Admiterea de toamnă la Universitatea București, au început înscrierile. Cele mai multe locuri pentru licență „la buget” sunt la Litere, Geografie și Teologie

4.001 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Au început înscrierile la facultățile Universității din București – sesiunea de toamnă – și se desfășoară în perioada 1-20 septembrie 2021, potrivit unui comunicat transmis de instituție. La nivel de licență, facultățile ce cele mai multe locuri bugetate sunt Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie și Facultatea de Teologie Ortodoxă. La master, Facultatea de Drept are cel mai mare număr de locuri la buget: 207 locuri.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă un număr de 2.728 de locuri, dintre care 342 la buget. Pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 5.098 de locuri, dintre care 1.145 la buget, în timp ce admiterea la studiile doctorale îi așteaptă pe candidați cu 685 de locuri, dintre care 350 la buget.

Facultățile cu cele mai multe locuri la buget, la nivel de licență sunt:

  • Facultatea de Litere: 95 de locuri la buget
  • Facultatea de Geografie: 93 locuri la buget
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă: 34 de locuri la buget
  • Facultatea de Științe Politice: 31 de locuri la buget
  • Facultatea de Geologie și Geofizică: 22 de locuri la buget
  • Facultatea de Filosofie: 21 locuri la buget

La nivel de master, facultățile cu cele mai multe locuri bugetate sunt:

  • Facultatea de Drept: 207 locuri
  • Facultatea de Biologie: 159 de locuri
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă: 158 de locuri 

Data limită de afișare a rezultatelor este 23 septembrie 2021. Fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus menționate, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

La fel ca în cazul sesiunii de admitere din vară, pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea se va face la Căminul D Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204) și va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

În sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licenţă, cele 19 facultăţi ale UB au înregistrat aproape 39.000 de înscrieri, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani.

Vezi și: 2 iulie 2021 – A început admiterea la Universitatea din București. Sunt aproape 8.000 de locuri la buget. Înscrierea și admiterea au loc online la majoritatea facultăților

2 comentarii
  1. Nu există nicăieri în țară facultate de Geografie și Geofizică. La Universitatea din București există Facultatea de Geologie și Geofizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Iohannis, mesaj de Ziua Astronomiei: Vreau să-i felicit în mod special pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, prezenți astăzi aici, care duc mai departe flacăra acestei științe în România

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, „care duc mai departe flacăra acestei științe în România”, la evenimentul dedicat Zilei Astronomiei la Cotroceni, în…
Vezi articolul