Material susținut de Dentalist

Ai luat 10 la cel puțin o probă scrisă la bacalaureat? Felicitări! Dr. Alexandra Mircea îți oferă un voucher de 1.000 de lei pentru servicii stomatologice: Sper ca unii dintre voi să aleagă medicina și poate chiar să devină medici dentiști care să lucreze în România

29.554 de vizualizări
Dr. Alexandra Mircea
Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic dentist pe Social Media, premiază 10 elevi care iau cel puțin o notă de 10 la probele scrise de la bacalaureat cu vouchere de 1.000 de lei pentru orice serviciu stomatologic la clinica Dentalist. „Sper ca unii dintre voi să aleagă medicina și poate chiar să devină medici dentiști care să lucreze în România”, spune medicul dentist Alexandra Mircea. Într-un interviu pentru Edupedu.ro, aceasta oferă informații despre concurs și sfaturi utile pentru dinți sănătoși.
  • Elevii care iau cel puțin o notă de 10 la probele scrise de la bacalaureat se pot înscrie începând cu 7 iulie pe pagina www.dentalist.ro/10zambete, iar primele 10 persoane eligibile vor fi contactate de personalul administrativ al clinicii Dentalist. 

Rep.: De ce un concurs pentru adolescenți?

Alexandra Mircea: Vreau să îi sprijin pe elevii care obțin rezultate remarcabile la examenul de bacalaureat și de aceea le ofer vouchere pentru a-și rezolva problemele dentare în clinica mea. M-am gândit la acest demers pentru că educația este importantă pentru mine. De peste 2 ani, petrec ore întregi în fiecare zi creând conținut educativ postat online, explicând proceduri medicale, demontând mituri, oferind răspunsuri la întrebări. Cu cât știu mai multe despre îngrijirea dinților, cu atât oamenii vor preveni mai multe probleme de sănătate. Este valabil în toate palierele vieții noastre: educația ne face mai buni și mai puternici.

Majoritatea celor care vin la mine mă cunosc de pe rețelele de social media, sunt entuziasmați și au încredere foarte mare. Dacă părinții nu mă cunosc din online și știu doar de la copiii lor că sunt „vlogger” pot veni cu o reticență, dar la cabinet înțeleg că, de fapt, se află într-un loc unde oamenii au specializări și sunt foarte competenți. Au încredere pentru că ofer foarte multă informație pe internet și atunci mulți dintre ei își recunosc problemele în ceea ce povestesc online și vin cu încredere că cineva cu aceeași problemă a fost tratat și există practic o soluție și pentru ei.

Rep.: Câteva sfaturi pentru dinți sănătoși și un zâmbet frumos pentru un adolescent!

Alexandra Mircea: Aș vrea să se spele pe dinți, dimineața și seara obligatoriu periaj al dinților, și să limiteze consumul de dulciuri. Pe parcursul zilei, aș prefera să mănânce o dată ceva dulce, decât să mănânce de mai multe ori pe zi și să fie dinții scăldați în acid în permanență.

Mai pot folosi gumă fără zahăr, atât timp cât ea nu înlocuiește periajul, adică de dimineață se trezesc, se spală pe dinți. În schimb, dacă se duc undeva, mănâncă și nu se pot spăla pe dinți, la restaurant sau cu prieteni, prefer să mănânce gumă fără zahăr după masă, care îi ține departe de apariția cariilor. Acest sfat este valabil și pentru adulți.

Rep.: Ce tipuri de aparate preferă adolescenții ?

Alexandra Mircea: Părerile sunt destul de împărțite. Sunt copii care vor să fie vizibil aparatul, dar aceștia sunt copiii care au foarte multă încredere în ei. Majoritatea își doresc să nu se vadă aparatul, dacă se poate, și atunci părinții vin cu ei și recurg la aliniatori transparenți și tratamentul este mai comod.

Rep.: Periuță electrică sau normală? 

Alexandra Mircea: Adolescenților le plac gadgeturile. Sunt și eu un mare fan al periuțelor electrice, pentru că am văzut pe pielea mea cât de mult pot îmbunătăți igiena dentară și atunci le dăm opțiuni de periute electrice care funcționează și cu aplicație unde ei pot afla exact cât de bine s-au spălat pe dinți. Îi ajută foarte mult în igienă dacă folosesc o periuță cu aplicație dedicată și sunt mai motivați. Am văzut și personal efectul cu nepotul meu care are 15 ani și începuse un concurs între noi  – care are multe medalii.

Rep.: Cum v-a venit ideea să fiți prezentă în social media?

Alexandra Mircea: Am văzut platforma tik tok și mi-am dat seama că va avea foarte mult potențial. A fost o reacție fantastică în comunitatea mea, imediat ce am început să postez pe platformă. Toată lumea era curioasă, avea probleme, avea temeri, avea curiozități și nimeni nu era acolo să răspundă. Era evident că e o nevoie mare si nu era niciun specialist în online. Bineînțeles, acum mai mulți medici au preluat modelul și mă bucur foarte tare, pentru că e nevoie de educare, să se simtă pacientul confortabil și să fie informat.

Practic mi-a luat foarte mult timp și îmi ia în continuare să fac conținut. Totuși, am ales să îl dedic oamenilor pe care nu îi cunosc, pe mulți dintre ei nu o să-i cunosc niciodată, dar mă bucur dacă îi pot învăța ceva, dacă le pot oferi ajutor chiar și de la distanță.

Poți face un bine și primesc foarte multe mesaje de la copii și adulți, de la “mulțumesc că m-ați ajutat să scap de frica de dentist”, la “mulțumesc, vreau să fiu medic dentist”.

Concursul „Zâmbete de 10”

Elevii care iau cel puțin o notă de 10 la probele scrise de la bacalaureat se pot înscrie pe pagina www.dentalist.ro/10zambete, iar primele 10 persoane eligibile vor fi contactate de personalul administrativ al clinicii Dentalist. Înscrierile încep pe data de 7 iulie, după afișarea rezultatelor finale.

  • Concursul este deschis tuturor celor care au dat examenele de bacalaureat în 2023, nu doar celor care sunt din București.
  • Trebuie să ai cel puțin 1 notă de 10 la una dintre probele scrise. 
  • Voucherul se poate folosi pentru orice serviciu stomatologic din cadrul clinicii Dentalist, inclusiv consultații, igienizări dentare profesionale, obturații, montarea unui aparat dentar.
  • Voucherul are o contravaloare de 1000 RON și este valabil până la data de 1 Octombrie 2023. 

Tot pe pagina dedicată se găsesc mai multe informații despre eligibilitate și condițiile de înscriere. Campania „Zâmbete de 10” are scopul de a promova sănătatea orală și de a încuraja elevii să obțină rezultate academice excelente. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte de admitere făcute “în afara colegiilor”, care vor putea organiza admitere doar după ce toți elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională – printre schimbările majore aduse proiectului legii Educației

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat oficial, vineri, că se revine la sistemul în care Evaluarea Națională este obligatorie pentru toți elevii, iar examenele de admitere la colegii, care rămân în…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Înveți să programezi, ai acces la mentori și know-how-ul lor, dezvolți aplicații pentru problemele din comunitate – asta se întâmplă, pe scurt, la Technovation Girls 2024, unde au început înscrierile / Patru finaliste din 2023 le spun fetelor care vor să se înscrie anul acesta la ce le-a folosit experiența: Este mai mult despre persoana care devii în urma acestui concurs

„Mă atrăgea domeniul acesta informatic, numai că eram și conștientă că ceea ce urmează să lucrez este foarte diferit de ceea ce învățăm la școală. (…) Am vrut să văd…
Vezi articolul