Administrația prezidențială: Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale

732 de vizualizări
Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale dat publicității după întânirea cu liderii sindicali din învățământ. Oferta președintelui, anunțată și de liderii sindicali după discuțiile de la Cotroceni, a fost primită cu huiduieli de către profesorii care au protestat marți la Cotroceni. Nu este clar în ce constă acordul pe care președintele Iohannis s-a arătat dispus să-l gireze.

Redăm mai jos comunicatul președinției:

”Președintele României, Klaus Iohannis, a primit astăzi, 30 mai 2023, la Palatul Cotroceni, o delegație a liderilor sindicatelor din educație, în contextul grevei generale declanșate în învățământ.

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanții profesorilor despre revendicările acestora și le-a transmis că le înțelege îngrijorările și solicitările, care sunt firești și legitime. Asigurarea unui mediu de învățare propice pentru fiecare elev nu poate fi realizată fără ca profesorii să beneficieze de condițiile adecvate pentru a-și desfășura activitatea.

Președintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă și deschisă, vor putea fi identificate soluții rezonabile care să satisfacă atât doleanțele profesorilor, cât și nevoile și aspirațiile elevilor și ale părinților. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că rezolvarea blocajului din educație și finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfășurare a anului școlar și pentru menținerea unui climat de stabilitate în sistemul educațional. Pentru a asigura dreptul fundamental la educație al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor și organizarea examenelor naționale. […]”

Citește integral pe G4Media.ro


4 comments
  1. ”CUM ARATA ASTAZI SCOALA, VA ARATA MAINE TARA .Spiru Haret”

    ”Fără şcoală să nu aştepte nimeni nici părinţi buni, nici fii buni, şi prin urmare nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit. Ion Heliade Rădulescu”

    ”Cel care deschide uşa unei şcoli, închide o închisoare. Victor Hugo”

    ”Banii nu aduc învăţătură, dar învăţătura aduce bani. proverb românesc”

    ”De fiecare dată când închizi o școală, va trebui să construiești o închisoare. Ceea ce câștigi pe o parte, vei pierde pe cealaltă. Mark Twain”

    ”Educația este cheia care deschide poarta de aur a libertății. George Washington Carver”

    ”Un om educat se deosebeşte de un om needucat, asa cum un om viu se deosebeşte de un om mort. Aristotel”

    ” Educația e cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela”

    „Filosofia din ora de clasă dintr-o generație va fi filosofia după care va fi guvernată țara în următoarea generație. – Abraham Lincoln”

    “Bogatii nu cred pe saraci niciodata”

    da ce credeau ca profesorii toti sunt niste genii care traiesc cu aer, in frig si fara rechizite, carti, atat se da, atat vor invata pe copii, de aceea este de ani de zile analfabetismul si agresivitatea in scoli.
    Ia sa mai coboare din birouri si sa intre la scolile de cartier, unde in fiecare clasa sunt vreo 3, 4 elevi care refuza reguli si civilizatie, domnii din guvern, sa vina ei sa predea la catedra lectii invatate bine pe de rost, nu sa citeasca guvernatii la ora din carte, ca rad elevii de ei , sa vada daca sunt capabili in fiecare zi sa predea pe dinafara si in asa fel incat sa nu ii plictiseasca pe elevi, ca pe la scolile din cartier, elevii se plictisesc repede, astea sunt mai mult de marea majoritate a scolilor. Ca sa pregatesti o schema de lectie atractiva mai muncesti inca vreo 6 ore si acasa, plus toate documentele o multime pe care ti le cere la scoala si tot acasa trebuie facute, de ii apuca noaptea pe profesori.
    Ia sa vina domnii guvernanti sa vorbeasca liber lectiile din manuale, sa vada cum nu stiu ce sa le predea, atat asteapta elevii , imediat incep sa comentezesi sa rada, sa se bata intre ei , sa se jigneasca etc
    Deci analfabetismul functional va continua, pana vor fi platiti cum trebuie
    Avand in vedere uzura psihica si stresul, trebuie scosi la pensie tot la 45 de ani, ca nu este usor sa stai cu elevi agresivi verbal si fizic in fiecare zi, cum exista in 85% din scoli.
    Bullyingul nu va fi rezolvat daca nu sunt platiti profesorii cum trebuie, de ce sa se imbolnaveasca ei de stres pentru 2 lei la salariu, ” vor lasa elevii sa se jigneasca intre ei in continuare, pentru 2 lei la salariu nimeni nu o sa civilizeze nici un elev”.

