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare, conform anunțului.

„În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv”, conform comunicatului.

Amintim că, luni, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv în școli, după prima zi de testare pe bază de salivă.

Informații de context

Potrivit procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive, teste se realizează în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. Dacă școala decide să facă aceste teste elevilor, atunci elevii trebuie să aducă un formular completat de părinți, în care aceștia își exprimă consimțământul pentru testare. Dacă școala nu face testarea, atunci părinții le pot face testele acasă.

Ministerul Educației a avertizat ieri într-o adresă trimisă Departamentului pentru Situații de Urgență că unitățile de învățământ au rămas fără teste pentru săptămâna viitoare. În această seară, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că unii furnizori nu au respectat contractele.

Edupedu.ro a scris încă de la începutul săptămânii că cele 6,5 milioane de teste antigen rapide pe bază de salivă trimise în școli sunt suficiente doar pentru testarea din această săptămână.

Citește și:
Cîmpeanu îi răspunde lui Arafat în saga testelor de salivă: Vom solicita clarificări suplimentare după ce IGSU a anunțat că nu se vor livra 7 milioane de teste pentru că două firme nu și-au îndeplinit obligațiile
Arafat, replică pentru Cîmpeanu în privința testelor de salivă: Unii furnizori nu au respectat contractele / Pentru săptămâna viitoare nu sunt prevăzute noi livrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Agresiunea militară premeditată a Rusiei împotriva Ucrainei, condamnată de Sorin Cîmpeanu la reuniunea informală a miniștrilor educației din Uniunea Europeană, la care a participat și ministrul ucrainean al educației. Cei 27 au stabilit să aibă o acțiune coordonată

Reuniunea miniștrilor educației din UE, cu tema „Răspuns european de solidaritate coordonat în domeniul educației în contextul crizei din Ucraina”, s-a desfășurat joi, în prezența ministrul ucrainean al educației. În…
Vezi articolul