Administrația Trump taie încă 450 de milioane de dolari din fondurile pentru Universitatea Harvard, după ce a înghețat, inițial, fonduri de 2.2 miliarde de dolari / Cercetătoare Harvard critică la adresa lui Putin – amenințată cu deportarea în Rusia

170 de vizualizări
Foto: © Marcos Souza | Dreamstime.com
Universitatea Harvard este vizată de tăierea unor granturi cu valoare totală de 450 milioane de dolari din partea unor instituții ale Administrației Trump, conform unui anunț făcut săptămâna aceasta, citat de The Guardian. Măsura vine după ce autoritățile de la Washington au decis, în prealabil, înghețarea altor 2.2 miliarde de dolari ce fuseseră alocate universității menționate, în condițiile acuzațiilor că Harvard nu ar fi răspuns adecvat unor manifestări antisemite în campus.
  • Totodată, o cercetătoare Harvard, originară din Rusia, riscă acum deportarea după ce, la câteva luni după ce a fost reținută de autoritățile americane din domeniul imigrației, a fost acuzată oficial de trafic cu embrioni de broască – detalii mai jos

Potrivit sursei citate, în cazul acestui ultim anunț al autorităților privind sistarea fondurilor pentru Harvard este vorba despre granturi ce fuseseră acordate de opt agenții federale. Tăierea duce la 2,65 miliarde de dolari totalul penalizărilor decise de Administrația Trump la adresa universității, cea mai veche și mai bogată instituție de profil din SUA. 

Aceasta a refuzat, până acum, să cedeze în fața presiunilor guvernamentale de a renunța la programele de încurajare a diversității sau de a lua măsuri în cazul acuzațiilor legate de „antisemitism” în campus. Universitatea a calificat cererile Administrației Trump drept „ilegale”. 

Pe de altă parte, tot The Guardian scrie, separat, despre cazul unei cercetătoare de origine rusă care lucra pentru Harvard, reținută inițial în februarie în cadrul acțiunilor decise de Administrația Trump în cazul imigranților și care, acum, este acuzată de trafic cu embrioni de broască, riscând deportarea.

  • Este cazul Kseniiei Petrova, semnalat și de Edupedu.ro în momentul în care acesteia i-a fost revocată viza și a fost reținută, riscând deportarea deși era cunoscută pentru opoziția ei față de regimul Putin.

Potrivit procurorilor care au formulat acuzația de trafic cu embrioni de broască, pedeapsa pentru astfel de fapte ar fi de 20 de ani și amendă de până la 250.000 de dolari. Avocații ei afirmă, însă, că formularea acestor acuzații la trei luni după presupusa încălcare a reglementărilor vamale „are drept scop să îi creeze Kseniiei imaginea unui delincvent, așa încât să justifice eforturile de deportare a ei”.

Foto: © Marcos Souza | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse de câte 5.000 de euro pentru tinerii profesori din universități care predau folosind tehnologia în mod inovativ, lansate de Asociația Industriei de Software. Aplicațiile sunt deschise până pe 30 septembrie

Studenții de la doctorat care au activitate didactică, asistenții universitari și lectorii din instituțiile de învățământ superior pot primi burse de 5.000 de euro dacă integrează tehnologia în mod inovativ…
Vezi articolul

Dezincriminarea vânzării de lucrări de licență, disertație și doctorate a fost eliminată din textul ordonanței de urgență, în ședința de Guvern de vineri, după ce Edupedu.ro a scris despre introducerea pe ascuns a prevederilor în draftul OUG

Ordonanța de urgență nr 72/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seara, iar forma aprobată în ședința de Guvern este cea din care a fost eliminată dezincriminarea vânzării de…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță că este în discuții cu „niște profesioniști” care „știu să facă evaluări standardizate la limba română și matematică”. Primele ar putea avea loc în vară și la toamnă

Evaluări standardizate computerizate ar putea fi făcute la finalul acestui an școlar, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24 că ar vrea să facă „un parteneriat cu niște…
Vezi articolul