    in adevar , realitatea este ca daca nu ai cu ce plati apa, o sa te duci nespalat la scoala si vor rade elevii de profesor, daca nu ai cu ce plati lumina, nu o sa poti pregati acele lectii extraordinare pentru elevi, daca nu ai suficienti bani sa platesti internetul , nu o sa ai nici competente digitale, ce laptop, nici nu te apropii de suma respectiva sa il cumperi, daca nu ai bani sa platesti caldura, o sa stai in frig si nu vei mai face dardaind de frig nici o lectie extraordinara, ci doar exact cum se fac acum de apare analfabetismul functional; daca nu iti ajung banii sa cumperi carti si caiete , articole de papetarie pentru tine, nu mai creezi lectia aceea mult eficienta pentru elevi si atractiva, ci o lectie saracuta, ca ti s-a terminat rezerva la stilou sau hartia de xerox si nu ai avut pe ce sa mai scrii schema lectiei etc
    Asta este realitatea.
    De ce nu scoateti profesorii la 45 de ani la pensie, ca alte categorii, in 85% din scoli sunt acte de agresivitate fizica si verbala, de ce nu iau atitudine profesorii? pai la salariul dat ce atitudine sa mai ia, atatia bani primesc, atat se ocupa de elevi, stresul psihic fata de bullying-ul din 85% din scoli , ii termina si pe ei, ajung acasa obositi psihic, in fiecare zi; in fiecare clasa din 85% din scoli exista 2, 3 , 4 elevi care nu respecta regulile de desfasurare a unei ore, pur si simplu refuza, urla, tipa, sunt agresivi verbal, sau isi lovesc colegii in timpul orei, nu-i lasa nici pe ceilalti sa fie atenti la ore , pentru ca ei refuza scoala, este deosebit de stresant in fiecare zi sa ai aceeasi elevi agresivi; proveniti din diverse familii, de tot felul.
    Cum se investeste in educatia elevilor?- mai putini in clasa -15 elevi, sa poata fi supravegheati toti , iar cei care vin cu comportament agresiv din familie si care refuza constant regulile civilizatiei sa poata fi mai bine monitorizati-acestia exista in fiecare clasa si nu sunt numai 1 sau 2 , de regula ajung sa fie 3 sau 4 elevi; profesori platiti bine altfel cat ii platesti atat lucreaza, stiind ca nu le ajung banii sa isi plateasca lumina, caldura, apa rece, internetul, nu mai reusesc sa creeze acele lectii minunate si uite asa o sa tot fie analfabetismul functional si uite asa raman elevii viitori adulti, agresivi , nepregatiti, violenti,superficiali, etc-exact cum se si vede in societate la TV.
    Din cauza salariului mic , multi profesori au plecat din sistem, in strainatate sau in alte domenii cu bani multi si iesire la pensie devreme.
    Ei, daca nu poate sa le dea bani, nici profesorii nu pot sa-i educe si sa ii invete pe copii mai mult de cat sunt platiti, adica , toate lectiile se vor incadra in 2400 lei, atat, in rest pot elevii sa fie agresivi si necivilizati, atat sunt platiti atat fac, va fi in continuare bullying si analfabetism , agresivitate, in marea majoritate din scoli, asta e
    Daca vi se par ca sunt prea multi profesori, sa-si tina fiecare si sa isi invete fiecare copiii acasa

    ORICUM SA FIE CLAR CA VA CONTINUA LA SALARIUL DE 2400 O EDUCATIE SI O INVATATURA A ELEVILOR DE 2 LEI

  2. Az, la cotroceniadă,
    Vorbe …, vorbe …, vorbe, stoc!
    Verbe …, verbe …, verbe, ioc!
    Cin’ (ne-)a “tradus”, oare ce speră?
    …. E doar speranță efemeră!
    E doar să plece lume-acasă,
    Căci lor de lume, nu le pasă!
    Pentru “greviști” doar un răspuns:
    Că ei, profesôrii-s în plus!
    Deci, să-i loviți cum se cuvine,
    Să nu mai vină pe la mine!
    Asta e tot ce am de dat,
    Executați, ce-am ordonat!”

  3. Președintele a girat toate guvernele de 8 ani încoace și această coaliție PSD-PNL a cârdășiei clientelare, pe Ciucă plagiatorul, pe Bode plagiatorul, a girat reducerea la 2% pentru educație, a girat toate cele care ne-au adus în starea aceasta de degradare a învățământului. Ce valoare crede el că mai are girul lui? Se dă important dar nu are pic de respect pentru profesori, față de care se simte net superior fiindcă a prosperat personal, pe alte căi, ca un vechil “săltat” de boier dintre slugi care s-a dezis de gloată. Nu are, prin prisma acțiunilor și mai ales inacțiunilor sale pentru educație ca președinte, dram de credibilitate, exact ca guvernele și politicienii pe care îi girează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Am demisionat pentru că am simțit că nu-mi mai pot apăra elevii, spune Virginia Mîndruță, directoarea Colegiului Național Hasdeu din Buzău / Aceasta acuză inspectoratul școlar de presiuni și ilegalități pentru ca o profesoară de Germană să predea Limba română, deși este „incapabilă să susțină orele” / Șefa ISJ, Daniela Palcău, neagă acuzațiile: Inspectoratul nu impune un profesor

Directoarea Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Virginia Mîndruță, și-a dat demisia săptămâna trecută. Gestul vine pe fondul unor plângeri făcute de părinții elevilor din trei clase ale liceului,…
Vezi articolul

Dezbatere online despre plagiat, vineri, organizată de profesoara de filosofie Dana Jalobeanu și de jurnalistul Petru Clej, în contextul noilor acuzații de plagiat la adresa ministrului Educației: “Ce le spunem studenților despre plagiat?”

Pentru vineri, 30 septembrie, mai mulți profesori universitari lansează o invitație deschisă la dezbatere online pe tema plagiatului, scrie profesoara de filosofie la Universitatea București, Dana Jalobeanu pe Facebook. Discuția…
Vezi articolul