Admiterea în învățământul profesional și dual 2024. Înscrierea candidaților are loc în perioada 1-5 iulie. Descarcă fișa de înscriere

5.685 de vizualizări
Foto: © Sidelnikov | Dreamstime.com
Elevii care vor să învețe în învățământul profesional de stat/învățământul dual se pot înscrie în perioada 1-5 iulie, potrivit calendarului oficial, după cum informează ISJ Dolj. Afișarea listei candidaților înscriși, de către unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional și dual, se face în data de 5 iulie 2024. Descarcă mai jos fișa de înscriere.
  • Este vorba despre ordinul nr. 6.070 din 31 august 2023 privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional și în învățământul dual pentru anul școlar 2024—2025.

Potrivit sursei citate, calendarul este următorul:

„1. Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care şcolarizează elevi în învățământul profesional de stat / învăţământul dual, nivel 3, va avea loc în perioada 1-5 iulie 2024, pe baza fișei de înscriere în învăţământul profesional şi dual, nivel 3.

2. Afişarea la sediul unităților de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional de stat/ învăţământul dual a listei candidaților înscrişi se va face în data de 05.07.2024. Transmiterea către comisia de admitere județeană a situației cu numărul de candidați înscrişi pentru admiterea în învăţământul profesional de stat/ învăţământul dual, nivel 3, pentru fiecare calificare profesională se va realiza în data de 05.07.2024, iar validarea de către comisia de admitere judeţeană pentru învăţământul profesional/dual, a listei candidaţilor declarați admişi în învăţământul profesional/dual se va face pe 18.07.2024.

3. Derularea probei de preselecție/probelor eliminatorii, în unitățile de învăţământ în care s-a decis organizarea acesteia, conform graficului stabilit și afişat de fiecare unitate de învățământ care organizează preselectie/ probe eliminatorii, 8—9 iulie 2024.

4. Desfășurarea probei suplimentare de admitere/ probelor de admitere, 15—16 iulie 2024. La unitățile de învăţământ unde numărul de candidați înscrişi este mai mare decât numărul locurilor oferite se vor afișa informațiile legate de proba suplimentară de admitere/ probelor de admitere (data, locul de desfăşurare, ora, acte necesare de identitate a candidaților, alte detalii organizatorice).

5. Depunerea dosarelor la unităților de învăţământ la care candidații au fost declarați admiși în învăţământul profesional/dual, 23—26 iulie 2024.” 

Conform ISJ Dolj, se va elibera o singură fișă de înscriere. Nu se eliberează fișe de înscriere elevilor din clasa a VIII-a cu situația școlară neîncheiată, aflați în stare de corigență sau repetenție.

Dosarul de înmatriculare va conține:

  • Fişa de înscriere în învăţământul profesional/dual în original;
  • Carte de identitate, în copie certificată conform cu originalul;
  • Certificat de naştere, în copie certificată conform cu originalul;
  • Foaia matricolă pentru clasele V-VIII copie şi original;
  • Adeverinţă cu notele la tezele cu subiect unic/examen de capacitate, pentru candidații din seriile anterioare; 

Fișa de înscriere în învățământul profesional și învățământul dual de stat 2024

Foto: © Sidelnikov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL Calendarul admiterii în învățământul dual 2024. Înscrierea candidaților are loc în perioada 1 – 5 iulie
OFICIAL Calendar admitere 2024 în învățământul profesional / Etapa I începe pe 1 iulie
DOCUMENTE Fișa de înscriere la liceu 2024, trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare / Calendar admitere liceu 2024 și perioada în care se susțin probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studiu CRPE. Doar 10% dintre elevii români au acces la experiențe de învățare practică, prin comparație cu media de 61% din Uniunea Europeană. România alocă cei mai puțini bani per elev în învățământul profesional și tehnic

România alocă cei mai puțini bani pe cap de elev care studiază în învățământul profesional și tehnologic (IPT), de peste 10 ori mai puțin decât media europeană, potrivit raportului „De…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Căminele studențești sau pentru elevi se închid două săptămâni la apariția a 3 cazuri de COVID-19 într-un interval de 7 zile / After school-urile, creșele și grădinițele rămân deschise conform condițiilor de până acum

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară ca, “la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate…
Vezi articolul