After school și masă gratuite, tabere educative, școală de weekend și grădinița de vară, organizate de primăria Seini, Maramureș pentru copiii cu părinți plecați în străinătate

1.112 vizualizări
Foto: Pexels.com
Primăria localității Seini din județul Maramureș va organiza programe after school și masă gratuite, tabere educative, școală de weekend și grădinița de vară pentru copiii cu părinți plecați în străinătate, pentru următorii trei ani, potrivit Agerpres. Scopul proiectului „Șansa e de partea ta” constă în stimularea participării la educaţie şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, după cum a menționat primarul localităţii, Gabriela Tulbure.

În acest program sunt incluși 210 de copii, preşcolari şi şcolari, care au cel puţin un părinte plecat în străinătate. “Concret, suportul acordat elevilor va consta în participarea gratuită la un program de after-school, de tip şcoală după şcoală, la tabere educative şi la activităţi educativ-artistice în cadrul şcolii de weekend. Pentru preşcolari se va organiza de asemenea un program de tip after-school, ‘Prin joacă învăţăm şi ne dezvoltăm’ şi o grădiniţă de vară”, a precizat Gabriela Tulbure.

Părinţii vor beneficia de consiliere, iar copiii de masă gratuită şi de o subvenţie de 1.200 lei pentru rechizitele şcolare. „Tot în cadrul proiectului ‘Şansa e de partea ta’, pe lângă masa gratuită asigurată tuturor copiilor participanţi, se va acorda o subvenţie de 1.200 lei fiecărui participant, un pachet care va conţine rechizite şi produse de igienă, precum şi câte o tabletă”, a mai adăugat Gabriela Tulbure.

Primarul oraşului Seini este de părere că, prin punerea în aplicare a proiectului, atât copiii, dar şi părinţii aflaţi la muncă în străinătate vor gestiona mult mai uşor distanţa care îi desparte.

Pentru realizarea proiectului „Șansa e de partea ta”, primăria Seini va fi în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde”. Cele două proiecte comune sunt realizate din fonduri europene şi au o valoare de 3.692.537 lei.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like