Alertă cu bombă la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu / Personalul și elevii au fost evacuați

1.130 de vizualizări
Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com
O amenințare cu bombă la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a fost sesizată, miercuri dimineață, printr-un apel la numărul 112, scrie gorjeanul.ro.

UPDATE Un minor de 14 ani, elev al Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu Jiu, a fost identificat ca fiind cel care a apelat, miercuri, numărul 112 şi a anunţat că în incinta unităţii de învăţământ s-ar afla o bombă, autorităţile constatând ulterior că sesizarea a fost falsă. Amenda în acest caz este de 1.000 de lei.

„Avem sesizat prin apelul 112 o amenințare cu bombă, la Școala nr. 2, din municipiul Târgu Jiu. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și procedează la evacuarea elevilor și profesorilor din unitatea de învățământ. Intervenția este în dinamică, în momentul de față se iau toate măsurile pentru siguranța persoanelor”, a anunțat IPJ Gorj.

La fața locului au venit pompieri, politisti, jandarmi, geniști din cadrul SRI. Se evacuează personalul scolii, elevii și se blochează zona pentru intervenția genistilor”, a comunicat și Jandarmeria Gorj.

La fața locului au ajuns și echipaje de la ISU Gorj. „Noi avem dislocate la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu. Instituția cu rol principal în gestionarea situației este SRI”, a comunicat ISU Gorj.

Dacă alerta se dovedește a fi una falsă, cel care a sunat la 112 riscă o sancţiune contravenţională de 1000 de lei, conform O.U.G. privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Reamintim, o situație similară a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Timișoara. Elevul care a fost prins că a dat telefon la 112 și a anunțat că ar fi o bombă în liceul în care învăța a fost depistat și amendat.

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Studenții, despre bugetul educației: PSD și ALDE și-au încălcat promisiunile din campania electorală și au alocat “fonduri insuficiente” pentru căminele studențești

Studenții avertizează PSD și ALDE că au alocat “fonduri insuficiente” pentru căminele studențești, “în comparație cu promisiunile realizate în campania electorală” de către “cele două partide care exercită actul de…
Vezi articolul