Admitere liceu 2024. Lista cu locurile rămase libere la licee din București pentru etapa a treia a repartizării în clasa a IX-a a fost publicată de ISMB

3.737 de vizualizări
Foto: © Dmitry Tishchenko | Dreamstime.com
Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat lista cu locurile rămase libere la liceele din București și pentru învățământul profesional / dual, pentru etapa a treia a repartizării în clasa a IX-a. Câteva locuri sunt disponibile și la colegii precum Gheorghe Lazăr, Mihai Viteazul sau I.L. Caragiale. Listele cu locurile libere de la liceele din București pot fi descărcate la finalul articolului.

ISMB a publicat lista locurilor disponibile la clasa a IX-a din liceele din Capitală, după ce s-a încheiat etapa a II-a a repartizării.

În București sunt cele mai multe locuri libere din țară, 479, arătau datele de la Ministerul Educației din ziua admiterii.

Potrivit listei publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, sunt locuri și la licee care au fost în top 10 privind mediile de admitere anul acesta: de exemplu, sunt 3 locuri disponibile la Colegiul Național I.L. Caragiale (unul la Filologie și două la Matematică-Informatică).

La Colegiul Național Gheorghe Lazăr sunt două locuri libere: unul la Real, Științele Naturii, și altul la profilul Umanist – Științe Sociale.

Cele mai multe locuri libere sunt la Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, profilul tehnologic – 36 de locuri.

Locurile au rămas libere după ce au fost rezolvate situațiile speciale, cum ar fi: elevi gemeni care au opțiunea să aleagă între 2 licee dacă fiecare a fost repartizat la altă școală, sau elevi care au preferat să meargă la un liceu privat.

Calendar ISMB – A III-a etapă de admitere la liceu 2024

Etapa a III-a etapă de admitere la liceu 2024 are loc în perioada 23-29 august, conform procedurii ISMB.

  • 23 august – se afișează lista cu locurile libere pe site-urile inspectoratelor școlare
  • 27-28 august – înscrierea candidaților
  • 29 august – repartizarea candidaților

Elevii care nu au fost repartizați în a doua etapă se pot înscrie pentru a treia etapă de admitere în perioada 27-28 august, iar pe 29 august se vor afișa rezultatele, conform procedurii Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

De menționat că elevii care se înscriu în etapa a treia și vin din alte județe trebuie să aducă la dosar o adeverință eliberată de școală care să reiasă că nu au fost repartizați în prima sau a doua etapă de admitere sau nu au depus dosarul la unitatea de învățământ la care au fost repartizați în etapa computerizată. “În lipsa acestui document, dosarul candidatului va fi respins“, scrie în comunicarea ISMB.

Informații de context

Anul acesta, 51% dintre absolvenții de clasa a VIII-a din țară au fost repartizați la prima opțiune, iar 69% au fost admiși la una dintre primele trei opțiuni. Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru spune că acest lucru înseamnă că “aceste fișe de opțiuni au fost completate cu mare atenție și au fost niște opțiuni realiste”.

În total, au fost completate 2.526.517 opțiuni, ceea ce rezultă o medie de 22,25 opţiuni/elev, transmite Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

“Sunt foarte puțini elevii care au avut medii mari și nu au fost repartizați, sunt opt la nivel de de țară. Surprinzător, anul acesta 51% dintre absolvenți clasei a VIII-a au fost admiși la prima opțiune, ceea ce înseamnă că aceste fișe de opțiuni au fost completate cu mare atenție și au fost niște opțiuni realiste. Iar 69% dintre participanții la repartizarea computerizată au fost admiși la una dintre primele trei opțiuni”, spune Lixandru.  

Față de anul trecut, procentul celor care au ajuns să fie repartizați la prima opțiune a crescut de la 47% la 51%.

DOCUMENT Lista integrală a locurilor libere pentru etapa a III-a de admitere în învățământul liceal de stat în clasa a IX-a, an școlar 2024-2025:
Situația locurilor libere, clasa a IX-a, învăţământ profesional /dual de stat

Foto: © Dmitry Tishchenko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:

Repartizarea în clasa a IX-a a elevilor înscriși în etapa a II-a de admitere la liceu 2024 a fost publicată de Inspectoratele școlare

Rezultate admitere liceu 2024. Top 15 specializări în București / Ultima medie de admitere a scăzut pentru toate specializările. La Colegiul „Sfântul Sava” este 9,90, față de 9,95 în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar copiii înscriși la creșă, grădiniță, elevii de clasa pregătitoare și din clasa a IX-a au nevoie de avizele medicale la începutul anului școlar, transmite Ministerul Sănătății

Adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări se eliberează de medicul de familie numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică creşă, grădiniţă, clasa…
Vezi articolul

Avem, din această toamnă, 18 specializări duale în învățământul superior, a spus Ligia Deca: Tinerii care urmează învățământul dual la liceu vor putea ajunge până la nivel de doctorat / Primele clase de liceu dual ar trebui înființate în septembrie 2025

Studenții pot învăța, începând de anul acesta, în sistem dual, în cadrul a 18 specializări de la universități din țară, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la ceremonia de deschidere…
Vezi articolul

Radu Gologan: Un profesor, în ziua de astăzi, nu are timp să își facă teste pentru copii care să se potrivească, pentru că trebuie toată ziua să facă hârtii / „Profesorii foarte buni sunt tot mai puțini”, spune vicepreședintele Academiei Române, Marius Andruh

Profesorul Radu Gologan a declarat, la TVR Info, că un cadru didactic de matematică, în ziua de azi, „nu are timp să pregătească suficient, să discute problemele învățământului matematic, să…
Vezi articolul

FOTO 40 de membri ai alianței „O Voce pentru Educație” discută în Delta Dunării despre o nouă lege a Educației, cu Radu Szekly, consilier al ministrului, cu președinta ARACIP și reprezentanți ai Guvernului

A doua reuniune a Alianței „O Voce pentru Educație”, formată din organizații non-profit, mediul privat și cele mai importante instituții educaționale din România, are loc vineri la Sfântu Gheorghe unde…
Vezi articolul