Afganistan: Cel puțin 19 copii și tineri morți într-un atentat comis la o școală coranică

141 de vizualizări
Foto: © Trentinness | Dreamstime.com
Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din oraşul Aybak, din nordul Afganistanului, a anunțat un medic al unui spital local, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Zeci de explozii şi de atacuri care au vizat civili s-au produs de la revenirea la putere a talibanilor, în august 2021, majoritatea dintre aceste atacuri fiind revendicate de filiala locală a grupării teroriste Stat Islamic (SI-K), scrie agenția de presă citată.

Un reprezentant regional a confirmat că explozia de miercuri s-a produs în madrassa Al Jihad, dar nu a putut preciza numărul victimelor.

Un medic din Aybak, capitala provinciei Samangan, la circa 200 kilometri nord de Kabul, a declarat sub rezerva anonimatului că s-au înregistrat 19 morţi şi 24 de răniţi, adăugând că “toţi sunt copii şi oameni obişnuiţi“. Potrivit sursei citate, persoanele care au suferit răni foarte grave au fost transferate către spitale mai bine echipate din oraşul Mazar-i-Sharif, la circa 120 kilometri distanţă.

În schimb, potrivit bilanţului anunţat de talibani, 10 elevi au murit şi “mulţi alţii” au fost răniţi.

“Investigatorii noştri şi forţele noastre de securitate acţionează rapid pentru a identifica autorii acestei crime de neiertat şi pentru a-i pedepsi pentru faptele lor”, a transmis pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafay Takor, scrie Agerpres.

Foto: © Trentinness | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie, contestate de profesori ai Facultății de Chimie – Universitatea din București

Standardele minimale naționale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie sunt contestate de reprezentanți ai Facultății de Chimie din Universitatea…
Vezi articolul
Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

Ce hârtii să dispară din școli? Sondaj pentru profesori, lansat de doi membri ai Comisiei pentru debirocratizare în învățământ cu o zi înainte de ședința de la Ministerul Educației

“Comisia de tăiat hârtii” constituită de ministrul Educației are mâine, 21 noiembrie, prima întâlnire la sediul Ministerului, potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro. Doi dintre participanți au lansat astăzi două sondaje…
Vezi articolul