Admitere 2023, sesiunea de toamnă la Universitatea Româno-Americană: înscrieri online până pe 17 septembrie sau în campus între 4 – 17 septembrie 2023, concursul are loc pe 19 septembrie. Sunt scutiți de plata taxei la programele cu predare în limba română – primii 20% la licență și primii 10% la masterat (P)

4.950 de vizualizări
Pentru sesiunea de Admitere din Septembrie 2023, înscrierile se pot face online, până pe 17 septembrie 2023 (ww.rau.ro) sau în campus, între 4 – 17 septembrie 2023 (Bd. Expoziției 1B, București). Concursul de admitere va avea loc pe 19 septembrie, iar rezultatele se vor afișa în cel mult 2 zile calendaristice pentru programele de licență și 4 zile pentru cele de masterat de la data susținerii concursului, la sediul Universității și online, în secțiunea dedicată a paginii web www.rau.ro. Primii 20% dintre studenții înmatriculați la programele de licență, respectiv 10% la programele de masterat, cu predare în limba română, sunt scutiți de plata taxei, beneficiind de burse de studii. Studenții internaționali de la programele cu predare exclusiv în limba engleză beneficiază, tot în baza principiului performanței, de reduceri ale taxei de școlarizare.

Universitatea Româno-Americană din București este o instituție privată de învățământ ce investește continuu în educație și performanță prin acordarea de burse, inclusiv prin acoperirea integrală a taxei de școlarizare pentru cei mai buni studenții ai săi. Universitatea a oferit până în prezent peste 6.500 de burse de performanță, burse de studiu și burse sociale, cu scopul de a menține nivelul înalt al performanței academice a tinerilor.

Sesiunea de admitere din septembrie la Universitatea Româno-Americană (RAU)

Admiterea la programele de licență URA în limba română se face cu luarea în calcul în media de admitere a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituții de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine. Candidații care nu dețin atestate, vor susține o Probă de Concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză se face pe baza unui Interviu online în limba engleză și a documentului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

În ceea ce privește admiterea la programele de masterat URA în limba română, aceasta se face pe bază de concurs examen scris – eseu/proiect, elaborat în conformitate cu tematica de specialitate afișată pentru programul de studii ales, cu luarea în considerare a mediei de licență, conform procedurii specifice fiecărui program de studii universitare de masterat. La programele de masterat cu predare în limba engleză, admiterea presupune, în plus față de cele menționate anterior, un Interviu online în limba engleză și un document care să ateste nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Universitatea Româno-Americană oferă programe de studii universitare de licență și masterat acreditate, cu predare în limba română și engleză, precum și programe de studii de tip ”dublă diplomă”, în cadrul celor 7 facultăți componente.

Facultatea de Afaceri  Internaționale

Programe de licență:

  • Afaceri Internaționale – IF/IFR, 3 ani – posibilitatea de a obține o diplomă în același domeniu și de la Northwood University (SUA)

  • Economie și Afaceri Internaționale – IF, 3 ani

  • International Business – IF, 3 ani, predare exclusiv în limba engleză – posibilitatea de a obține o diplomă în același domeniu și de la Northwood University (SUA) sau de la St. Francis College

Programe de masterat:

  • Afaceri Internaționale – IF, 2 an

  • International Business and Entrepreneurship – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză

  • International Economic Relations & Economic Diplomacy – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză

  • International Economic Relations & European Union Studies – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză – program de tip ”dublă diplomă” cu York University din Marea Britanie

Facultatea de Drept

Programe de licență:

  • Drept – IF/IFR, 4 ani

Programe de masterat:

  • Științe Penale – IF, 1 an
Facultatea de Finanțe și Contabilitate

Programe de licență:

  • Contabilitate și Informatică de Gestiune – IF, 3 ani

  • Finanțe și Bănci – IF/IFR, 3 ani

Programe de masterat:

