Admitere liceu 2021. Listele cu locurile și ultima medie pe fiecare specializare au fost publicate de Ministerul Educației – calendarul admiterii la liceu, fișa de înscriere și cum se calculează media

214.371 de vizualizări
Sursă foto: captură admitere.edu.ro
Listele cu locurile pentru Admiterea la liceu, cu ultima medie de intrare de anul trecut pe fiecare specializare, au fost publicate de Ministerul Educației pe site-ul dedicat admitere.edu.ro, pe 1 iulie. Este vorba despre planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 pentru clasa a IX-a.

Din data de 16 iulie începe completarea fișelor de înscriere pentru Admiterea la liceu. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, are loc la unitatea de învățământ pe care au absolvit-o, sau prin formular transmis electronic.

Listele cu ultima medie de intrare de anul trecut arată codul specializării (cel care trebuie completat în fișa de înscriere pentru admitere (vedeți fișa mai jos, în articol), apoi numele liceului, mediul rural sau urban, specializarea, dacă este bilingv sau nu, limba de predare, numărul de locuri, forma de învățământ, filiera, nivelul și ultima medie de admitere din anul anterior. Iată un exemplu:

Cum se calculează media de admitere folosită la admiterea la liceu 2021

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). 

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

Lista cu locurile disponibile pe fiecare specializare și școală este aici, pe fiecare județ:
  1. ALBA
  2. ARAD
  3. ARGES
  4. BACAU
  5. BIHOR
  6. BISTRITA-NASAUD
  7. BOTOSANI
  8. BRAILA
  9. BRASOV
  10. BUZAU
  11. CALARASI
  12. CARAS-SEVERIN
  13. CLUJ
  14. CONSTANTA
  15. COVASNA
  16. DAMBOVITA
  17. DOLJ
  18. GALATI
  19. GIURGIU
  20. GORJ
  21. HARGHITA
  22. HUNEDOARA
  23. IALOMITA
  24. IASI
  25. ILFOV
  26. MARAMURES
  27. MEHEDINTI
  28. BUCURESTI
  29. MURES
  30. NEAMT
  31. OLT
  32. PRAHOVA
  33. SALAJ
  34. SATU-MARE
  35. SIBIU
  36. SUCEAVA
  37. TELEORMAN
  38. TIMIS
  39. TULCEA
  40. VALCEA
  41. VASLUI
  42. VRANCEA
Calendar Admitere la liceu 2021

Prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

16 – 22 iulie 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită!

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, completează opțiunile în perioada 20 – 22 iulie 2021.

16 – 22 iulie 2021 – Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică
centralizată) a datelor din fișele de înscriere

16 – 22 iulie 2021 – Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

22 iulie 2021 – Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.

22 iulie 2021 – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

23 iulie 2021 – Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

23 iulie 2021 – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

24 iulie 2021 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

24 iulie 2021 – Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.

25 – 28 iulie 2021 – Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

29 iulie 2021 – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației
locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

A doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani

29 iulie 2021 – Afișarea situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă În a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații
din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021, candidații rromi și candidații cu CES își păstrează prioritatea pe locurile destinate fiecărei categorii, care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

29 iulie 2021 – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

30 iulie 2021 – Desfășurarea/Echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

2 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.

29 iulie – 5 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat.

Notă: Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

29 iulie – 4 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate pentru candidații cu CES în unitățile de învățământ de masă și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ.

Notă: Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic

Reamintim că acest calendar a fost modificat pe 4 mai 2021.

Reamintim că s-a modificat pentru anul școlar următor și numărul maxim de elevi dintr-o clasă de liceu, în metodologia pentru stabilirea cifrei de școlarizare:

  • constituirea formațiunilor de studiu la clasa a IX-a/a-XI-a și anul I în învățământul de masă se realizează astfel:
    • Învățământ liceal cu frecvență zi, filiera tehnologică și învățământ profesional, inclusiv dual, din 24 de elevi;
    • Învățământ liceal cu frecvență zi filiera teoretică din 26 de elevi;
    • Învățământ liceal cu frecvență zi filiera vocațională, profil sportiv, teologic, pedagogic, precum și la învățământul liceal de artă din 24 de elevi;
    • Învățământ liceal cu frecvență seral și frecvență redusă din 28 de elevi
    • Învățământ liceal cu frecvență seral, filiera tehnologică, ciclul superior din 28 de elevi;
    • Învățământul postliceal, din 28 de elevi .

S-a mai modificat și numărul minim pentru clasele organizate cu predare în limba maternă, pentru minorități, de la minimum 5 elevi, la minimum 3.

Descarcă de aici fișa de înscriere pentru Admiterea la liceu 2021 în format PDF: Fisa-admitere-liceu-2021 Download

Descarcă de aici Anexa fișei de înscriere pentru Admiterea la liceu 2021: Anexa-fisei-de-inscriere-admitere-liceu-2021 Download

Sursă foto: captură admitere.edu.ro


6 comments
  1. Copiii din alte judete se pot inscrie doar la Timisoara, la Centrul special de inscriere sau se pot inscrie si la scoala unde au invatat, in orasul de bastina si vin aici doar la repartizare?

  2. Părerea mea este ca notele de admitere la liceu în acest an vor fi și cu 1 punct mai mici!! Poate chiar și cu mai mult!! De exemplu la Liceul Ion Creangă din București anul trecut s-a întrat la filologie cu nota 9.35…anul acesta cred ca se va întra și cu 8.35,poate mai puțin….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegii încalcă egalitatea de șanse a elevilor, subiectele fiind făcute de fiecare școală/grup de școli, nu de către o singură instituție pentru toate liceele, avertizează Asociația Națională a Profesorilor de Limba Română

“Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegiile naționale încalcă egalitatea de șanse a elevilor, iar subiectele la evaluarea națională trebuie întocmite de către o singură instituție specializată, nu…
Vezi articolul

Admitere liceu 2022. Candidații la probele de aptitudini și la cele de limbă modernă sau maternă vor avea numele anonimizate, potrivit unui precizări a Ministerului Educației / Probele încep astăzi, 18 mai, și țin până pe 20 mai

Numele elevilor de clasa a VIII-a care participă la susținerea probelor de aptitudini sau de verificarea a cunoștințelor într-o limbă modernă sau maternă, pentru admiterea la liceu 2022, vor fi…
Vezi articolul

OFICIAL Schimbări la admiterea la liceu 2020: Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică ordinul care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5

Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică ordinul care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5. Edupedu.ro a publicat în exclusivitate, în această dimineață, informația că Ministerul…
Vezi articolul

OFICIAL Elevii cu cerințe educaționale speciale se pot înscrie începând din 30 iunie la liceu sau școală profesională, pe locuri speciale / Ana Dragu: Profesorii care au adaptat programa pentru acești copii își vor vedea acum efortul răsplătit

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale,…
Vezi articolul