Academia Română critică reforma cercetării din Moldova

228 de vizualizări
Academia Română / Foto: Wikipedia.org
Academia Română susține protestul Academiei de Științe a Moldovei față de reforma învățământului superior, prin care fostele institute de cercetare ale AȘM urmează să fie asimilate de universități, transmite Radio Europa Liberă, citat de G4Media.ro.

Planul de reorganizare propus de Ministerul Educației de la Chișinău prevede concentrarea resurselor prin integrarea unor universități mici și institute de cercetare în universități mai mari, cu păstrarea finanțării separate pentru domeniul cercetării, pe fondul unei scăderi demografice dramatice în țară.

La fel ca academicienii din R. Moldova, cei din România consideră că astfel de decizii ar trebuie „să fie bazate pe o evaluare obiectivă și transparentă, pe o argumentare convingătoare și discuții în întreaga comunitate științifică“.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tudor Prisecaru a fost numit secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării. Doctor inginer cu specializarea Cazane de abur, Prisecaru este președintele Senatului Universității Politehnica București și un apropiat al rectorului Mihnea Costoiu

Președintele Senatului Universității Politehnica a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, prin decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial. Tudor Prisecaru este…
Vezi articolul