  • Finanțe și Tehnologii Financiare (FINTECH) – IF, 2 ani

  • Gestiunea și Auditul Afacerilor – IF, 2 ani

  • Finance – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză – program de tip ”dublă diplomă”cu Siena University din Italia
Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității

Programe de licență:

  • Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor – IF/IFR, 3 ani

Programe de masterat:

  • Administrarea Afacerilor în Turism – IF, 2 ani

  • Business Management in Tourism & Aviation – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză
Facultatea de Informatică Managerială

Programe de licență:

  • Informatică Economică – IF, 3 ani

  • Computer Science for Economics – IF, 3 ani, predare exclusiv în limba engleză

Programe de masterat:

  • Informatică Economică – IF, 2 ani – posibilitatea de a obține o diplomă în același domeniu și de la Northwood University (SUA)

  • Computer Science for Business – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză – posibilitatea de a obține o diplomă în același domeniu și de la Northwood University (SUA)
Facultatea de Management-Marketing

Programe de licență:

  • Management – IF/IFR, 3 ani

  • Marketing – IF/IFR, 3 ani

Programe de masterat:

  • Managementul Strategic al Firmei – IF, 2 ani
  • Managementul și Marketingul Organizației – IF, 2 ani
  • Marketing în Afaceri – IF, 2 ani
  • Strategic Marketing – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză

  • Digital Marketing & Social Media – IF, 2 ani, predare exclusiv în limba engleză – program de tip ”dublă diplomă” cu York University din Marea Britanie
Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie

Programe de licență:

  • Educație Fizică și Sportivă – IF, 3 ani

  • Kinetoterapie și Motricitate Specială – IF, 3 ani

Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie oferă un nou program de masterat: ”Kinetoterapie, Recuperare și Agrement în Turism”. Acest nou program va îmbina cunoștințele despre anatomie, fiziologie și patologie, precum și despre metodele și tehnicile de kinetoterapie pentru diversele afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic cu cele de management, marketing și formarea bunelor practici în ceea ce privește organizarea și promovarea turismului, cu accent pe turismul medical și de wellness.

Mai multe detalii despre oferta educațională și beneficiile studenților sunt disponibile pe www.rau.ro.

Citește și:

Admitere 2023. Locuri fără taxă pentru studiile de licență – 20%, iar pentru studiile de masterat – 10%, la programele în limba română ale Universității Româno-Americane / Calendar admitere, înscriere online sau în campus


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În săptămâna Școala Altfel profesorii le pot oferi elevilor o experiență unică la Dino Parc și Dino Tabăra Râșnov / Drumeții pe munte, vizite în care pot vedea urși carpatini, cerbi și mistreți, tururi la Castelul Bran și multe activități educative de neuitat (P)

Dacă ești profesor, știi deja că planificarea activităților pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde nu este niciodată o temă fără probleme. Indiferent dacă elevii de-abia au început primul an școlar…
Vezi articolul

Contract de finanţare de 20 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții pentru infrastructura educațională, medicală și de cercetare, semnat de Universitatea de Medicină din Târgu Mureș

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a anunţat, vineri, semnarea unui contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii…
Vezi articolul

Concursul pentru elevi de toate vârstele și profesorii lor coordonatori. Înscrieri până pe 20 iunie, anunțate de Organizația Salvați Copiii în competiția „Starea de bine a tinerilor în lumea digitală” (P)

Organizația Salvați Copiii și Endava dau start concursului „Starea de bine a tinerilor în lumea digitală”, o competiție organizată la nivel național, pentru elevii care își doresc să își dezvolte…
Vezi articolul

Shanghai Ranking 2021 după domenii de studiu: Universitățile românești au o prezența modestă în clasamentele menționate de ministrul Cîmpeanu ca referință pentru finanțarea cercetării universitare / 8 din 14 apariții revin universităților din Cluj

Universitățile din România au și în acest an apariții modeste în clasamentele globale după domenii de studiu realizate de compania de consultanță Shanghai Ranking – Global Rankings of Academic Subjects…
Vezi articolul